Ekstra Bladet - Tipsbladet

RETSSAG TRUER MODRIC

-

Luka Modrid tog ikke til VM uden bekymringe­r. I Madrid har der vaeret begyndende snak om at indlede en foryngelse af midtbanen, hvilket godt på sigt kunne koste den 32-årige kroat nøglerolle­n på Real-mandskabet, men det er dog kun for småting at regne i forhold til den retssag, der truer hjemme i Kroatien.

Sagen handler egentlig om Dynamo Zagrebs meget magtfulde og mange-årige formand Zdravko Mamic, der for tre uger siden blev idømt en faengselss­traf på sekset-halvt år i forbindels­e med forhold omkring at skaffe sig personlig profit af spillersal­g fra sin klub.

Han lavede personlige kontrakter med talentfuld­e spillere, der gjorde, at de skulle dele deres fremtidige indtaegter med ham, og når de blev solgt, var deres kontrakter skruet sammen, så de selv ville få en del af transfersu­mmen, som så for hovedparte­ns vedkommend­e røg videre til Mamic.

Problemet omkring Luka Modric var, at den aftale, han havde lavet med formanden, ifølge retten i Osijek først blev lavet efter salget til Tottenham, men så fik en tidligere dato påført. Det bekraefted­e midtbanesp­illeren ved et forhør, men siden trak han det udsagn tilbage i retten og sagde, at han havde vaeret forvirret af spørgsmåle­ne.

Det valgte retten nu ikke at tro på, så de dømte Mamic for at have tilbagedat­eret klausulaft­alen med Modric efter salget til Tottenham, mens midtbanema­nden nu er sigtet for at have afgivet falsk vidneforkl­aring i retten, hvilket kan straffes med mellem seks måneder og fem års faengsel – en situation der i øvrigt også kan ramme Dejan Lovren, der endnu ikke er sigtet.

Mamic, der flygtede til Bosnien aftenen før dommen, sagde efterfølge­nde, at han ville beundre Modric og Lovren, hvis de nu kunne spille ved et VM.

”Hvordan skal de finde styrken til det, når de ved, hvad staten har gjort mod mig,” lød det fra den tidligere Dynamo-formand.

Det er dog gået meget godt for Modric og Kroatien uanset den truende retssag, men midtbanema­nden har ikke haft lyst til at snakke om den.

”Har du ikke noget mere begavet at spørge om? Det her handler om VM, ikke om andre ting,” sagde Modric ved pressemøde­t før den første kamp, hvor en journalist forsøgte at tage sagen op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark