Ekstra Bladet - Tipsbladet

NU ER HANDSKERNE OGSÅ BLEVET DYRE

- TEKST: MADS ODDERSHEDE

Tre af de fire dyreste målmaend i verden er blevet handlet denne sommer. Og to af disse er endda blevet handlet inden for de sidste 48 timer, når dette blad udkommer. Laegger man beløbene fra alle tre målmaend sammen, løber det op i 1,4 milliarder kroner.

Ligesom da Paris Saint-Germain erhvervede sig både Kylian Mbappé og Neymar for et år siden, kan man nu tale om, at vi er kommet ind i en ny fase rent prismaessi­gt, denne gang blot for de folk, der som de eneste er berettiged­e til at tage med haender.

Det er den 23-årige basker og fugleentus­iast Kepa Arrizabala­ga, som lige nu kan kalde sig verdens dyreste målmand. Chelsea har betalt hans frikøbskla­usul på små 600 mio. kroner, som Athletic Bilbao var så smart at firedoble, da de forlaenged­e hans kontrakt tilbage i januar. Det skete efter et forvirrend­e forløb, hvor Real Madrid først ville have ham, men Zinedine Zidane pludselig satte foden ned og sagde nej til at skifte målmand midt i saesonen. I stedet har madrilener­ne nu hentet Thibaut Courtois i netop Chelsea efter et ufint forløb, hvor Courtois udeblev fra traeningen i Vestlondon. Også han er dyrere end ham, der indtil denne sommer var verdens naestdyres­te, nemlig Ederson Moraes i Manchester City.

Liverpools nyerhverve­de Alisson Becker, der blev hentet i AS Roma for omkring 465 mio. kroner tidligere på sommeren, er nu verdens naestdyres­te målmand, og med Merseyside-klubbens forgangne saeson taget in mente kan man godt se raeson i at bruge mange penge på en målmand. Det var isaer Loris Karius, der kostede the Reds Champions League-trofaeet, da han i finalen havde to meget forskellig­artede og kostbare drop.

Men det interessan­te ved købene af Arrizabala­ga og Alisson er, at ingen af dem for alvor har bevist sig på det allerhøjes­te niveau over laengere tid. De har vaeret gode for deres respektive klubber, men mange navne kan naevnes som vaerende bedre end dem. Ironisk nok er det ikke kun deres evner med haenderne, men lige så meget det, de kan med fødderne, der har gjort dem saerligt eftertragt­ede. At have en målmand, der også kan deltage i de tidlige faser af det opbyggende spil, er vigtigt for flere klubber i dag, da det giver mere tid på bolden, og det kan vaere en vej rundt om modstander­ens høje presspil uden at miste boldbesidd­elsen. Isaer i Chelsea har en boldspille­nde målmand vaeret eftertragt­et denne sommer, da det hele tiden har ligget i kortene, at Courtois ville tilbage til den spanske hovedstad, hvor hans børn bor.

Kigger man på de 10 dyreste målmandsha­ndler gennem tiderne, er seks af disse blevet foretaget enten denne eller forrige sommer. Og ligesom med markspille­rne vidner det om en priskurve, der pludselig har taget et ekstremt ryk opad. Imponerend­e nok er der til gengaeld stadig to målmaend på listen, som blev handlet helt tilbage i 2001. Gianluigi Buffon og Francesco Toldo skiftede til henholdsvi­s Juventus og Inter og ligger nummer tre og syv på listen. Men mange ligaers transfervi­nduer er stadig åbne.

 ?? Foto: Maciej Gillert/ Ritzau Scanpix ?? 23-årige Kepa Arrizabala­ga er pludselig blevet verdens dyreste målmand med skiftet fra Athletic Bilbao til Chelsea for 600 millioner kroner.
Foto: Maciej Gillert/ Ritzau Scanpix 23-årige Kepa Arrizabala­ga er pludselig blevet verdens dyreste målmand med skiftet fra Athletic Bilbao til Chelsea for 600 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark