Ekstra Bladet - Tipsbladet

DET EUROPAEISK­E HÅB

-

Benedikt Röckers liv som Brøndby-spiller begyndte foran 728 tilskuere på Valsvöllur oppe på Island, hvor Brøndby åbnede saesonen meget tidligt den 30. juni 2016 ved at besejre lokale Valur med 4-1 i 1. runde af kvalifikat­ionen til Europa League.

Det fortsatte med straffespa­rk mod skotske Hibernians, en legendaris­k 3-1 sejr over Hertha Berlin og siden skuffende 0-3 i Athen til Panathinai­kos, hvor både Svenn Crone og Frederik Rønnow blev vist ud.

Det gav stadig en god smag af Europa, men sidste år fungerede det ikke, for selv om man slog VPS samlet, tabte man 2-1 i Finland, før man røg ud til Hajduk Split på to mål af den nuvaerende holdkammer­at Ante Erceg.

Men måske bliver tredje gang lykkens gang for Benedikt Röcker i Europa. Det er i hvert fald et stort mål for ham at nå et europaeisk gruppespil med Brøndby.

”Ja, det er det. Ikke kun for mig men for hele holdet er det noget, der har manglet i de sidste par saesoner, der ellers har vaeret taet på perfekte. Så hvis vi kan nå det mål i år, vil det vaere et rigtig stort skridt for os. Ikke kun for klubben men også for os som hold, så vi kan vise på internatio­nalt niveau, at vi kan gøre det rigtig godt. Så jeg håber, at vi klarer det skridt,” siger forsvarere­n, der dog sandsynlig­vis må belave sig på en vanskelig vej.

For selv om Brøndby som pokalvinde­r først traeder ind i tredje runde af kvalifikat­ionen, kan holdet risikere at rende ind i både Sevilla eller Besiktas som den sidste hurdle før gruppespil­let. Og den kommende modstander behøves heller ikke at vaere nem i form af vinderen mellem serbiske Spartak Subotica og tjekkiske Sparta Prag.

”Vi spillede mod Slavia Prag i Dubai for et halvt år siden, og det var ikke nemt, så det tager jeg som et tegn på, at den naeste runde i kvalifikat­ionen ikke bare er kampe, som man nemt går igennem. Men selvfølgel­ig skal vi vise selvtillid­en og troen på, at vi som Brøndby kan gå videre over to kampe,” siger Benedikt Röcker.

Og hvis Brøndby skal møde Sparta Prag og kan slå dem, så overtager man tjekkernes seedede placering, hvilket måske kan gøre det lidt nemmere at få opfyldt ambitionen om et europaeisk gruppespil. Men den lodtraekni­ng hører fremtiden til. Først gaelder det to kampe mod en endnu ukendt modstander den 9. og den 16. august med fordel af hjemmebane i den sidste kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark