Ekstra Bladet - Tipsbladet

PREMIER LEAGUES TRANSFERDE­ADLINE I NAESTE UGE

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Som noget nyt har Premier League denne sommer rykket transferde­adline for de 20 klubber fra 31. august til 9. august. Den fulde effekt af den aendring får vi at se i den kommende uge, hvor Premier League-klubberne altså skal have handlet faerdig efter en sommer, der har vaeret praeget af VM-slutrunden, en slutrunde der saedvanlig­vis giver ekstra aktivitet på markedet.

HVORNÅR ER DEADLINE FOR PREMIER LEAGUE-KLUBBERNE PRAECIST?

Det er klokken 17.00 britisk tid (18.00 dansk tid) 9. august, som er torsdag i naeste uge. HVORFOR GJORDE DE DET? Jamen først og fremmest fordi det efter klubbernes mening var forstyrren­de for både spillet og fansenes oplevelse af turneringe­n, at der kunne vaere betydelig forskel på det hold, der spillede i første spillerund­e i august, og de spillere, der var til rådighed i første kamp efter landsholds­pausen i september. Premier League-klubberne udgør til sammen den klart rigeste samling klubber – og liga – i verden, og derfor følte de, at de kunne gå enegang, selvom de også opfordrede andre europaeisk­e topligaer til at gøre det samme og givetvis stadig gerne ser, at andre følger trop.

HAR ANDRE LIGAER

SÅ GJORT DET?

Ja, Serie A-klubberne har vedtaget en deadline 18. august, hvor deres turnering begynder.

MEN INGEN ANDRE? Nej. HVORDAN BLIVER

DEN SIDSTE UGE?

Ja det er jo det store spørgsmål. Vi tror, det kunne gå hen og blive meget hektisk, fordi der er klubber, der skal have spillere ind og ud, og som nu ikke kan vente til 31. august, som de plejer at gøre. Så det er en god idé at have strøm på telefonen og den baerbare computer i midten af naeste uge.

BLIVER DET IKKE ET PROBLEM FOR DE ENGELSKE KLUBBER, AT DERES KONKURRENT­ER I SPANIEN, TYSKLAND, FRANKRIG OG TIL DELS ITALIEN HAR LAENGERE TID AT LØBE PÅ?

Det kan man bestemt ikke udelukke. Uanset, om der er tale om Superliga-klubber i Danmark eller små og store klubber i Premier League, fungerer transferma­rkedet ofte sådan, at klubber og spillere har lange, prioritere­de lister over de scenarier, de kan forestille sig på markedet. Spillerne vil til en så god klub som muligt til så god løn, som de kan få, mens klubberne vil have så gode spillere som muligt inden for budgettet. Det giver ofte en dominoeffe­kt, hvor én transfer kan få flere andre til at falde i hak, fordi muligheder forsvinder. Nu skal Premier League-klubberne have de spillere, de ønsker at købe, til at bestemme sig senest 9. august i stedet for 22 dage senere, mens reserver og unge spillere fra de store Premier League-klubber også skal have eventuelle lejeaftale­r til mindre Premier League-klubber på plads per 9. august. Mange spillere vil helt sikkert bestemme sig for at rykke til Premier League, men det er også nemt at forestille sig, at nogle spillere hellere venter til 31. august i håbet om et skifte til en Champions League-klub end at skrive kontrakt med et midterhold i Premier League 9. august.

KAN DET GIVE ANDRE PROBLEMER?

Hvis en vigtig stamspille­r bliver skadet efter 9. august, er der jo ingen kaere mor laengere, hvilket der til gengaeld stadig vil vaere for Premier League-topholdene­s Champions Leaguekonk­urrenter i resten af Europa. Desuden er der jo intet, der afholder Real Madrid, FC Barcelona eller Paris Saint-Germain fra at forsøge at købe Premier League-stjerner efter 9. august, som eksempelvi­s Barcelona forsøgte sidste sommer med Philippe Coutinho HVAD MED THE CHAMPIONSH­IP? De 24 klubber der har også til 9. august, men i modsaetnin­g til storebrødr­ene i Premier League kan de leje spillere til og med 31. august, hvilket kan resultere i, at nogle af de interessan­te unge navne fra Premier League-klubberne ender på leje dernede. I NAEVNTE VM-SLUTRUNDEN I BEGYNDELSE­N AF ARTIKLEN. DEN HAR DA IKKE NOGET SOM HELST MED TRANSFERS I AUGUST AT GØRE?

Nej det burde den måske ikke have, men det har VM-slutrunden altså haft historisk, og her henviser vi bestemt ikke kun til Florentino Pérez’ forkaerlig­hed for at hente en stor VMstjerne til Real Madrid. Det er lidt irrationel­t, men VM-slutrunden får mange klubber til at vente med transfers, også med spillere, der ikke var til VM eller ikke stod til at få deres markedsvae­rdi aendret af VM. Transferma­rkedet går simpelthen ned i gear under VM, og det skete også i nogen grad denne sommer.

OG DET BETYDER...?

At det kan blive en rigtig vild transferug­e i naeste uge, efter denne uge faktisk var ret stille. Der er nogle klubber, der ikke for alvor har hentet spillere ind endnu, selvom de helt klart har brug for det, mens andre skal have trimmet truppen og høvlet en masse spillere ud på leje og, relativt, små transfers. De kunne se ud til at vaere blevet forsinket af VM, og nu skal de så have afviklet de handler, de normalt har hele anden halvdel af august til, i løbet af en uge. Det kan blive rigtig vildt, og der er ingen grund til at tro, at handlerne bliver mere gennemtaen­kte af, at klubberne har mistet tre uger på markedet. En afledt effekt kan også vaere, at klubber fra Europas andre topligaer mere eller mindre frivilligt køber en raekke spillere i den kommende uge, hvis de ikke vil se klubber i Premier League løbe med signaturen. Så hold på sommerhatt­en og solbriller­ne de naeste seks dage, for det kan blive vildt, og ikke kun i Premier

League. ✖

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark