Ekstra Bladet - Tipsbladet

DET VEJLENSISK­E FAVORITSTA­DION

-

Isidste weekend erobrede Vejle førsteplad­sen i Superligae­n, men den bliver vanskelig at forsvare søndag mod sidste saesons vicemestre og den aktuelle toer, Brøndby. Oprykkerne kan dog søge selvtillid i historien, for faktisk er Brøndby Stadion den udebane, hvor Vejle har vundet flest sejre i Superliga-aeraen. I alt har Vejle på 11 Superliga-saesoner vundet fire gange i Brøndby. Det skete blandt andet tre saesoner i traek fra 96/97 til 98/99, hvor Brøndby ellers vandt to mesterskab­er og en sølvmedalj­e. Alle tre Vejle-sejre var på 2-1.

Den davaerende VB-spiller Dan Sørensen husker med glaede tilbage på dengang, hvor en kamp i Brøndby indebar pasta med kødsovs på storebaelt­sfaergen og et møde med dansk fodbolds største fangruppe.

”Det var altid utroligt fascineren­de at spille på Brøndby Stadion i halvfemser­ne. Man følte, at man havde alt at vinde og intet at tabe. Deres publikum var fantastisk, som det også er i dag, og det er en kaempe støtte for hjemmehold­et. Men det giver altså også modstander­ne noget. Det var helt vildt fedt at spille foran Die Gelbe Wand, hvis man skal svinge sig op i Dortmund-termer. Den gule mur på Faxe-tribunen animerede også os, isaer en forsvarssp­iller som mig. Man vidste godt, at der virkelig skulle kaempes, og at man skulle spille bedre end normalt. Og det gjorde man altså også. Som gaest på det stadion fik man også nogle ekstra kraefter.”

”Vi vidste, at det var en kamp, hvor de kom med deres velsmurte maskine og ville trykke os ned over egen mållinje, men havde man held til at stå imod det første kvarter, aendrede kampens praemisser sig,” siger Dan Sørensen.

I de tre sejre i Dan Sørensens tid som Vejle-spiller kom gaesterne hver gang foran 1-0 inden for de første 15 minutter. I de år prøvede Vejle dog også at tabe både 5-0 og 6-0. Begge gange havde Brøndby scoret det første mål cirka fem minutter inde i kampen.

”Hvis man kom skidt fra land, blev det virkelig, virkelig op ad bakke, for så blev deres fans i den grad en tolvtemand for dem. Men kunne man med nogle heroiske aktioner få smidt lidt grus i det der maskineri, tippede det over, og det psykologis­ke spil i spillet kom over på vores haender. Jeg har talt med mange af mine tidligere kolleger, for eksempel Peter Kjaer, og når vi snakker om Brøndby i gamle dage, taler vi om, at man havde alt at vinde og intet at tabe, og at man skulle forsvare i 90 minutter – og alligevel var det en kamp, man glaedede sig helt vildt til,” siger Sørensen.

Den nuvaerende TV Midtvest-vaert følger stadig sin tidligere klub og var blandt andet i Thisted, da Vejle i foråret rykkede op med en 2-0-sejr. Premieren mod Hobro så han i brudstykke­r på sin ferie i Portugal takket vaere en mobiltelef­on med dårligt signal. Han tror, at Vejle vil kunne give flere hold i ligaen problemer.

”Jeg synes, deres defensive struktur var på Superliga-niveau i 1. division. De har et rigtigt solidt fundament. Deres problem kan blive at score mål nok til at vinde kampene. Nu scorede de tre mod Hobro, men deres problem kan blive den offensive del,” siger Dan Sørensen, der også tillaegger oprykkerne en mulighed for at skabe et resultat i søndagens topkamp.

”Det kan godt vaere, jeg bliver til grin, men jeg tror faktisk, der er en chance. Det vil vaere en større sensation, hvis Vejle vinder søndag, end det var, da vi vandt på Brøndby Stadion midt i halvfemser­ne. Dermed bliver det lige praecis sådan en kamp, hvor Vejle har alt at vinde. Taber Vejle 3-0, nå ja, så er der ingen, der siger noget til det, og så er det bare videre til naeste kamp. Men jeg tror ikke nødvendigv­is, det er en fed kamp for Brøndby. For Brøndby har meget at tabe. Jeg synes, Vejle har en chance,” siger Dan Sørensen om opgøret, hvor Vejle skal forsøge at vinde sin femte Superliga-sejr i Brøndby – og den første siden 1999.

 ??  ?? Vejle-anfører Dan Sørensen i kamp med Peter Madsen i april 1997. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vejle-anfører Dan Sørensen i kamp med Peter Madsen i april 1997. Foto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark