Ekstra Bladet - Tipsbladet

MONSTERET VENDER TILBAGE

-

Der er noget symbolsk i, at Neymar laegger et hjørnespar­k ind i hovedet på Thiago Silva til Brasiliens 2-0mål. Da Brasilien for fire år siden kollapsede mod Tyskland i semifinale­n, manglede netop de to profiler. Neymar var ude med sin rygskade, mens Silva havde karantaene. Stopperen rettede dog ikke just op på tingene, da han vendte tilbage i bronzekamp­en. Allerede i det andet minut lavede han straffespa­rk på Arjen Robben, og han burde have fået et rødt kort, men slap med en advarsel. Holland endte med at vinde 3-0.

Mens der aldrig var tvivl om, at Neymar skulle vaere en del af det brasilians­ke landshold efter skandalen i Belo Horizonte, var der større spørgsmåls­tegn ved Thiago Silva. Landsholde­ts kaptajn med tilnavnet ”Monsteret” blev kritiseret for at have vaeret en af de spillere, der havde svaerest ved at stå imod hjemmebane­presset, og gentagne gange graed han i forbindels­e med kampene. Mod Chile i ottendedel­sfinalen afviste han at sparke straffespa­rk.

Han viste offentlig skuffelse, da Neymar blev ny anfører efter VM, og da han spillede dårligt under Copa América i 2015, røg han i mere end et år helt ud af landsholde­t. Men så blev Dunga afløst som landstraen­er af Tite, og Thiago Silva vendte tilbage. Først var han reserve, men nu er han tilbage som fast stopper ved siden af Miranda. Han er endda blevet en del af Brasiliens roterende gruppe af anførere og bar bindet i sejren over Costa Rica. Neymar frasagde sig hvervet efter OL i Rio i 2016.

”Thiago er en af de atleter, jeg har, som er moden nok til at lede holdet. Han har gjort sig fortjent til at vaere tilbage på holdet. Hvis vi besluttede os for at udskamme enhver, der blev kritiseret efter det seneste VM, ville vi have braendt alle broer. Sådan er livet og fodbold ikke,” har landstraen­er Tite sagt ifølge ESPN.

Silva er ikke kun vendt tilbage til landsholde­t, han er også vendt tilbage til Moskva. I karrierens unge dage var han på en lejeaftale i Dynamo Moskva, men han kom aldrig på banen, fordi han blev ramt af tuberkulos­e. Sygdommen truede ikke bare hans karriere, men hans liv.

”Det var i Rusland, at jeg var igennem en af de vaerste perioder i mit liv, men nu er der en chance for, at jeg kommer til at opleve en af mine bedste,” sagde han til Globo TV inden turneringe­ns begyndelse.

 ??  ?? Neymar og Thiago Silva glaeder sig over sidstnaevn­tes 2-0-scoring mod Serbien. Foto: Kirill Kudryavtse­v/ Ritzau Scanpix
Neymar og Thiago Silva glaeder sig over sidstnaevn­tes 2-0-scoring mod Serbien. Foto: Kirill Kudryavtse­v/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark