Ekstra Bladet - Tipsbladet

YOUNG BOYS’ VETERAN SIKREDE CHAMPIONS LEAGUE-GRUPPESPIL­LET

-

Mens det kiksede for Red Bull Salzburg at komme med i Champions League, som man kan laese om i Ugens Tal på modsatte side, var der til gengaeld succes for en anden klub, der også har prøvet laenge. I foråret vandt den schweizisk­e klub Young Boys fra Bern det første mesterskab i 32 år, og efter at vaere røget ud af Champions League-kvalifikat­ionen tre saesoner i traek, lykkedes det tirsdag aften at komme med i hovedturne­ringens gruppespil for første gang nogensinde.

Det var ellers ikke givet, at det var i år, det skulle vaere. Hjemmekamp­en i Bern sluttede 1-1, og i Kroatien kom Dinamo Zagreb foran 1-0 allerede efter syv minutter. Kroaterne har vaesentlig­t større erfaring med at nå hele vejen til Champions League og var altså også godt på vej i år, men så tog Guillaume Hoarau over.

34-årige Hoarau er født på Réunion i det indiske ocean, men har spillet det meste af sin karriere i Ligue 2 og Ligue 1, hvor han også spillede sig til fem kampe på det franske landshold. Han startede i Le Havre og har også vaeret i Paris Saint-Germain som en flittigt scorende del af angrebet frem til 2012-13, da ankomsten af en vis Zlatan Ibrahimovi­c var med til at skubbe ham ud på et sidespor. Inden han i januar 2013 skiftede til Dalian Aerbin i Kina, nåede han dog at score et par gange. Blandt andet mod Dinamo Zagreb i Champions League.

Efter et år i kinesisk fodbold vendte han tilbage til Frankrig og spillede et halvt år for Bordeaux, men det var i Schweiz, han fandt sin anden ungdom. Han var fyldt 30, da han lavede aftalen i Young Boys, og i sine første fire saesoner har han hvert år lavet mindst 15 ligamål, kulmineren­de altså med det schweizisk­e mesterskab i april. På straffespa­rk scorede han det ene af målene i 2-1-sejren over FC Luzern, der endegyldig­t sikrede titlen. Og da der var brug for Hoarau i Kroatien, trådte han til igen.

Efter 64 minutter tog han ansvar for det straffespa­rk, Young Boys fik tildelt, og han sparkede det køligt i mål til 1-1. To minutter senere sikrede han sejren og Champions League-deltagelse­n. Et hjørnespar­k blev slået ind i feltet og headet på tvaers, hvor Hoarau havde fundet sig en ledig kvadratmet­er og styrede bolden over stregen til 2-1.

Inden kampen havde Guillaume Hoarau joket med, at han bare var en lille knaegt, da han sidst spillede i Champions League for seks år siden – nu var han en af de store drenge. Og han var naturligvi­s også i godt humør efter kampen.

”Vi kunne ikke drømme om noget bedre. Det her giver energi i benene efter anstrengel­serne (...) Det er virkelig stort for klubben og for byen, for det er første gang. Det er historisk, og for mig er det en god gave. Jeg er først og fremmest stolt og glad,” sagde angriberen og drømte sig allerede videre til lodtraekni­ngen, hvor han håbede at traekke sin gamle klub Paris Saint-Germain.

”Jeg krydser fingre for, at lodtraekni­ngen tager mig tilbage til Parc des Princes i Paris.”

Lodtraekni­ngen fandt sted i går efter deadline på dette blad, men PSG ville gerne have besøg af Hoarau.

”Og vi håber at se dig i Parc igen, @hoarauguil­laume. Det her vil altid vaere dit hjem,” tweetede PSG som reaktion på udtalelsen.

Aktuelt er det dog Stade de Suisse i Bern, der er franskmand­ens hjemmebane. Og takket vaere Hoarau er det for første gang et Champions League-stadion.

 ??  ?? Guillaume Hoarau, nederst, fejrer sammen med holdkammer­aten Nicolas Moumi Ngamaleu sejren over Dinamo Zagreb. Foto: Thomas Hodel/Ritzau Scanpix
Guillaume Hoarau, nederst, fejrer sammen med holdkammer­aten Nicolas Moumi Ngamaleu sejren over Dinamo Zagreb. Foto: Thomas Hodel/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark