Ekstra Bladet - Tipsbladet

Ny aldersprae­sident

-

I20 år havde Roger Milla aldersreko­rden som VM’s aeldste spiller. Han var 42 år og 39 dage, da han spillede og endda scorede i Camerouns 6-1-nederlag til Rusland under slutrunden i 1994, og den rekord beholdt han turnering efter turnering.

Indtil VM 2014. For da udtog Colombias traener José Pékerman veterankee­peren Faryd Mondragón, og med fem minutter tilbage af den sidste gruppekamp og ved stillingen 3-1 blev Mondragón sendt på banen i stedet for David Ospina. Det var tre dage efter hans 43 års fødselsdag, og colombiane­ren var på banen til at se holdkammer­aten Jámes Rodríguez score til 4-1.

Men selv om Mondragón foraeldede rekorden med naesten et helt år, fik han kun lov til at have haederen i én turnering. Til Egyptens to første kampe havde Mohamed El-Shenawy pladsen i målet, og han blev kåret til Man of the Match mod Uruguay, men til tredje og sidste gruppekamp – hvor hverken Egypten eller Saudi-Arabien havde noget at spille for – valgte traener Héctor Cúper at give spilletid til Essam ElHadary på 45 år og 161 dage.

”Der er ikke meget imellem vores tre målmaend, men han var den rigtige person til at spille i dag,” argumenter­ede argentiner­en efter kampen, hvor ElHadary havde belønnet hans tillid.

Tre VM-traenere, Aliou Cissé, Mladen Krstajic og Roberto Martínez, er yngre end den egyptiske veteran, men selv om han i Danmark ville have kunnet spille oldboysfod­bold siden 2006, viste han, at han havde niveau til VM. Fem minutter inden pausen reddede han et straffespa­rk, da han fik en hånd på et højt, hårdt skud fra Fahad Al-Muwallad og parerede det op på overligger­en. Derefter faldt han på knae og blev lykønsket af naesten et helt hold af medspiller­e. Lykken varede dog ikke ved. Få minutter senere fik saudierne et nyt straffe, og denne gang sendte Salman Al-Faraj keeperen den forkerte vej. I anden halvlegs tillaegsti­d scorede Saudi-Arabien til slutresult­atet 2-1

”Jeg undskylder til det egyptiske folk på mine egne vegne og på mine kollegaers efter tre nederlag,” sagde ElHadary efter kampen til BBC.

Han kunne dog også glaede sig over sin rekord.

”Jeg er stolt af, hvad jeg har opnået, og det er en bedrift, der er Egypten vaerdig,” sagde El-Hadary.

I dag er Roger Milla 66 og må konstatere, at hans engang så uopnåelige aldersreko­rd er blevet forbedret med mere end tre år. Til gengaeld er han stadig VM’s aeldste målscorer. Og så laenge de eneste VM-spillere over 42 er målmaend, får den rekord lov til at vaere hans laenge endnu.