Ekstra Bladet - Tipsbladet

BORNHOLMER­ENS NORDJYSKE DERBY ”

-

AaB er AaB, og dem har jeg haft en fantastisk historie med. Jeg har vaeret der i ti år, så hvis det ikke påvirker ens vaeremåde, er man jo ikke et menneske. Sådan har jeg det i hvert fald. Selvfølgel­ig er det specielt at møde AaB, selvom kampen taeller lige så mange point.”

Allan Kuhn laegger ikke skjul på, at søndagens nordjyske derby mellem Hobro og AaB er specielt. Han har allerede talt med en anden reporter, da Tipsbladet ringer onsdag middag, for det er én af weekendens store historier, at Hobro-traeneren skal møde sin tidligere klub AaB, hvor han over to perioder arbejdede i sammenlagt ti år med to mesterskab­er, en pokaltrium­f og et Champions League-gruppespil til følge.

Allan Kuhn var egentlig begyndt på en uddannelse som assurandør på hjemøen Bornholm, mens han passede cheftraene­rjobbet i NB Bornholm, da Erik Hamrén ringede en dag i 2004.

”Jeg havde arbejdet sammen med Erik gennem fire år i Örgryte, og vi havde talt om, at det kunne vaere skaegt, hvis vi kunne arbejde sammen igen. Nu ringede han så og sagde, at han skulle bruge en assistentt­raener. Lynge Jakobsen ville ikke have, at det blev en svensker, så Hamrén måtte jo tage en halvsvensk­er,” siger bornholmer­en med et grin fra hjemmet i Aalborg, som har vaeret familien Kuhns base lige siden opkaldet fra Hamrén i 2004.

”Fodboldmae­ssigt og karrierema­essigt er det den bedste beslutning, jeg har taget. Man skal turde at tage den slags beslutning­er, for jeg havde lige flyttet hele familien med tre børn til Bornholm, og nu skulle vi så flytte endnu engang til Aalborg efter bare et år. Det er ikke let at få job i elitefodbo­ld, så heldigvis tog vi den beslutning, og vi har faktisk vaeret her siden. Vi har boet her i 14 år og har beholdt huset de gange, jeg har vaeret i andre klubber. Vi er jo blevet nordjyder,” siger Allan Kuhn, der ser tilbage på to forrygende perioder i AaB fra 2004-2008 og 2010-2016, hvor han arbejdede som assistentt­raener – og også nåede 12 kampe som midlertidi­g cheftraene­r.

”Erik og jeg fik lov til at saette vores praeg på den måde, vi gerne ville have tingene på. Vi satte fokus på kost, fysisk traening og så videre. Vi fik ikke resultater de første to saesoner, men Lynge og bestyrelse­n troede på os. Der er mange, der siger, at det kulminered­e med mesterskab­et i 2008, men det startede faktisk i 2007, hvor vi vandt bronze og siden kom i Europa efter at have slået Sampdoria ud,” fortaeller Kuhn om den første af to succesfuld­e ophold i Aalborg.

”Da vi vandt The Double i

2014, spillede vi noget af det bedste fodbold, der er spillet herhjemme. Det foregik meget med egne spillere, og det var en helt ekstrem oplevelse. Jeg husker isaer pokalfinal­en mod FCK, hvor vi vinder 4-2 i Parken, og vi lavede to mål efter hjørnespar­k, som jeg havde ansvaret for. Hele den kamp med 15.000 nordjyder på tribunerne satte vores saeson op på et endnu højere niveau. Jeg var heldig og en lille smule dygtig med at vaere impliceret i det,” fortaeller Allan Kuhn, der i januar 2016 takkede ja til jobbet som cheftraene­r i Malmö FF og forlod AaB, som med Lars Søndergaar­d som cheftraene­r lå nummer to i Superligae­n.

Men historien om Allan Kuhn og AaB er også historien om den populaere assistentt­raener, der aldrig har fået chancen som permanent cheftraene­r trods en succesfuld vikartjans med 12 ubesejrede kampe og en 2-2-kamp på Old Trafford i Champions League i efteråret 2008. Det har han vaeret skuffet over, men det fylder ikke noget mere.

”Jeg er blevet skuffet et par gange, og det har jeg også sagt til dem. Men jeg er sådan et menneske, der ikke baerer nag, selvom jeg er blevet skuffet. De har haft deres tankegang med det og taget beslutning­er ud fra det, så det må man bare acceptere. AaB vil stadig vaere den klub, jeg har haft det fantastisk i. Jeg har kun positiv energi omkring AaB. Der sker jo ting i livet, hvor det går op og ned. Sådan er fodboldliv­et, og nu er jeg bare glad for mit job i Superligae­n med Hobro. Det er også pisseinspi­rerende og spaendende. Alle gør, hvad de kan, og så kan man ikke forlange mere,” siger Allan Kuhn før mødet med de gamle venner på søndag.

 ?? Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix ??
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark