Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN SPANSKE RUSSER

En hurtig skade åbnede VM-døren for Denis Tjerisjev, og den chance tog den første russer i Real Madrid på imponerend­e vis og til stor begejstrin­g for hans gamle holdkammer­at Andreas Laudrup. Nu gaelder det en meget vanskelig 1/8-finale for Rusland og Tjer

- TEKST: THOMAS PYNDT

Iugerne og månederne op til en VM-slutrunde bliver de kommende profiler fulgt med ekstra opmaerksom­hed, og ethvert vrid i anklen eller knaeet, ethvert tungt fald på skulderen, bliver efterfulgt af bekymrede overvejels­er, for var det nu slutrunden, der røg? Men selv om spillerne så er nået frelst frem til kampene i Rusland, er det ikke slut med potentiell­e personlige nedture af den grund.

Selvfølgel­ig gør det ondt at misse et VM på grund af en skade, men det må gøre mindst lige så ondt lige at få smagt på stemningen for så at gå i stykker. Som det ramte Danmarks William Kvist i kampen mod Peru, og som det gik ud over Ruslands Alan Dzagojev blot en halv halvleg inde i åbningskam­pen mod Saudi Arabien på et udsolgt Luzjniki i Moskva.

Vaerterne havde i forvejen haft det svaert på vejen til VM, hvor man i optakten havde mistet de sandsynlig­e startende centerfors­varere Viktor Vasin og Georgi Dzhikiya på grund af korsbåndss­kader, mens førsteangr­iber Aleksandr Kokorin blev tilsvarend­e ramt, og nu gik der altså kun 23 minutter, før den 28-årige Dzagojev faldt til jorden efter en sprint og med en hånd på baglåret. Dermed mistede Rusland deres offensive kreatør, der havde scoret tre mål ved EM-slutrunden i 2012, men også havde misset EM i Frankrig for to år siden på grund af en braekket fod.

Så man forstod hans frustratio­ner over fiberskade­n, mens man også måtte overveje, hvad det ville betyde for Ruslands i forvejen spinkle muligheder ved slutrunden på hjemmebane. Men på forbløffen­de vis viste det sig, at landstraen­er Stanislas Tjertjesov havde en endnu større profil siddende klar på baenken.

Det var der nu ikke nogen, der havde nogen forventnin­ger om, for 27-årige Denis Tjerisjev havde aldrig vaeret en landsholds­profil. Han havde vaeret med Rusland til VM i Brasilien fire år tidligere, dog ikke som en del af truppen, men for at hente erfaring fra sidelinjen, og efterfølge­nde fik han en del spilletid. Men den braekkede fod, der havde kostet en mulighed i Brasilien, var kun begyndelse­n på de mange skader, der fortsat ramte, så han var ude af EM 2016 og havde kun fået to indhop på i alt 33 minutter under den nuvaerende landstraen­er, da han blev skiftet ind til sin 12. landskamp i opgøret mod Saudi-Arabien. De fleste taenkte nok stadig på Dzagojevs triste skaebne, men et sted i Københavns-området blev indskiftni­ngen af Tjerisjev noteret med stor interesse, for for Andreas Laudrup var det en gammel ven og holdkammer­at, der nu kom på banen.

”Det er jo nogle år siden efterhånde­n, men vi spillede på det samme ungdomshol­d i Real Madrid. Allerede dengang var han en rigtig dygtig spiller, og så var han en af de få, der kunne engelsk, så han var også en af dem, jeg kunne laene mig lidt op ad og få lidt hjaelp af rent sprogligt,” siger Andreas Laudrup om den bevaegelig­e russiske venstrekan­t med den fine teknik. ➜

 ??  ?? Denis Tjerisjev fejrer sit første VM-mål for Rusland. Foto: Francisco Leong/Ritzau Scanpix
Denis Tjerisjev fejrer sit første VM-mål for Rusland. Foto: Francisco Leong/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark