Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN BYTTEHANDE­L MED LEONARDO BONUCCI OG GONZALO HIGUAÍN?!

LEONARDO BONUCCI

-

Hvis det ikke havde vaeret så varmt, havde man måske vaeret fristet til at tjekke, om det var 1. april, men da Tipsbladet gik i trykken torsdag eftermidda­g, var lige netop denne handel ved at falde på plads med Bonucci og Higuaín til laegetjek i henholdsvi­s Torino og Milano.

Den 14. juli 2017 blev Leonardo Bonucci ellers praesenter­et som det helt store kup i AC Milans store transfer-sommer. AC Milan skulle tilbage på toppen af Serie A, eller som minimum kvalificer­e sig til Champions League, nu hvor Serie A gik fra to direkte CL-pladser og en kvalifikat­ionsplads til fire direkte gruppespil­spladser fra september 2018, og efter at have set Juventus nå Champions League-finalen med sublimt forsvarssp­il fra Leonardo Bonucci og hans forsvarsma­kker Giorgio Chiellini blev Bonucci set som et stort kup.

I februar 2017 havde Bonucci vaeret oppe at skaendes med traener Massimilia­no Allegri efter et reducering­smål til Palermo, og efterfølge­nde gav Juventus Bonucci en intern karantaene­dag til Champions League-ottendedel­sfinalen mod FC Porto.

”Det leder tilbage til FC Porto, men der var også episoder inden da, som ikke var tydelige udadtil,” sagde Leonardo Bonucci i sommeren 2017 efter skiftet til AC Milan.

Men som bekendt gik AC Milans saeson helt skaevt, blandt andet på grund af dårligt spil af Bonucci i efteråret, og selvom milanesern­e blev bedre i foråret med Gennaro Gattuso som cheftraene­r, kradsede krisen.

I begyndelse­n af juli måtte den kinesiske forretning­smand Li Yonghong opgive at betale et større millionbel­øb, han skyldte kapitalfon­den Elliott Management på et dyrt lån, Yonghong havde vaeret nødt til at optage for at købe AC Milan fri af Silvio Berlusconi.

Inden da havde UEFA givet AC Milan en saesons karantaene fra Europa for et heftigt brud på reglerne om finansielt fair play, hvilket ville koste pladsen i Europa League i 2018/2019-saesonen, og selvom CAS omstødte afgørelsen, er AC Milan i så dårlig økonomisk forfatning, at Elliott Management her og nu måtte love at skyde 300 millioner kroner kontant ind i klubben til den daglige drift.

Forude venter et salg af AC Milan med ejerne af baseballho­ldet Chicago Cubs som en mulig køber, og indtil da gør Elliott Management sit bedste for at bevare et konkurrenc­edygtigt hold i AC Milan, der kan gøre det godt på banen og indbringe kapitalfon­den fra Wall Street en paen profit.

Det ser nu ud til at udløse en sensatione­l handel, hvor Leonardo Bonucci flytter tilbage til Juventus med en pose euro til en vaerdi af mellem 100 og 150 millioner kroner, mens milanesern­e får Gonzalo Higuaín og den talentfuld­e forsvarssp­iller Mattia Caldara (udlejet til Atalanta i sidste saeson).

AC Milan bliver forstaerke­t med den argentinsk­e topangribe­r og får en habil forsvarssp­iller i stedet for skuffende Bonucci, mens Bonucci altså var villig til at flytte tilbage til Allegri og Torino, angiveligt for en lavere løn. Juventus kunne ikke laengere bruge Higuaín i samme grad efter rekordkøbe­t af Cristiano Ronaldo og får i bytte en topspiller, der selvsagt kender stilen i Juventus og var savnet i sidste saeson, hvor modstander­ne havde lettere ved at spille sig til afslutning­er mod Juventus end tidligere.

I en uge, hvor AGF blev praesenter­et som naeste klub i Eurosports insider-serie fra Superliga-klubber, vil vi da også opfodre til at få et kamera på, når Leonardo Bonucci og Massimilia­no Allegri skal tale ud – men mon ikke, det løser sig, når de to tydeligvis har brug for hinanden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark