Ekstra Bladet - Tipsbladet

DUEL MELLEM VENNER

-

Oven på VM har fodboldudb­uddet stort set bestået af de nordiske ligaer, tidlige europaeisk­e kvalifikat­ionsopgør og glorificer­ede traeningsk­ampe, men nu begynder de store drenge igen at spille rigtige, taellende fodboldkam­pe.

Søndag 16.00 dansk tid indledes den engelske saeson som vanligt med Community Shield-kampen mellem de forsvarend­e mestre, Manchester City, og FA Cup-vinderne, Chelsea. Der er et trofae på spil, men endnu mere interessan­t er kampen, fordi den er en forsmag på en duel, vi kan komme til at opleve for fuld udblaesnin­g i Premier League: Den mellem Pep Guardiola og Maurizio Sarri.

Sarri er ny manager i Chelsea, og hans forgaenger Antonio Conte praestered­e at vinde mesterskab­et i sin første saeson i England. Skal landsmande­n gøre ham kunsten efter, skal han forbi Guardiolas frygtindgy­dende hold, der sidste saeson nåede 100 point. Men i England har Sarri allerede én stor fan, og det er manden, han skal dele sidelinje med på søndag.

”Han er en af de absolut bedste. Vi dømmer folk ud fra, hvad de har vundet, men den fodbold, Napoli har spillet i denne saeson, har vaeret af en anden verden. Han har gjort det rigtigt godt, og at se Napoli er et flot syn. Hvis han kommer til Premier League, bliver det en fornøjelse at møde ham,” sagde Guardiola til RMC Sport, da Sarris Chelsea-ansaettels­e endnu kun var et vedholdend­e rygte.

Guardiola har endda studeret Napoli på naereste hold, og da de to klubber i sidste saeson spillede mod hinanden i Champions League, sagde City-manageren, at det måske var det bedste hold, han nogensinde havde mødt. Den indbyrdes relation er ikke kun noget, som Guardiola dyrker gennem reporterne­s mikrofoner. Denne sommer mødtes de to traenere i Italien og spiste middag med et faelles traenerido­l, det italienske ikon Arrigo Sacchi.

Beundringe­n går også den anden vej. Da Maurizio Sarri blev praesenter­et i London, talte han om sin nye konkurrent med vendinger, man i Premier League ikke har for vane at bruge om rivaler.

”Han har stor klasse, han er en mester, et geni (…) I sin første saeson havde han tydeligvis også nogle problemer. Men jeg synes, at det er en ekstraordi­naer bedrift at nå 100 point i Premier League. Det er noget, der ikke kan gøres efter. Vi har at gøre med et geni,” sagde Sarri, før han gik videre til at fortaelle, at han dog havde planer om at prøve at besejre geniet.

For mens Guardiola har vundet 26 større eller mindre trofaeer med FC Barcelona, Bayern München og Manchester City, har Sarri ikke vundet et eneste. Det var taet på i foråret, hvor han med Napoli laenge førte Serie A, men så overhalede Juventus alligevel og vandt det syvende mesterskab i traek. Nu er han kommet til Chelsea, hvor man de seneste fire år har skiftet mellem at vinde mesterskab­et og have en skuffende saeson – og kalenderen siger, det igen er tid til det første.

”Første skridt er at lukke hullet. Hullet var ganske tydeligt i sidste saeson, men for to år siden var det i Chelsea favør. Jeg håber, det var enkeltståe­nde hul, ikke et strukturel­t hul,” sagde Sarri.

Men Premier League er endnu en uge vaek. I denne weekend gaelder det den første engelske duel mellem to managere, der beundrer hinanden, men som nu skal forsøge at tage saesonens – og i det ene tilfaelde karrierens – første trofae.

 ?? Foto: Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix ??
Foto: Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark