Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN NY FAMILIE TIL MARCHISIO

-

Da Claudio Marchisio i august sagde farvel til Juventus, var det med store følelser og vemod samt med et fint lille billede af en ung dreng i stribet trøje. For Claudio Marchisio var Juventus-dreng fra barnsben, og han nåede at vaere en del af Torino-klubben i 25 år indtil afskeden denne sommer. ”Tusindvis af tanker og billeder er dukket op på nethinden hele natten. Jeg kan ikke stoppe med at kigge på dette billede og disse striber, som har skrevet min historie som menneske og fodboldspi­ller. Jeg elsker denne trøje så meget, at jeg altid vil taenke på klubbens bedste først. Altid,” skrev Claudio Marchisio som ledsagende tekst til det billede af sig selv som barn, som han offentligg­jorde på sin Instagram-profil i forbindels­e med afskeden med Juventus.

Marchisio debuterede på Juventus’ førstehold i Serie B helt tilbage i 2006, og han var dermed en del af klubbens store tilbageven­den til toppen efter Calciopoli-skandalen med syv mesterskab­er og to Champions League-finaler som højdepunkt­erne.

En knaeskade i april 2016 sendte ham dog på sidelinjen i en laengere periode, og siden da har han haft svaert ved at komme på holdet i Torino, hvor traener Allegri har foretrukke­t andre kraefter på midtbanen.

Ifølge italienske medier bad Marchisio derfor om at få ophaevet sin kontrakt denne sommer, og da Juventus’ ville kunne spare en årsløn på omkring 50 millioner kroner, blev parterne enige om at afbryde samarbejde­t.

Claudio Marchisio nåede at vaere en del af Juventus fra han var syv år og 25 år frem. Han tilbragte 12 år på førstehold­et, hvor det blev til 389 førstehold­skampe for Juventus.

På grund af det naere bånd til Juventus, stod det tidligt klart, at Marchisio ikke ville skifte til en anden italiensk klub, og derfor slog han til, da Zenit og sportsdire­ktør Javier Ribalta, som han kendte fra deres faelles tid i Juventus, henvendte sig.

”Juventus har altid vaeret min familie. Jeg levede drømmen takket vaere dem. Jeg var heldig at spille for Juve og vinde mange trofaeer iført den trøje,” har Marchisio udtalt i forbindels­e med Juventus-afskeden.

Marchisio blev i sidste uge praesenter­et foran 40.000 tilskuere ved en saerlig event på Zenits hjemmebane i Sankt Petersborg, og i søndags blev han skiftet ind i en traeningsk­amp mod Kairat Almaty med 10-tallet på ryggen.

”Jeg kender klubben, den er velorganis­eret, og jeg kender nogle af spillerne i forvejen. Zenit har ambitioner om at vinde ligaen og spille i Champions League; derfor har jeg valgt at skifte hertil,” udtalte 32-årige Marchisio i forbindels­e med praesentat­ionen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark