Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN PERFEKTE FØDSELSDAG

-

Det var en saerlig dag for Johan Absalonsen i søndags. For det første var han med sin klub Sønderjysk­E med til at vinde 4-2 på Brøndby Stadion. For det andet kom han selv på måltavlen i kampen. Og for det tredje kunne han fejre sin 33-års fødselsdag.

Den erfarne fynbo kan derfor se tilbage på en fødselsdag, han sent vil glemme.

”Det var den bedste gave, jeg kunne ønske mig. Hvis jeg kunne have skrevet min egen version af den perfekte fødselsdag, havde det vaeret sådan en dag som i søndags. Så er det ikke så tungt at blive 33, når man kan fejre det på den måde,” siger Johan Absalonsen, der måtte udgå ved pausen af kampen med et traelår, der naeppe kommer til at volde ham problemer i den kommende kamp.

Det var Sønderjysk­E’s første sejr på udebane, og Johan Absalonsen laegger ikke skjul på, det var en vaesentlig sejr at få i hus.

”Det betyder rigtig meget for os lige nu. Inden kampen følte vi, at vi ikke havde fået de point, som vi skulle. Den følelse er der mange klubber, der har, men jeg synes, at vi har spillet til mere. Inden kampen kunne vi se frem til et program med en udekamp mod Brøndby, en hjemmekamp mod FCM og en udekamp mod FC Nordsjaell­and, så vi kunne godt se, at vi havde brug for at skabe en overraskel­se. Derfor var det ikke bare en sejr. Det var en livsvigtig sejr i forhold til vores selvtillid og tro på, at vi også kan hente point mod topholdene,” siger Johan Absalonsen.

Den fynske offensivsp­iller vendte denne sommer tilbage til Sønderjysk­E efter et enkelt år i den australske klub Adelaide United, hvor han spillede i den forgangne saeson med 12 kampe, seks mål og fire assists til følge.

”Først og fremmest var det en sindssygt fed oplevelse. Det var lige det, jeg havde brug for på det tidspunkt. Jeg ville se noget andet end de samme Superliga-stadions, som jeg havde set i mange år, og de samme mennesker, som jeg havde spillet med og mod i mange år. Det var rart at komme ud og se noget andet, og som familie havde vi også brug for det. På den måde var det perfekt timing, at jeg kunne få et år dernede,” siger Absalonsen, der overvejede at tage en saeson eller to mere Down Under, men alligevel valgte at vende hjemad sammen med sin familie efter et års tid.

”Vi lagde plusser og minusser sammen, og til sidst måtte vi erkende, at vi som familie ville hjem. Min kone skulle begynde studie i Danmark denne sommer, og det ville det blive for meget rejseri frem og tilbage, hvis jeg skulle tage en saeson mere dernede. Selvom det var fedt, og vi gerne ville have taget et år eller to mere dernede, skulle det ikke vaere på familiens og børnenes bekostning. Det gjorde udslaget,” fortaeller offensivsp­illeren, som har haft let ved at vende tilbage til Sønderjysk­E, hvor han spillede gennem fem saesoner frem til 2017.

”Der er mange af de samme mennesker, og jeg var trods alt kun af sted i et års tid. På den måde føles det naermest som om, at jeg ikke har vaeret vaek. Det føles som en glidende periode, hvor jeg bare har haft lidt forlaenget ferie. Derfor har det vaeret meget nemt. Men fodboldmae­ssigt har det vaeret hårdere, end da jeg tog af sted, og jeg kan godt maerke, at kroppen er blevet aeldre, så jeg skal arbejde hårdere for at komme derhen, hvor jeg gerne vil. På den måde har jeg måtte give mere af mig selv fysisk til traening for at gøre en forskel. Det har vaeret en fysisk kamp, fordi jeg gerne vil tilbage på det niveau, jeg var på, da jeg tog af sted. Man skal vaere mere kaerlig overfor sin krop, når man når den alder, jeg er nået,” siger den 33-årige fynbo, der har kontrakt med Sønderjysk­E frem til sommeren 2019 og til foråret vil vurdere, om han skal tage endnu en saeson.

”Det bliver fra år til år nu, og det er jeg helt afklaret med. Jeg kører på de sidste på år af karrieren, og det er så spørgsmåle­t, om det er et, to eller tre år. Det er nok i det lag. Jeg er ikke typen, der kommer til at spille, til jeg er 38-39 år.”

 ??  ?? Johan Absalonsen fejrer fødselsdag på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Johan Absalonsen fejrer fødselsdag på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark