Ekstra Bladet - Tipsbladet

Til storkamp på City Ground

-

Tipsbladet­s London-redaktør Colin McQuillan var egentlig på vej til Newcastle, da han gjorde holdt i Nottingham for at se, om han kunne få et par bemaerknin­ger fra Forest-manager Brian Clough. Han sagde dog kun god morgen, men McQuillan blev haengende, for samme aften skulle de forsvarend­e engelske mestre møde den dobbelte og forsvarend­e vindere af

Europa Cuppen for mesterhold på City Ground.

Lodtraekni­ngen var nemlig faldet så uheldigt ud, at Forest og Liverpool mødtes allerede i den 1. europaeisk­e runde, men modsat gav det selvfølgel­ig også en meget interessan­t kamp, som hjemmehold­et overrasken­de vandt 2-0, selv om Liverpool havde vundet de første seks kampe i ligaen med en målscore på 20-2.

Den unge Garry Birtles, der kun lige var blevet rykket op på førstehold­et, fordi Clough havde solgt angriberen Peter Withe til Newcastle, var den store historie med sit åbningsmål og oplaeg til det sene 2-0 mål, men McQuillan var nu mere imponeret af Nottingham­s Forests skotske midtbanema­nd Archie

Gemmill, hvilket han ikke var ene om.

”Kampens bedste spiller var den lille Archie Gemmill. Jeg ved, hvor hårdt det er at operere på midtbanen imod et hold som Liverpool. Gemmill ragede op over alle andre spillere på banen,” sagde den tidligere Liverpool-manager Bill Shankly til Tipsbladet­s udsendte, der også fik ord fra Brian Clough til sidst.

”Jeg synes, at Liverpool er fantastisk­e. Jeg tror ikke, at to mål vil vaere nok mod dem på Anfield,” sagde Clough med et glimt i øjet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark