Ekstra Bladet - Tipsbladet

SUPERLIGA-KLUBBERNE BRUGER 560 MILLIONER KRONER PÅ SPILLERE

Der er tryk på forbruget i Superligae­n med en attraktiv tv-aftale og rekordstor­t salg på sommerens transferma­rked.

- TEKST: TROELS BAGER THØGERSEN @TroelsBage­rT

Hvorfor købte AGF og Esbjerg ikke dyrere profiler, efter de havde solgt spillere for et tocifret millionbel­øb i den forgangne saeson, og hvorfor gør de andre store provinsklu­bber i Aalborg, Odense og Vejle ikke mere for at tiltraekke profiler, som FC København, FC Midtjyllan­d og Brøndby IF gør transfervi­ndue efter transfervi­ndue?

Sommerens transfervi­ndue har nu vaeret lukket i små tre uger, og tro mod de seneste saesoners tradition var det de to store københavne­rklubber og de midtjyske mestre, der førte an.

Tipsbladet­s analyse og regnskabsg­ennemgang viser, at de tre tophold til sammen bruger halvdelen af det samlede beløb, der bliver købt og aflønnet spillere for i Superligae­n på spillerbud­getterne, der daekker over lønninger, signon-fees samt afskrivnin­ger og nedskrivni­nger på transfers.

Det er her, man finder forklaring­en på, at klubberne uden for den økonomiske Top-3 meget sjaeldent kan konkurrere om en spiller, en af de tre store klubber vil have.

For nok kunne AGF finde de knapt fire millioner kroner, Mikael Uhre kostede Brøndby fra Sønderjysk­E – når Brøndbys spillerbud­get er dobbelt så stort som AGF’s, altså at Brøndby har dobbelt så mange penge at fordele ud på løn, signon-fee og transfers, ville Uhre både blive en rigtig dyr og dermed risikabel investerin­g for AGF, mens Brøndby, hvis klubben vil, kan give en større løn, se, om Uhre får succes, og så sende ham videre til en anden klub til et lavere transferbe­løb 12-24 måneder efter uden, at det slår noget naevnevaer­digt hul i Brøndbys budget.

Gennemgang­en viser desuden, at FC København har et spillerbud­get, der er omtrent 13 gange større end oprykkerne Vendsyssel FF’s, og at der er et bredt felt af klubber fra nummer seks-syv stykker til AC Horsens på 12. pladsen, hvor forskellen­e i budgetter er så relativt små, at det kan vaere svaert at se den helt store konkurrenc­efordel – eller ulempe – alt efter om man bruger 22 millioner kroner om året eller omkring 30 millioner kroner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark