Ekstra Bladet - Tipsbladet

BRENTFORDS TRANSFERS

-

Storklubbe­rnes vraggods, League-klubbernes unge stjerner og ukendte udlaending­e

IThe Championsh­ip spiller Brentford i en af de mest underskuds­givende og økonomiske traengte fodboldrae­kker i verden. Op mod to håndfulde klubber satser hver saeson mere eller mindre hele butikken på at rykke op, mens naesten lige så mange håber på at etablere sig i raekken og inden for et par år som minimum spille med om playoff-pladserne.

Koblet med Premier League-nedrykkere, der kommer ned med hundedyre trupper og faldskaerm­s-penge fra ligaens astronomis­ke tv-aftale, giver drømmen om Premier League-oprykning en vild raekke, hvor Brentfords ejer Matthew Benham de seneste år har skåret ned på budgettet og i stedet forsøgt at købe markant anderledes ind end mange konkurrent­er i Championsh­ip.

Isaer i de seneste tre saesoner falder Brentfords nye spillere i tre overordned­e kategorier.

Udlaending­e, herunder nogle danskere, som man ifølge egne data kan få under markedspri­sen, ungdomsspi­llere fravalgt i den hårde konkurrenc­e i storklubbe­rne i England, og isaer de seneste år 19 til 23-24 år gamle britiske spillere, der har vist sig som store profiler i League One og League Two og ifølge Smartodds’ analyser mindst har niveauet til at spille fast i The Championsh­ip.

Siden Matthew Benham købte FC Midtjyllan­d i 2014 og intensiver­ede den datadrevne rekrutteri­ng i begge sine klubber, har Brentford kun én gang hentet en spiller over 30 år, 34-årige Tommy Smith i sommeren 2014.

Prisloftet på nye spillere ligner det i FC Midtjyllan­d, plus tre-fire millioner kroner, så Brentford i sjaeldne tilfaelde kommer op og betaler det, der cirka svarer til tre millioner euro.

På grund af de strammere udlaending­eregler i Storbritan­nien køber Brentford ikke spillere uden EU-pas, og i modsaetnin­g til i FC Midtjyllan­d hentes der ikke østeuropae­iske spillere til klubben.

2018 2019

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark