Ekstra Bladet - Tipsbladet

PLADS TIL AT SPILLE FODBOLD

-

Det fjerde og sidste hold i puljen er Danmarks første modstander fra Peru. Her har Jon Dahl Tomasson ingen minder om tidligere opgør at taere på – faktisk har Danmark i 110 års landsholds­historie aldrig mødt Peru. Én ligalandsh­oldskamp i januar 1997 er alt, det er blevet til, og den var uden Jon Dahl. Landstraen­er Ricardo Gareca har han heller ikke noget forhold til. Han har brugt hele sin aktive karriere og sin traenertid i Sydamerika.

Så vi må klynge os til noget mindre bånd.

”Der er jo en, der spiller i Danmark! Der er også en, der spiller i Feyenoord,” siger Jon Dahl Tomasson med henvisning til AaB’s Edison Flores og midtbanesp­illeren Renato Tapia. Sidstnaevn­te er 22 år gammel, har spillet to et halvt år i Rotterdam og er noteret for 33 landskampe og tre mål. Han er fast mand på Perus centrale midtbane.

Men de manglende personlige erfaringer til trods har Jon Dahl Tomasson og resten af traenersta­ben helt styr på Peru inden lørdagens kamp.

”Vi har set dem på kryds og på tvaers. Vi har set et hav af kampe med dem. De kommer ikke til at overraske mig. Det er et supergodt hold. Det er et omstilling­shold. De fire forreste er rigtigt dygtige, og så har de nogle udfordring­er rent defensivt. De en del lavere end os og indkassere­r en del mål på dødbolde.”

Jon Dahl kommer ind på den højdeforsk­el, der er blevet talt meget om, siden Danmark trak sydamerika­nerne i december måneds VM-lodtraekni­ng. Landstraen­er Åge Hareide har talt om, at de danske landsholds­spillere i gennemsnit er vaesentlig­t højere end peruanerne, og at Christian Eriksen slår nogle gode dødbolde, hvorpå man han bruge den styrke. Men kampen handler om mere end det, forsikrer Jon Dahl Tomasson.

”Jeg synes ikke kun, vi skal tale om fysik. Der er en masse ting, de er gode til, men der er nogle ting, de er knap så gode til. Det skal vi tage højde for. Der er masser af plads at spille fodbold på, hvis vi vil det.”

 ?? Foto: Tatjana Makejeva/Ritzau Scanpix ??
Foto: Tatjana Makejeva/Ritzau Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark