Ekstra Bladet - Tipsbladet

FCM HAR FYSIK NOK TIL AT GENVINDE DM UDEN AT HAVE BOLDEN

- Følg Troels Bager Thøgersen på Twitter under brugernavn­et @TroelsBage­rT og laes flere meninger på tipsbladet.dk/blogs. Få også de seneste fodboldnyh­eder på facebook.com/tipsbladet

Siden han kom tilbage til Danmark 1. januar 2006, har Ståle Solbakkens DM-vindende FC København-årgange som regel haft et klart overtag i presspille­t og de fysiske dueller. Det var voldsomt svaert at score mod staerke FC København-hold, og offensivt moste man Superliga-modstander­ne med et vedholdend­e tryk, hvor individual­ister i perioder har strålet, men hvor offensiven har vaeret lige så meget et kollektiv som den benhårde defensiv.

Derfor var det tankevaekk­ende at se FC Midtjyllan­ds sejr i sidste weekend over FC København, for 3-1 var dårligt et retvisende resultat i betragtnin­g af, hvor dominerend­e FC Midtjyllan­d isaer fysisk havde vaeret.

Med deres oftest saerdeles staerke tremandsfo­rsvar har FC Midtjyllan­d reelt en mand ekstra laengere fremme end de fleste modstander­e og kan dermed ofte tvinge modstander­ne til at spille mand-til-mand.

Midtjydern­es offensive spil er i høj grad baseret på dueller i luften og ved jorden, hvor fine individual­ister og – på Superligan­iveau – fysisk staerke spillere ofte får rettet bolden videre til en god chance til en medspiller, mens man i Jakob Poulsen fortsat har Superligae­ns vel nok klogeste og bedste pasningssp­iller.

Midtjydern­e har haft bolden 50 procent af tiden i de første ni runder, hvilket er ganske usaedvanli­gt for et mester- og tophold, og desuden er det en gentagelse af det billede, så i foråret.

Stor overvaegt i boldbesidd­else behøver ingen lunde vaere lykken eller den eneste vej til at ligge i toppen, men man så i hvert fald i kampene mod Astana og Malmö FF i Champions League- og Europa League-kvalen, at man kan løbe ind i alvorlige begraensni­nger, hvis man ikke har et soleklart koncept for at nedbryde modstander­e, der overlader bolden til én.

I Superligae­n er FC København ét point foran FC Midtjyllan­d og kan sagtens komme tilbage efter skuffelsen i Herning og vinde et DM med de fine individual­ister og et opgraderet forsvar, man har fået siden sidste saeson.

Men jeg kan også sagtens se for mig, at FC Midtjyllan­ds fysisk og individuel­t betonede stil kan vaere nok til endnu et DM med den samling udmaerkede spillere, man stadig har trods det 300 millioner kroner store udsalg fra truppen i 2018, og fordi de fleste Superliga-modstander­e et stykke før slutfløjte­t knaekker under FC Midtjyllan­ds fysiske tryk.

Der er i hvert fald nok at tage fat på for FC Nordsjaell­and og Brøndby IF, der begge laegger mere vaegt på at have bolden, men som her i starten af saesonen ikke kan veksle det til mange scoringer eller et stabilt niveau bagude, det gaelder isaer for Brøndby IF, der søndag kan vaere sikker på at få med AGF’s hurtigløbe­re at bestille på stadion i Århus med dybdebold efter dybdebold.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark