Ekstra Bladet - Tipsbladet

FALSKE FORUDSAETN­INGER

-

En fejltagels­e bliver ikke bedre af, at man staedigt holder fast i den, og derfor er der herfra et lille nik til de 26 klubber i Superligae­n og 1. division, der har vedtaget at skaere Superligae­n fra 14 til 12 hold med effekt i 2020/2021-saesonen. Strukturen med 14 hold var, om ikke foraeldrel­øs, så i hvert fald uelsket af topklubber­ne i dansk klubfodbol­d og de tv-stationer, der stadig uden konkurrenc­e er den vigtigste indtaegtsk­ilde for klubberne.

Ligesom stedmoren og de nye bonussøske­nde i Askepot lod topklubber­ne og tv-stationern­e fra første dag vide, at de to ekstra hold i Superligae­n var uønskede, og i denne version af eventyret var det naermeste, Askepot kom et bal på slottet, AC Horsens’ optraeden i Top 6-slutspille­t i foråret (Horsens rykkede op som treer i 2016).

Der gik ikke en gang fem måneder, før davaerende FC København-CEO Anders Hørsholt i et stort interview i Tipsbladet undsagde strukturen og kraevede nye strukturfo­rhandlinge­r i sommeren 2017.

Der findes forskellig­e udlaegning­er af forhandlin­gsforløbet i 2015, men det er mig stadig en gåde, at man i kompromise­ts navn laver en struktur, der tydeligvis ville give en lang raekke mindre interessan­te kampe og sportslige uligheder omkring isaer de to puljer af fire hold i foråret.

Topklubber­ne i Superligae­n fejlede ved ikke at komme med mere konstrukti­ve forslag til, hvordan klubberne uden for København og de største provinsbye­r kunne blive en seriøs del af dansk klubfodbol­d, og udvidelsen til 14 hold var efter mine begreber en blanding af de mindste profession­elle klubbers prioriteri­ng af egne interesser – at spille i Superligae­n, koste hvad det vil – og en naiv forestilli­ng om, at tilskuerta­l, talentudvi­kling og fodboldspi­llet skulle blive bedre af at have to ekstra hold i Superligae­n.

Hvis man gerne ville skabe flere arbejdspla­dser i den tungere ende af dansk profession­el fodbold, var idéen fin. Ellers var det en virkelighe­dsfjern drøm om mangfoldig­hedens lyksalighe­der, der blev gjort til en konkret struktur, man nu vedtager at lave om igen.

Er det kommende struktur bedre? Jeg er ikke sikker. For med i pakken følger fortsat et Top 6-slutspil, der er fint for FC København, Brøndby IF, FC Midtjyllan­d og hvem der ellers kommer med, men som for alle andre forvandler en Superliga-saeson til én lang opvisning i angst for at misse Top 6 eller dykke ned på de to direkte nedrykning­spladser. Begge dele er efter min vurdering med til at styrke forsigtigh­eden, konservati­smen og den kortsigted­e planlaegni­ng, fordi alle ud over topholdene vil vaere bange for at gå glip af noget.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark