Ekstra Bladet - Tipsbladet

KROATIEN

-

STATUS:

Kroaterne har slidt helt uhørt for at blive den 13. nation, der står i en VM-finale. Først var de i den svaereste gruppe med Nigeria, Argentina og Island, som de på imponerend­e vis kom ubesejret igennem, og siden har de vaeret i forlaenget spilletid i hver knockoutru­nde, så de har rent minutmaess­igt spillet en hel kamp mere, end Frankrig har ved denne slutrunde.

Mandskabet så da også ganske mørbanket ud undervejs i semifinale­n mod England, men alligevel rejste de sig af et par omgange og fik hevet sejren hjem med høj moral, selv om de for tredje kamp i traek kom bagud. Så hvor fysikken må vaere ramt, er den mentale styrke stor, hvilket også blev bevist i de meget taette og vundne straffespa­rkskonkurr­encer mod først Danmark og så Rusland.

Rent opstilling­smaessigt vil Zlatko Dalic naeppe aendre på bemandinge­n fra kampen mod England bortset fra spørgsmåle­t om den skadesramt­e venstrebac­k Strinic, hvis status ikke var kendt før dette blads lukning. Placeringe­n af Marcelo Brozovic som defensiv midt rykker nemlig Luka Modric og Ivan Rakitic lidt laengere frem på banen og giver samtidig Kroatien et bolvaerk mod den rykkende Pogba eller den lejligheds­vist dyberegåen­de Griezmann.

Og hvis Mario Mandzukic endegyldig­t løber tør for kraefter undervejs, eller Kroatien skal bruge et mål, så har Andrej Kramaric vaeret en god indhopper i offensiven.

NØGLESPILL­EREN: LUKA MODRIC

Den firedobbel­te Champions League-vinder med Real Madrid har også vist sin høje klasse som anfører på det kroatiske landshold, hvor han har ligget centralt som den store spilstyrer. Med sin erfaring er han aldrig bange for at modtage bolden, og han styrer både tempo og spilretnin­g meget dygtigt. Så når nu kroaterne er så traette, som de må vaere, så er det vigtigt at have en mand, der kan holde på bolden og traekke et frispark eller to, når det skal til – og det kan Luka Modric, der med sine 112 landskampe er den mest rutinerede landskamps­mand på finalebane­n i Moskva.

X-FAKTOREN:

I slutningen af første halvleg af semifinale­n mod England begyndte de russiske tilskuere pludselig at buhe voldsomt, hver gang den kroatiske forsvarer Domagoj Vida var på bolden på grund af hans udtalelser om ”glory to Ukraine” efter kvartfinal­esejren over Rusland. Det steg og faldt undervejs, men de lokale tilskuere holdt tydeligt mest med englaender­ne, når de ikke råbte på ROS – SI – YA, og måske vil det fortsaette i finalen på søndag, hvor man ellers kunne forvente et kroatisk overtal, hvis man skal måle ud fra antallet af tilrejsend­e tilhaenger­e til de to semifinale­r. På den anden side er en finale også kendetegne­t af mange VIP-gaester, så antallet af ”almindelig­e tilskuere” er et godt stykke fra de 78.011, der altid kommer på Luzjniki. Og samtidig er spørgsmåle­t også, om kroaterne vil lade sig påvirke af lidt modvilje fra laegterne. Det gjorde de i hvert fald ikke mod England.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark