Ekstra Bladet - Tipsbladet

Nye tider i engelsk fodbold

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 17. AUGUST 1978

-

Det var et stort nummer for Tipsbladet for praecis 40 år siden. Ikke nok med at den store konkurrenc­e om at blive Danmarksme­ster i tipning åbnede med blandt andet en praemie til vinderen på 5000 kroner samt muligheden for at få en af de seks ledige pladser i bladets Signatur-panel; den engelske saeson begyndte også, og der blev set frem mod kampene i 1. division med stor spaending ”vel vidende at nationalsp­orten faktisk aldrig mere vil blive den samme, hvis denne saeson med alt det nye bliver en succes,” som Tipsbladet­s London-korrespond­ent Colin McQuillan skrev.

Sagen var, at den engelske liga var blevet tvunget af Rom-traktaten og EF-reglerne til at haeve forbuddet mod import af udenlandsk­e spillere. Tidligere skulle en udlaending have boet mindst to år i Storbritan­nien for at kunne spille i ligaen, men den regel var nu ophaevet, og i stedet var man blevet enige om, at der fremover maksimalt måtte vaere to udenlandsk­e spillere på hvert hold.

Det udnyttede Tottenham straks ved at rejse til Argentina og skrive kontrakt med de nykårede verdensmes­tre Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa, hvilket havde skabt en flodbølge af skriverier om de store udenlandsk­e stjerner, der nu var på vej til England.

Det brød spillerfor­eningen sig ikke om, så man pressede derfor den engelske regering til at udstede et lyn-forbud mod udenlandsk­e spillere, med mindre disse kom fra lande under EF. Men Tottenhams aftale med Ardiles og Villa fik lov at blive stående.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark