Ekstra Bladet - Tipsbladet

Traenere kommer og går

-

VM-slutrunden er kulminatio­nen på flere års landsholds­arbejde og derfor er ligeledes en naturlig afslutning for spillere og ledere – specielt når det ikke går godt. I løbet af turneringe­n har vi fået nyheden om en raekke traenere, der allerede har forladt deres job.

I flere tilfaelde vidste vi det godt. Bert van Marwijks Australien kom ikke videre fra puljen, men han var under alle omstaendig­heder kun ansat på en halvårig kontrakt, og i marts blev Graham Arnold praesenter­et som ny traener efter VM. Arnold har vundet ligaen med Sydney FC to saesoner i traek og har vaeret i Rusland for at følge sit kommende hold fra tribunerne.

Adskillige­re traenere er på vippen, enten fordi de kan blive fyret, endnu ikke har forlaenget deres kontrakter eller er på vej til andre traenerjob, men der er også ting, der ligger helt fast.

For eksempel skal Japan have ny landstraen­er. Japanerne leverede ellers den bedste asiatiske indsats ved VM – endda det bedste resultat af et landshold uden for Sydamerika eller Europa – men trods kvalifikat­ion foran Polen og Senegal i puljen og et smalt 3-2-nederlag mod Belgien i ottendedel­sfinalen forlader Akira Nishino sin post. Nishino, der få måneder før VM-slutrunden rykkede fra en post som teknisk direktør i fodboldfor­bundet til traener, tog ansvaret for, at hans hold mistede en 2-0-føring mod belgierne.

”Da vi indkassere­de målet, bebrejdede jeg mig selv og satte spørgsmåls­tegn ved min taktik. Jeg er meget skuffet over resultatet. Jeg er knust. Ja, vi tog føringen, men vi kunne ikke vinde,” sagde Nishino efter den kamp.

Også nogle af VM’s skuffelser har sagt farvel til traeneren. Óscar Ramírez er fortid i Costa Rica, Polens traener hedder ikke laengere Adam Nawalka, og så forsvinder Héctor Cúper efter Egyptens tre nederlag i tre kampe. Forbundet vil gå efter en traener med et godt cv.

”Det er ikke nødvendigt at hyre en traener med erfaring i afrikansk fodbold, men vi vil ansaette en traener, som har vundet mindst én titel,” har forbundets praesident Hany Abo Rida udtalt.

Og så er der stormagter­ne. I skrivende stund ser det ud som om, at Tite beholder sit hverv som brasilians­k landstraen­er, mens det tyske forbund hurtigt meldte ud, at Joachim Löw skulle fortsaette. Og som bekendt fyrede Spanien deres boss Julen Lopetegui allerede inden turneringe­n. I denne uge blev Luis Enrique ansat som hans afløser, efter Fernando Hierro vikariered­e under VM. Den tidligere Barcelona-traener får en toårig kontrakt.

”Vi har brug for en succesfuld traener, der er moderne, og som kender spillestil­en, men som kan lave små justeringe­r. Vi kan ikke starte helt forfra med tanke på alt det arbejde, der er blevet lavet,” sagde den ligeledes nyansatte sportsdire­ktør José Francisco Molina.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark