Ekstra Bladet - Tipsbladet

HORSENS SNYDER INEFFEKTIV­E OB

Weekenden byder på adskillige spilforsla­g med odds i den høje ende. Hold også øje med tipsbladet.dk/spil, hvor flere aktuelle tips vil følge i løbet af de kommende dage.

-

FREDAG KL. 19.00

Vejle - EfB, 2 (DNB) 2,30 @ UNIBET

Det er top mod bund i formtabell­en, når to af oprykkerne mødes på Vejle Stadion. Her vandt Vejle premiereka­mpen mod Hobro med 3-1, men siden er det blevet hverdag for de rødblusede, hvis mål mod AaB i sidste runde er det eneste i seks uger.

Anderledes positivt ser det ud for EfB, som har vundet fire af de sidste fem kampe i ligaen foruden en 11-1-sejr i pokalturne­ringen. Og selv om sidstnaevn­te var imod upåagtede HørsholmUs­serød, så skal vestjydern­e have kredit for at stå med 2-1-1 på udebane efter dueller mod fire hold fra sidste saesons top 5.

Det er positivt for Vejle, at Imed Louati er fit igen, men hverken han eller fordelen af hjemmebane kan begrunde en favoritsta­tus imod formstaerk­e EfB. Odds 2,30 er alt for højt på et 2-tal, hvor indsatsen returneres i tilfaelde af et X, så anbefaling­en går på, at EfB snupper tredje udesejr på stribe.

LØRDAG KL. 13.30

Fulham - Watford, 2 (DNB) 2,14 @ UNIBET

Watford er gået fra velspillen­de til kyniske under Javi Gracia, som med 30 point har fået en godkendt start efter sine første 21 kampe i spidsen for The Hornets. Samtidig ser det bedre ud end laenge med skadessitu­ationen, som periodevis­t var helt uoverskuel­ig for Watford i den foregående saeson.

Fulham er vendt tilbage til Premier League uden ligefrem at tage raekken med storm. Holdet har fået fire point ud af de første fem kampe – og har i øvrigt lukket mindst to mål ind i fire af disse. Det hører dog med til historien, at to af Fulhams kampe har vaeret på udebane imod Tottenham og Manchester City.

På samme vis skal det naevnes, at Watford stadig fremstår svage på udebane, hvor holdet blot har vundet én af de sidste 13 kampe. Det var til gengaeld også den seneste i form af 3-1-gevinsten over Burnley.

Kogt helt ned virker Watford både spille- og formmaessi­gt staerkere end Fulham, men med tanke på The Hornets’ notoriske svaghed på fremmede baner saettes spilles som et draw no bet, så indsatsen returneres i tilfaelde af et uafgjort resultat.

LØRDAG KL. 16.00

Crystal Palace - Newcastle, Wilfried Zaha scorer 2,87 @ BETFAIR

Newcastle har fået en barsk start på saesonen, hvor kun 0-0-opgøret mod Cardiff har givet point, mens de fire opgør mod hold fra Big Six er resulteret i nederlag. Det har lignet spillemaes­sigt damage control for Newcastle, som dog skal have ros for, at holdet selv har scoret og i øvrigt kun har lukket to mål ind i alle fire kampe.

Crystal Palace har åbnet saesonen nogenlunde som forventet med 0-2-nederlaget hjemme til Southampto­n som den skuffende undtagelse. Det offensive lyspunkt er stadig Wilfried Zaha, som står med gode chancer for at nå et tocifret antal scoringer for første gang i karrieren efter tre mål i de første kampe.

Wilfried Zaha har scoret samtlige mål på udebane i denne saeson, efter han scorede syv af ni mål på eget graes i sidste saeson. Både han og Crystal Palace bør derfor vaere opsatte på revanche her imod et Newcastle-hold, som blot har holdt målet rent i 3 af 21 udekampe i denne og forrige saeson. Det ligner en oplagt scoringsch­ance for Zaha, som får en anbefaling til odds 2,87 efter en staerk start på saesonen.

LØRDAG KL. 16.00

Burnley - Bournemout­h, X 3,40 @ NORDICBET

Det trak tydeligvis hårde veksler på Burnley at spille europaeisk fodbold i starten af saesonen, hvor de fire første kampe blot gav et enkelt point. Landskamps­pausen var derfor en kaerkommen afbrydelse for Sean Dyches tropper, som dog ikke formåede at overbevise om egne evner i 0-1-nederlaget ude imod Wolves i sidste weekend.

Der er derfor pres på Burnley før hjemmekamp­en mod Bournemout­h, som har fået en flyvende start på saesonen med 10 point efter fem kampe. Modstanden har dog vaeret nogenlunde overkommel­ig, ligesom tre af kampene er spillet på hjemmebane, hvor syv af pointene er optjent.

Kampene mellem Burnley og Bournemout­h er normalt meget jaevnbyrdi­ge, og vi skal da også tilbage til en FA Cup-kamp i 2005 for at finde det seneste eksempel på, det ene hold har vundet med mere end et mål. Burnley har ikke imponeret endnu, men holdet var staerke på hjemmebane i sidste saeson, hvor man stod med 5-1-1 i kampene mod hold fra den midterste del.

Bournemout­h tabte omvendt kun ét af syv af sådanne opgør på udebane, og lagt sammen med gaesternes staerke form ligner X et sandsynlig­t udfald af en kamp, som tegner yderst jaevnbyrdi­g.

LØRDAG KL. 18.30

Brighton - Tottenham , 1X 2,15 @ NORDICBET

Tottenham led det tredje 1-2-nederlag på stribe, da Inter vendte alt på hovedet med to scoringer i løbet af de sidste fem minutter af tirsdagens Champions League-kamp. Det pauvre udbytte til trods er der dog ikke tale om en spillemaes­sig krise hos Tottenham, som mest af alt lider under at undvaere keeper Hugo LLoris, mens topscorer Harry Kane virker slidt oven på VM-slutrunden.

Brighton er normalt staerke på hjemmebane, hvor det bare blev til fire nederlag i sidste saeson. Det maerkede blandt andre Arsenal og Manchester United, som tabte på Falmer Stadium, mens Tottenham selv måtte nøjes med uafgjort.

Selv om Tottenham vandt fire af seks kampe i Premier League efter en Champions League-kamp i sidste saeson, så skal tesen om slidte ben ikke overses. Dels spillede Spurs sidste år hele fem af seks kampe efter en CL-runde på eget graes, og dels kom den ikke oven på en VM-slutrunde, der som naevnt isaer har trukket hårde veksler på Harry Kane, mens der er skader til eller tvivl om en håndfuld spillere.

Brighton har nået at revanchere efter den spillemaes­sigt skuf-

fende indsats imod Southampto­n i sidste runde, og chancerne for point imod Tottenham bliver naeppe meget bedre end nu. Spurs er langt det bedste hold, men med et vist formdyk siddende i de traette ben, skal odds 2,15 på 1X prøves.

SØNDAG KL. 17.00 Arsenal - Everton, X 5,00 @ NORDICBET

Everton-eksperimen­tet er tilbage efter et udfald i sidste runde, hvor The Toffees noget overrasken­de tabte med 1-3 efter det velbetalte 1-1-resultat imod Huddersfie­ld runden inden. Nederlaget gør, at vi fordobler indsatsen til 20 kr. før den svaere kamp mod Arsenal, som har slået Everton på hjemmebane i de sidste seks forsøg.

Et uafgjort resultat vil løfte tilbagebet­alingen til utrolige 310 procent, mens en sejr til et af holdene fortsat lader eksperimen­tet vaere en succes med en returbetal­ing på 185 procent efter de første seks spillerund­er.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 20 kr. Samlet indskud: 80 kr.

Samlet gevinst: 148,00 kr.

Profit: 68,00 kr. Tilbagebet­aling: 185 %

SØNDAG KL. 18.00 AGF - Brøndby, X 3,60 @ BETFAIR

Der er ikke langt fra himmel til helvede i Brøndby, som er gået fra blot at have tabt én af 34 sammenhaen­gende Superligak­ampe til tre nederlag i fem kampe på en god måneds tid. Imellem Superliga-kampene har de gul/blå tabt i to målrige kampe til Genk, så det samlede billede for de sidste seks kampe hedder 1-1-4 for Alexander Zornigers ellers så sejrsvante mandskab.

Billedet er ikke voldsomt meget kønnere hos AGF, som have spillet seks af otte ubesejrede kampe uafgjort før 2-3-nederlaget til AC Horsens i sidste runde. Laeg dertil at AGF ikke har slået et hold fra top 6 i mere end et år, mens vi skal tilbage til august 2017 for at finde den seneste hjemmesejr imod et tophold.

Det skete med 2-0-sejren over Brøndby, som både scorede selvmål og fik en mand udvist ved samme lejlighed. Siden da har AGF blandt andet skiftet traener fra Glen Riddershol­m til David Nielsen. Han har spillet uafgjort i knap 40 procent af kampene som AGF-traener, og når odds på en pointdelin­g er helt oppe i 3,60, så bliver X’et anbefaling­en i det, der på forhånd ligner et uhyre taet opgør.

MANDAG KL. 19.00

OB - AC Horsens, X2 2,20 @ BET365

Det kraever ikke DBU-traenerudd­annelsens P-licens at konstatere, at OB fortsat har problemer med at omsaette det ellers fornuftige spillemaes­sige udtryk til scoringer efter en saesonstar­t, som har budt på ni scoringer i lige så mange kampe. Facit i tabellen er en bundplacer­ing, som objektivt set gør det svaert at se, hvorfor OB skulle vaere forholdsvi­s klare favoritter her.

For selv om AC Horsens måske ikke scorer topkarakte­rer på feinschmec­kernes tiqui-taca-skala, så er Bo Henriksens mandskab igen ved at arbejde sig opad i tabellen efter en saesonstar­t, hvor ind- og udgående transfers fik for megen opmaerksom­hed.

Et af indkøbene var Kasper Junker, som tilfører AC Horsens en ekstra dimension isaer i kontrafase­n. Det kan isaer gøre ondt på et OB-hold, som traditione­lt har svaert ved at indfri forventnin­gerne og omsaette boldbesidd­else til chancer på eget graes.

AC Horsens har blot vundet tre af 12 udekampe i kalenderår­et 2018, men her tynger det også, at De Gule sluttede i Mesterskab­sspillet i sidste saeson. Ser vi alene på opgør imod hold fra den midterste del af tabellen, så tabte AC Horsens blot én af seks udekampe i sidste saeson. Set i det lys ligner odds 2,20 på, at OB ikke slår AC Horsens et ganske vaerdifuld­t tilbud.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark