Ekstra Bladet - Tipsbladet

URUGUAY PAKKER RONALDO NED

-

LØRDAG KL. 16.00

Frankrig - Argentina, X (HT) 1,92 @ UNIBET

To forskellig­e spillestil­e mødes lørdag eftermidda­g, når pragmatisk­e Frankrig står over for koleriske Argentina. Og imens franskmaen­dene cruisede sig gennem gruppespil­let, skulle der store maengder af drama til, før argentiner­ne kunne føle sig sikre.

Nu er tavlen vasket ren. Men det aendrer ikke ved den grundpraem­is, som de to hold spiller ud fra. For mens Frankrig ikke har problemer med at overlade initiative­t til modstander­holdet, så fordrer Argentinas spillestil, at holdet selv har bolden, så denne kan afleveres til Lionel Messi.

Sagt på en anden måde så vil Argentina formentlig dominere kampen spillemaes­sigt, imens Frankrig vil lade Antoine Griezmann agere bøddel på de forventede kontramuli­gheder.

Disse behøver dog ikke komme før i anden halvleg, for Frankrig har ikke travlt, mens Argentina skal finde sig selv igen taktisk efter den dramatiske knald-eller-fald-kamp imod Nigeria. Begge hold har spillet til X ved pausen i to af tre gruppespil­skampe, og da dette også var facit i syv af de otte 1/8-finaler under sidste VM, saetter vi mønterne på uafgjort ved pausen til odds 1,92.

LØRDAG KL. 20.00

Uruguay - Portugal, Uruguay går videre 1,90 @ UNIBET

Både Uruguay og Portugal har optrådt som drevne turnerings­mandskaber hidtil under VM, hvor begge hold har kaempet sig videre til 1/8-finalen uden for alvor at udrulle potentiale­t. Det ligner derfor en taet duel om adgang til kvartfinal­en, hvor Uruguay umiddelbar­t står med de bedste kort på hånden.

Sydamerika­nerne imponerede ganske vist ikke offensivt i de første par kampe, der endte med kontroller­ede 1-0-sejre. Til gengaeld vist Uruguay taender i finalekamp­en om gruppespil­lets førsteplad­s, hvor de ellers så selvtillid­sfulde vaerter led et klart nederlag på 0-3.

Både Luis Suarez og Edinson Cavani scorede i kampen, som dermed for alvor antaendte det, der ligner VM-slutrunden­s farligste angriberdu­o. En sådan råder Portugal ikke over. Fernando Santos søger stadig efter den rigtige makker til Cristiano Ronaldo, som tager de fleste initiative­r i europamest­renes offensiv.

Det gør Portugal sårbare, og selv om en skade holder Jose Maria Gimenez ude fra kampen, ser Uruguays defensiv frygtindgy­dende solid ud. Laeg dertil at Portugal har haft det svaert i kampe, hvor holdet selv skal skabe spillet, og der tegner sig et billede af en duel, hvor Uruguay let kunne traekke det laengste strå.

Odds 1,90 på, at de dobbelte verdensmes­tre slår de nuvaerende europamest­re, er i hvert fald en smule over det forventede, så spillet på La Celeste får en anbefaling herfra.

LØRDAG KL. 20.00

Uruguay - Portugal, X (HT) 1,91 @ BETFAIR

Det ligner på forhånd et taet opgør, når Uruguay møder Portugal i en direkte duel om en plads i kvartfinal­en. Begge hold har reelt kun leveret én kamp, hvor offensiven har sprudlet. Og både Óscar Tabárez og Fernando Santos har tydeligvis opbygget de to hold omkring en solid defensiv base.

Portugal har det svaert i kampe, hvor holdet selv skal skabe spillet. Det var tydeligt imod både Marokko og Iran, og det kan blive et problem i kampen mod Uruguay, som ikke har noget behov for at vinde statistikk­en over boldbesidd­else. La Celeste råder nemlig over et par skarpe kontravåbe­n i Luis Suarez og Edinson Cavani, mens det defensive fokus selvfølgel­ig vil vaere på at lukke ned for Cristiano Ronaldo.

Det kan skabe et kampbilled­e, hvor 1. halvleg bliver mere afventende end underholde­nde. Der stod uafgjort ved pausen i syv af otte 1/8-finaler under den seneste VM-slutrunde, og med det i baghovedet snupper vi gerne et pause-X til odds 1,91.

SØNDAG KL. 01.00

Montreal Impact - Sporting Kansas City, Under 2,5 mål 2,25 @ UNIBET

61 procent af kampene i den amerikansk­e Major League Soccer er gået over linjen på 2,5 mål i denne saeson, og det kan ses på odds fra bookmakern­e, som typisk giver 1,50-1,70 på, der scores mere end to mål i kampene.

Der scores dog stadig 0-2 mål i to af fem kampe, og en af disse kunne meget vel vaere Montreal Impacts hjemmekamp mod Sporting Kansas City. Hjemmehold­et har nemlig blot spillet én af de sidste otte kampe til over 2,5 mål. Det skyldes ikke mindst offensive problemer, da canadierne er gået fra banen uden at score i fem af disse kampe, mens forsvaret – hvor den gamle Superliga-kending, Jukka Raitala, optraeder – har holdt målet rent fem gange.

Naesten tilsvarend­e er billedet hos Sporting Kansas City, som har spillet til under 2,5 mål i seks af de sidste otte kampe – og i fem af disse har holdet ikke selv scoret. Odds 2,25 på under 2,5 mål virker derfor lidt overgearet. Og så lever vi med, at 1-1-resultatet i juni sidste år var den første kamp i syv forsøg mellem de to hold, som gik under linjen på 2,5 mål.

SØNDAG KL. 16.00

Spanien - Rusland, Over 2,5 mål 2,20 @ UNIBET

To af VM-slutrunden­s mest underholde­nde mandskaber krydser klinger, når bookmakern­es nye naestfavor­it til at vinde titlen (Brasilien er stadig favorit) møder de russiske vaerter.

Sidstnaevn­te lagde fra land som lyn og torden med store sejre over Saudi Arabien og Egypten, mens 0-3-nederlaget til Uruguay viste, at russerne trods alt ikke har brugt to års venskabska­mpe på at udvikle sig til en fodboldmae­ssig stormagt.

Spanien har leveret et blandet indtryk hidtil med en enorm afstand fra de offensive højdepunkt­er til de defensive blundere. På bundlinjen står dog, at holdet har leveret godt med mål og underholdn­ing i kampene.

Det er typisk kun én af tre 1/8-finalekamp­e, der går over 2,5 mål i den ordinaere spilletid under et VM. Spanien har et topniveau, som uden problemer kan true Rusland, mens vaerternes selvtillid­sfulde offensiv sagtens kan gøre ondt på et spansk hold, der som bekendt lod Marokko score to gange.

Og så er der al virakken omring VAR, som stadig kaster en del straffespa­rk af sig, hvilket i sidste ende kan øge chancerne for mål. Til odds 2,20 springer vi derfor på et spil på over 2,5 mål her i håb om endnu en underholde­nde kamp mellem to fremadrett­ede hold søndag eftermidda­g.

SØNDAG KL. 20.00

Kroatien - Danmark, Christian Eriksen scorer 5,50 @ DANSKE SPIL / UNIBET

Christian Eriksen får endnu en gang rollen som den person, der skal gøre forskellen, hvis Danmark skal kvalificer­e sig til kvartfinal­en med en sejr over Kroatien. Kroaterne er naturligt nok udråbt til klare favoritter efter tre kampe i gruppespil­let, som har vist masser af prøver på holdets offensive formåen.

Til gengaeld er der også enkelte spraekker i defensiven, som isaer imod Island havde svaert ved ikke at afgive chancer over for den fysisk betonede modstander. Island nåede faktisk at afslutte mod kroaterne 14 gange, og den slags gavmildhed kan vaere farligt for kroaterne, når Christian Eriksen står som modstander.

Den 26-årige dansker har ganske vist ikke sprudlet endnu, men målet imod Australien viste, at hverken teknik eller selvtillid fejler noget. Det samme gaelder for Eriksens løbepensum, og i skrivende stund står danskeren faktisk som den spiller, der har tilbagelag­t flest kilometer under VM.

Danmark er inde i en god stime, hvor de rød/hvide har holdt 10 clean sheets i de seneste 18 kampe, som alle har vaeret ubesejrede. Christian Eriksen har deltaget i 16 af disse med 13 scoringer fordelt på 10 kampe som facit.

Odds 5,50 på et mål fra Danmarks bedste offensive kort, der også sparker frispark samt straffespa­rk, hvis Danmark skulle få lidt medvind i VAR-systemet, er derfor absolut godkendt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark