Ekstra Bladet - Tipsbladet

FRANSK TILFREDSHE­D

Frankrig har ligesom en raekke af de andre VM-favoritter fået kritik under dette VM. Spillet har ikke nået de højder, materialet berettiger til, og det kniber med at skabe chancer. Men spillerne selv virker ikke til at bekymre sig.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Da Hugo Lloris gav bolden til Raphaël Varane, spillede han bolden bolden til Djibril Sidebé. Højrebacke­n returnered­e den, og Real Madrid-forsvarere­n overvejede situatione­n et halvt sekund, før han gav den tilbage til Sidebé. Og så spillede han igen Varane, der gav den videre til sin forsvarsma­kker Presnel Kimpembe. Derfra røg bolden videre til den indskifted­e back Benjamin Mendy, så til Kimpembe og så til Varane. Han vidste godt, hvad han ville gøre med bolden: Spille Djibril Sidebé. Derfra tog pibekoncer­ten til i styrke.

Der var afviklet lidt over en time af Danmark-Frankrig på Luzjniki, og de franske spillere gav en perfekt opvisning i det, som Pep Guardiola kalder for U-opspil. Aflevering­erne kører rundt fra stopper til back og tilbage igen og nogle gange helt frem til kanterne, men uden at holdet på noget tidspunkt saetter bolden på spil og forsøger at gennembryd­e modstander­nes kaeder. Det er boldbesidd­else for boldbesidd­elsens skyld, det fører ikke til mål og sejre, og det er ret kedeligt at se på, hvilket tilskuerne i Moskva altså også fik fortalt det franske hold. Franskmaen­dene selv? De var ligeglade. Med undtagelse af lidt krudt fra indskifted­e Nabil Fekir og Kylian Mbappé søgte de sjaeldent at score i anden halvleg. Det sluttede 0-0, og så tog Frankrig førsteplad­sen i puljen uden at tabe, uden at lukke mål ind i åbent spil og uden på noget tidspunkt for alvor at spille godt.

KVALIFIKAT­ION SOM DET VIGTIGSTE

Det begyndte med en 2-1-sejr over Australien, hvor Frankrig både skulle bruge et VAR-straffe og et selvmål for at score. Mod debutanter­ne Peru havde de dygtige, udfordrend­e sydamerika­nere flere gode forsøg, men det lykkedes for Frankrig at vinde 1-0, da Mbappé hjalp Olivier Girouds afslutning det sidste stykke over mållinjen.

Og så kom altså ørkenvandr­ingen mod Danmark, som ikke vandt nogle neutrale hjerter. Men det var både danskere og franskmaen­d fint tilfredse med.

”Det, vi ville her til aften, var at gå videre til ottendedel­sfinalerne og slutte på førsteplad­sen. Det lykkedes vi med,” sagde kampens Man of the Match N’golo Kanté på den efterfølge­nde pressekonf­erence. I øvrigt var Frankrig allerede inden tirsdag sikker på at gå videre til knockoutfa­sen.

Kanté fortalte også, at fordi man vidste, ét point var nok til førsteplad­sen, valgte man en defensiv taktik, som lykkedes. Heller ikke Didier Deschamps var generet af, at det blev 0-0.

”Vi har nået vores mål. At blive nummer ét var det vigtigste. Det var ikke en saerligt spaendende kamp, for det danske hold var tilfreds med uafgjort og med at kvalificer­e sig. Deres forsvar var godt, men vi havde nogle målchancer uden dog at finde deres svage punkt. Det ene point var godt nok for dem, og vi behøvede ikke at tage risici, for dette resultat var tilfredsst­illende for alle,” sagde landstraen­eren, der i øvrigt erklaerede, at han ikke var sikker på, VM blive mere målsøgende som turneringe­n skred frem.

”Bliver det mere åbent? Jeg ved det ikke. Det er et kendetegn ved dette VM. Alle er fysisk fit,” sagde traeneren, i øvrigt før der for alvor kom gang i puljespils­dramaet med Argentinas sene kvalifikat­ion og Tysklands exit.

RØR IKKE VED MIN ”GRIZOU”

En af de mest omdiskuter­ede franske spillere ved VM har vaeret Antoine Griezmann. Først på grund af den selviscene­saettende dokumentar, der afslørede hans valg om at blive i Atlético Madrid, og dernaest på grund af svage praestatio­ner. Han scorede på straffespa­rk i åbningskam­pen, men har vaeret langt fra højderne fra EM på hjemmebane, hvor han blev topscorer og kåret til turneringe­ns bedste spiller. Før kampen mod Danmark måtte Paul Pogba forsvare holdkammer­aten.

”Som jeg sagde til jer før VM: Rør ikke ved min ”Grizou”. I har glemt EM. Rør ikke ved min ”Grizou,”” sagde Manchester United-spilleren, uden at det inspirered­e angriberen til at praestere bedre i Moskva. Han blev skiftet ud efter 68 minutter.

Alligevel var det en storsmilen­de Griezmann, der dukkede op i mixed zone med en lille rygsaek og en blå plastikpos­e med det franske forbunds logo. Han stoppede fire gange forskellig­e steder i klyngen af journalist­er og lod sig interviewe – ikke saedvane for stjernerne ved en stor turnering – og Atléticopr­ofilen fortalte, at defensiv fodbold ikke var nyt for ham.

”Frustreret? Nej, jeg er vant til at spille sådan... På klubniveau gør vi det ofte. Det er sandt, at det ikke var ret kønt at overvaere på stadion eller på tv – jeg undskylder til de personer, der forventede mange mål eller gode detaljer.”

”Vi er videre, og vi toppede gruppen. Det kan vaere nok – eller ej. Vi stoler på os selv. Vi ved, der er noget at arbejde på, men vi er også selvsikre,” sagde Griezmann.

Lørdag eftermidda­g spiller Frankrig ottendedel­sfinale mod Argentina. Til den tid finder vi ud af, om det haltende spil varer ved. Og endnu vigtigere: Om tilfredshe­den gør. ✖

 ??  ?? Antoine Griezmann har ikke fået meget ud af anstrengel­serne ved VM, men det ødelaegger ikke hans humør. Foto: Juan Mabromata/ Ritzau Scanpix
Antoine Griezmann har ikke fået meget ud af anstrengel­serne ved VM, men det ødelaegger ikke hans humør. Foto: Juan Mabromata/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark