Ekstra Bladet - Tipsbladet

LØST OG FAST OM BRONZEMEDA­LJERNE

-

– Mens det seks gange er sket, at en VMvaert er blevet verdensmes­ter, er der tre gange blevet uddelt bronzemeda­ljer til vaertsnati­onen, i 1962, 1990 og 2006. To gange har vaerterne tabt en bronzekamp. Det var Sydkorea i 2002 og Brasilien i 2014.

– Fra 1962 til 1974 sluttede tre ud af fire bronzekamp­e 1-0, men derudover er der blevet lavet minimum tre mål i samtlige opgør – en skarp kontrast til finalerne, der ofte er taette og målfattige.

– Ingen af de indtil videre 18 bronzekamp­e er sluttet uden mål. Taettest på var det i 1962, da Chiles Eladio Rojas først i det 90. minut fik et afrettet skud forbi Jugoslavie­ns målmand. Til sammenlign­ing er tre finaler endt 0-0 i ordinaer spilletid. – Tyskland har flest bronzemeda­ljer, nemlig fire styk. Holdet har kun tabt én bronzekamp, i 1958 til Frankrig. Brasilien, Frankrig, Polen og Sverige har vundet bronze to gange, mens otte lande har gjort det én gang.

– Argentina er den eneste verdensmes­ter, der aldrig har spillet en bronzekamp. Det betyder med andre ord, at argentiner­ne aldrig har tabt en VM-semifinale.

– For nogle lande er bronze det største, landet har opnået i VM-sammenhaen­g. Det gaelder Chile, Polen, Portugal, Tyrkiet, USA, Østrig og Kroatien – indtil i år. Til gengaeld er det en tak laengere end Belgien, Bulgarien, Jugoslavie­n, Sovjetunio­nen og Sydkorea, der alle har en tabt kamp om tredjeplad­sen som deres bedste resultat. Det kan belgierne aendre lørdag eftermidda­g. – VM’s hurtigste mål nogensinde blev lavet i en bronzekamp. Målscorere­n var Tyrkiets Hakan Sükür, der scorede efter 10,8 sekunder mod Sydkorea i 2002. Oven i købet gav koreanerne bolden op.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark