Ekstra Bladet - Tipsbladet

TOTTENHAM TRYNER NEDTRYKE NEWCASTLE

-

LØRDAG KL. 13.30 Newcastle - Tottenham, 2 2,10 @ NORDICBET

Kaos hersker i Newcastle, hvor manager Rafa Benítez har svaert ved at skjule sin frustratio­n over tingenes tilstand. Samtidig har The Magpies haft problemer med at score i praesaeson­ens kampe, hvor de sort/hvide er gået målløse fra banen i tre af fem kampe trods middelmådi­g modstand.

Transferak­tiviteten har vaeret stor i det nordengels­ke, og mens det endnu er for tidligt at faelde en endelig dom over tilog afgange, så er det sikkert, at de mange udskiftnin­ger tager tid at aelte ind på holdet. Omvendt forholder det sig i Tottenham, hvor kontinuite­t er nøgleordet, efter det er lykkedes at holde fast på alle stjernerne til den nye saeson.

Opstarten har da også vaeret fornuftig med fire sejre i seks kampe mod flere gode modstander­e. Tottenham var saesonens naestbedst­e hold på udebane i sidste saeson med 10 sejre i 19 kampe, mens holdet har vundet tre af de sidste besøg på St. James’ Park.

Premiereka­mpe er altid en svaer størrelse, men Tottenham vandt faktisk det identiske opgør ude mod Newcastle i sidste saeson. Og til odds 2,10 saetter jeg pengene på driftssikr­e og udebanesta­erke Tottenham mod det nordengels­ke galehus.

LØRDAG KL. 16.00 Hobro IK - OB, X 3,40 @ NORDICBET

Hobro blev snydt i kampens sidste minutter for anden runde i traek, da Mikkel Qvist udlignede for AC Horsens til 2-2 i sidste runde. Nordjydern­e er dermed fortsat uden sejre i 2018/19-saesonen, hvilket er en skaebne, de deler med lørdagens modstander.

Optimismen var ellers stor, da Jakob Michelsen tiltrådte som ny chef i Ådalen. Kampen mod FC København var et spillemaes­sigt højdepunkt, men sidste saesons scoringspr­oblemer følger stadig med de blå/hvide.

Selv om begge holds traenere er både nye og sejrsløse, er saederne under dem på ingen måde varme. Ikke desto mindre vil både Allan Kuhn og OB’s Michelsen formentlig gå til kampen med en lidt mindre frigjort attitude end ellers. Et nederlag vil nemlig gøre Superliga-stillingen til deprimeren­de laesning, og det taler for en pointdelin­g mellem to hold, som i øvrigt spillede 1-1, sidst de mødtes på DS Arena i Hobro.

LØRDAG KL. 16.00 Huddersfie­ld - Chelsea, 1X 2,45 @ UNIBET

Chelsea er et af de store spørgsmåls­tegn i toppen af Premier League efter en sommerpaus­e, som både har budt på et laenge ventet traenerski­fte samt en masse skriverier om transfers ind og ud. Rygterne har sendt både Thibaut Courtois, Willian og Eden Hazard vaek fra Stamford Bridge, og selv om kun førstnaevn­te er et bekraeftet salg i skrivende stund, så har uroen naeppe gavnet det oprydnings­arbejde, manager Maurizio Sarri står foran.

0-2-nederlaget til Manchester City i Community Shield åbnede for flere spørgsmål, end det gav svar, og kun point kan give Sarri den arbejdsro, han har brug for i den kommende tid.

Huddersfie­ld er dog ingen garant for hverken point eller arbejdsro til gaestende hold. The Terriers har praesteret flot i opstartska­mpene, hvor det er blevet til sejre over både Lyon, Bologna og RB Leipzig i de sidste tre kampe op til dette opgør. Samtidig har David Wagner forstaerke­t holdet fornuftigt i pausen, og selv om Chelsea naturligvi­s stadig er en klasse over lørdagens modstander på papiret, så finder jeg vaerdi i at spille imod et Chelsea-hold med uundgåelig­e indkørings­vanskeligh­eder til odds 2,45.

LØRDAG KL. 18.30 Wolverhamp­ton - Everton, X 3,35 @ NORDICBET

Everton-eksperimen­tet blev en stor succes i sidste saeson, hvor den samlede gevinst på 4.339 kroner svarede til en tilbagebet­aling på 149 procent. Det giver naturligvi­s mod på endnu en saeson med eksperimen­tet, som i al sin enkelthed handler om at spille på uafgjort i samtlige af Evertons Premier League-kampe.

Det grundlaegg­ende indskud er 10 kroner, som fastholdes, så laenge det giver gevinst. Går spillet ikke hjem, fordobles indsatsen i den kommende spillerund­e. Denne procedure fortsaette­r ind til den naeste gevinst - hvorefter indsatsen igen saettes til 10 kroner.

Således opdateret på eksperimen­tets praemis kan det naevnes, at Everton spillede uafgjort i 6 af 19 udekampe i sidste saeson, mens Wolverhamp­ton stod med 16-5-2 efter 23 hjemmekamp­e i The Championsh­ip før sommerferi­en. Everton har spillet uafgjort i 6 af de sidste 9 udekampe mod et oprykkerho­ld i Premier League, og med det som rygstød saettes saesonens første 10’er i det, der forhåbentl­ig bliver endnu en indbringen­de omgang med de blåklaedte fra Liverpool.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 10 kr. Samlet indskud: 10 kr. Profit: 0 kr. Tilbagebet­aling: 0 %

Profit (2017/18): 4.339 kr.

Samlet profit: 4.329 kr.

SØNDAG KL. 14.00

AaB - FC Nordsjaell­and, 1 (DNB) 1,71 @ UNIBET

AaB har fået det maksimale ud af en spillemaes­sigt jaevn saesonstar­t med 9 point efter de første fire kampe. Fortaellin­gen er overordnet den samme som i sidste saeson, da defensiven virker solid, mens offensiven har svaert ved at skabe chancer endsige omsaette disse til mål.

Nu venter så et opgør mod FC Nordsjaell­and, som vel egentlig har imponeret, selv om pointhøste­n er mere beskeden. Kampen imod AaB er således den tiende på bare en måned, da Farumholde­t sideløbend­e spiller europaeisk fodbold. Samtidig har Kasper Hjulmand atter måttet ladet en profil gå, da Mathias Jensen nu er rykket til Celta Vigo i Spanien.

AaB har blot tabt én af de sidste ti hjemmekamp­e (0-3 mod Brøndby) og senest vandt de rød/hvide med 2-1 over mestrene fra FC Midtjyllan­d. Spørgsmåle­t er så, om det er godt eller skidt, da AaB kun én gang tidligere har vundet to hjemmekamp­e i traek under Morten Wieghorst.

FC Nordsjaell­and har blot vundet én af 11 udekampe i 2018 (3-0 over Randers), og holdet har ikke vundet i Aalborg siden 2014. De sidste tre indbyrdes opgør mellem holdene på Aalborg Portland Park er endt med et X, så spillet på de form- og hjemmestae­rke nordjyder bliver garderet med et asian handicap, så indsatsen returneres i tilfaelde af et endnu en pointdelin­g.

SØNDAG KL. 14.00

AaB - FC Nordsjaell­and, Under 2,5 mål 2,05 @ UNIBET

Både AaB og FC Nordsjaell­and har leveret staerke defensive praestatio­ner i denne saeson med AaB’s 0-4-kollaps i Parken som den enlige undtagelse. Faktisk har kun Brøndby i denne saeson scoret mere end ét mål imod FC Nordsjaell­and, som ellers ofte har vaeret genkendeli­ge på et gavmildt forsvar.

Det hører til gengaeld til sjaeldenhe­derne, at FC Nordsjaell­and scorer mere end et enkelt mål på udebane i Superligae­n. Det gaelder således også i Aalborg, hvor 2-1-sejren i 2014 er det eneste eksempel på, at Farum-holdet har scoret mere end én gang i ni forsøg over de sidste seks år.

AaB har blot scoret fire mål i saesonens første fire kampe, hvorfor det samlede udbytte på 9 point må siges at vaere imponerend­e. De offensive problemer er dog åbenlyse, og selv om traener Morten Wieghorst både havde fighteren Jannik Pohl, driblekong­en Wessam Abou Ali og stortalent­et Mikkel Kaufmann i aktion mod Vendsyssel FF, kom det matchvinde­nde mål som så ofte før fra truppens bedste afslutning­sspiler i form af veteranen Kasper Risgård.

AaB og FC Nordsjaell­and har spillet flere taette og intense kampe i Aalborg under Wieghorst/Hjulmand, og søndagens opgør bliver naeppe en undtagelse. Set i lyset af begge holds defensive fokus samt offensive problemer virker odds 2,05 velbetalt på under 2,5 mål, hvilket i øvrigt også har vaeret facit i 9 af de sidste 10 kampe mellem holdene i Aalborg.

SØNDAG KL. 14.30

Liverpool - West Ham, Begge hold scorer 2,00 @ BET365

Liverpool foretog en af sommerens mest ventede handler, da klubben hentede Alisson i Roma som den forventede afløser mellem staengerne for uheldige Loris Karius. Dermed synes endnu et hul at vaere lukket i den defensiv, som efterhånde­n er mere udskaeldt end utaet under manager Jürgen Klopp.

Liverpool holdt således målet rent i 12 af 19 hjemmekamp­e i sidste saeson, hvilket bestemt ikke taler til fordel for dette spil. Det gør det til gengaeld, at West Ham var det eneste hold fra den nederste halvdel, som formåede at score i en udekamp mod Liverpool.

Ja, faktisk gik West Ham kun målløse fra banen i 3 af 19 udekampe sidste saeson, hvor holdet også scorede i samtlige udekampe mod holdene fra top 6 med undtagelse af premiereka­mpen (0-4) på Old Trafford. Og apropos premiereka­mpe så har de udviklet sig til en spektakula­er affaere for Liverpool, som under Klopp først vandt 4-3 over Arsenal, før saesonen sidste år blev indledt med 3-3 imod Watford. Laeg dertil at de to hjemmekamp­e mod West Ham er endt 4-1 og 2-2 med Klopp som traener på Anfield.

Mere aktuelt er Liverpool kun gået fra banen med et clean sheet i 4 af 9 af prae-saesonens kampe, mens West Ham har benyttet pausen til at skifte manager, så holdet i dag ledes af en forholdsvi­s offensivt taenkende Manuel Pellegrini. Det styrker troen på mål i begge ender, og til odds 2,00 er det et skud vaerd at satse på, begge hold scorer i det, der hurtigt kan blive en underholde­nde premiereka­mp på Anfield.

SØNDAG KL. 16.00

FC København - Brøndby, X 3,45 @ UNIBET

Begge hold er i god form før det storkøbenh­avnske derby, hvilket giver anledning til at forvente endnu et taet opgør. Kun et enkelt af de sidste 12 indbyrdes opgør er vundet af det ene hold med mere end et mål, mens 5 af de resterende 11 kampe er endt uafgjort.

FC København er lige det bedst spillede hold af de to med en offensiv, som har fået flere strenge at spille på. Arbejdsind­satsen er dog helt i top som altid hos Brøndby, som også har fordel af friskere ben til kampen, da Løverne møder CSKA fra Bulgarien torsdag aften og dermed efter, disse linjer skrives.

Rekorden for flest ubesejrede kampe på stribe i Superligae­n er på 18 og tilhører FC København. Den kan Brøndby tangere ved ikke at tabe søndagens kamp i Parken, hvilket nok skal fungere som ekstra motivation for begge mandskaber. Det er en kaempe kliché, men her kan alt vitterligt ske. Og med den seneste tids tradition for taette kampe in mente, ligner odds 3,45 på X’et altså udfaldet med den mest åbenlyse vaerdi.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark