Ekstra Bladet - Tipsbladet

GULE MUS KAN OGSÅ GUNGRE

-

Selvom man er en af Superligae­ns mindste klubber, kan man sagtens vaekke genlyd på det danske transferma­rked. Det må vaere den foreløbige konklusion på AC Horsens’ handler på transferma­rkedet denne sommer, hvor østjyderne har solgt en raekke profiler, skruet markant op for spillerbud­gettet og viljen til at betale transfers og lavet en banebryden­de aftale med FC Midtjyllan­d om to spillere, FCM – indtil videre – har hentet på vegne af østjyderne.

Søren Reese og Sammy Skytte blev købt af FC Midtjyllan­d og omgående lejet videre til Horsens i en manøvre, der selvsagt var aftalt på forhånd mellem FC Midtjyllan­d, Horsens og spillerne, og hvor Horsens dermed fik fat i spillere, de ellers naeppe kunne have købt eller lavet aftale med uden det tilskud til lønnen, FC Midtjyllan­d lader til at betale. Horsens-profilen Ayo Simon Okosun røg den modsatte vej i et fint salg for Horsens.

Som Spillerfor­eningens direktør Mads Øland sagde i et interview i Tipsbladet 20. juli, giver det mindelser om det, eksempelvi­s Chelsea gør, og apropos Chelsea har Horsens vaeret i London for at hente målmanden Matej Delac i noget, der minder om en kopi af Jesse Joronen-handlen fra sidste år. Joronen var i en årraekke ejet af en anden London-klub, Fulham, og var ligesom Delac udlejet til en lang raekke klubber, før han havnede i Horsens.

I denne uge kom så den måske mest spektakula­ere handel med kontrakten til Sivert Heltne Nilsen, søn af cheftraene­ren og nøglespill­er på Branns guldkandid­ater i Tippeligae­n.

Sivert Heltne Nilsen er en staerk bolderobre­r og en spiller, adskillige større Superliga-klubber eller deres kolleger i ligaer i Schweiz, Østrig, Belgien eller Holland kunne bruge i startopsti­llingen.

Timingen har vakt stor opsigt i Norge, hvor Brann er et seriøst bud på et kommende mesterhold, og i Norge forstår man ikke meget af, hvorfor den defensive midtbanesp­iller tog til Horsens i stedet for en klub laengere sydpå i Europa, hvis han nu med vold og magt skulle vaek fra Brann nu.

Det bliver interessan­t at høre yderligere om, hvordan den handel kom i stand, ud over Sivert Nilsens pointe om, at Horsens er en saelgende klub. Tilbage står, at Horsens har positioner­et sig som en klub, der på et mindre budget har vaeret i stand til at tilknytte spillere, snart sagt alle klubber uden for Storkøbenh­avn eller heden kunne have god gavn af i denne saeson. Det er naesten som om, de er begyndt at spille Moneyball i Horsens – gad vide, hvor de har inspiratio­nen fra.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark