Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN NY ”EUROPA LEAGUE 2” ER UEFA’S VERSION AF DET TÅBELIGE VM MED 48 HOLD

-

Som faste laesere af denne leder ved, er der kontrovers­ielle, nye turneringe­r undervejs i internatio­nal fodbold. Et klub-VM med 24-32-48 hold, hvor praemiepen­gene er op mod 600 millioner kroner til vinderen, og som naeppe kun bliver afviklet hvert fjerde år, som der står i det vaniljesød­e første udkast, er under opsejling. Det samme er en Nations League, denne gang bare i FIFA, og i Europa har La Liga taenkt sig at spille ligakampe i USA allerede i denne saeson, mens der pusles med yderligere stramninge­r af Champions League, så små hold fra ubetydelig­e lande som Danmark får endnu svaerere ved at komme i gruppespil­let.

Nu er der payback, eller rettere et hold-kaeft-bolsje, til de små i Europa i form af en ”Europa League 2”, der med 32 hold skal spilles fra 2021. Idéen er at give de små hold og lande ekstra adgang til europaeisk­e gruppespil (i den version, jeg hørte i august, skulle den rigtige Europa League skaeres fra 48 til 32 hold). Princippet er fuldstaend­ig det samme som med VM med 48 hold i 2026 eller 2022, og med UEFA’s Nations League. Man giver klub- og landshold fra lande som Aserbajdsj­an, Litauen og Makedonien mulighed for at drømme om et gruppespil og prestigen for landets fodboldled­ere, når de skal til vigtige møder og pregame-middage med dem fra de store lande.

Til gengaeld skal de små lande støtte forslagene, når topfolkene i UEFA skaerer enorme stykker kager til sig selv og topklubber­ne i Europa, og når lande som Saudi-Arabien reelt køber sig ind i fodbold som sponsor af det nye klub-VM og den nye globale Nations League.

Tipsbladet følger naturligvi­s sagen taet, og tro ikke, at det her er noget, der er skabt for faellesska­bets og breddens skyld, når fodboldpol­itikerne, måske endda også dem fra Danmark, begynder at synge den sang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark