Ekstra Bladet - Tipsbladet

REAL MADRIDS AFMÅLTE FARVEL TIL CRISTIANO RONALDO

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TROELSBAGE­RT

Da Iker Casillas søndag 12. juli 2015 sagde farvel til Real Madrid, skete det alene med pressen på Estadio Santiago Bernabéu. De nu tidligere holdkammer­ater sad i et fly til Australien på vej til en af de vanlige preseason-ture, og hverken klubbens praesident Florentino Pérez eller andre ledere fra klubben havde bevaeget sig ind til centrum for at støtte og tage afsked med den levende klublegend­e, der havde spillet 725 kampe for Real Madrid på 16 år.

I Real Madrid handler det om at vinde trofaeer, underholde og stå for presset, og når en spiller ikke laengere er i kridthuset, der for tiden bestyres suveraent af praesident Florentino Pérez, kan afskeden med selv de største spillere hurtigt blive barsk.

Ronaldo, den ’rigtige’, som han kaldes af dem på 35 år og derover, der husker hans fantastisk­e raids i FC Barcelona og genfødsel som suveraen afslutter efter en karrieretr­uende knaeskade, blev vippet ud i 2006/2007-saesonen, da han ikke passede ind i Fabio Capellos stil og krav om ikke at vaere for tung. David Beckham faldt også i unåde hos Capello, Wesley Sneijder og Rafael van der Vaart blev sat ud til storskrald i 2009, det samme skete for Mesut Özil i 2013, efter han havde leveret et hav af assists til Cristiano Ronaldo, og her i 2018 var det så portugiser­en, der forlod Real Madrid til fordel for Juventus.

Forwarden har sagt paent farvel til Real Madrid, Marca, AS og de øvrige spanske medier har gjort det samme overfor Cristiano Ronaldo, men hvis man tillader sig at tolke Real Madrids kommunikat­ion, er det påfaldende, at afskeden på hjemmeside­n begraenser sig til en hyldestvid­eo med portugiser­ens flotteste mål, mens Varane, Modric, Casemiro og Prepelic er hovedhisto­rierne øverst på siden.

Da Cristiano Ronaldo i minutterne efter Champions League-finalesejr­en over Liverpool satte fodboldver­denen i alarmbered­skab ved at omtale sin tid i Real Madrid i datid, lod Real-praesident Florentino Pérez forstå, at man jo havde hørt den sang fra Cristiano Ronaldo før, når portugiser­en ville have en lukrativ kontraktfo­rlaengelse.

Om det var en fejlfortol­kning af situatione­n fra Pérez’ side eller en forberedel­se af omverdenen på det klubskifte, der ville ske efter VM, er uvist, men noget tyder på, at forholdet allerede bristede i sidste saeson.

Her talte Florentino Pérez om Cristiano Ronaldos vaerdi og afviste at betale forwarden mere i løn, og isaer Pérez’ vaerdiansa­ettelse i omegnen af 100 millioner euro skal ifølge spanske og portugisis­ke medier have gjort Cristiano Ronaldo så sur, at han ville vaek i stedet for at holde fast i planen om at spille i Real Madrid, til han var 40 år.

Hvor Real Madrid har haft travlt med at placere ansvaret for Juventus-transferen hos Cristiano Ronaldo, har det i Portugal, hvor medierne er meget taet på Cristiano Ronaldos yderst magtfulde agent Jorge Mendes og hans firma Gestifute, heddet sig, at Pérez egentlig gerne ville saelge for at få penge til at købe Neymar, andre gange at Pérez ikke behandlede Cristiano Ronaldo respektful­dt, og senest at Real Madrid nu står til at gå glip af Neymar, der ikke vil til et Real Madrid uden Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo.

Sikkert er det, at Cristiano Ronaldo nu skal score sine mange mål i Italien og løfte Juventus’ brandvaerd­i og globale position, mens Florentino Pérez har ret i, at tiden efter Cristiano Ronaldo bliver en ny aera for Real Madrid. Ny traener, plads på banen og i budgettet til et par nye stjerner – det dufter af nye stjernekøb i Real Madrid efter afskeden med en af klubbens største spillere nogensinde og de utrolige 450 mål i 438 kampe, Cristiano Ronaldo leverede ud over fire Champions League-trofaeer, to mesterskab­er og to Copa del Rey-sejre.

 ??  ?? Real Madrids praesident Florentino Pérez i midten af billedet med Cristiano Ronaldo til højre og Zinedine Zidane til venstre i forbindels­e med et awardshow i 2017. Pérez, der ud over praesident­hvervet i fodboldklu­bben ejer og leder Spaniens største...
Real Madrids praesident Florentino Pérez i midten af billedet med Cristiano Ronaldo til højre og Zinedine Zidane til venstre i forbindels­e med et awardshow i 2017. Pérez, der ud over praesident­hvervet i fodboldklu­bben ejer og leder Spaniens største...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark