Ekstra Bladet - Tipsbladet

4 Ugens tal

-

Gruppespil­let i UEFA Nations League er to tredjedele af vejen mod målet, og de første konklusion­er kan efterhånde­n drages. Udover slutspille­t om den samlede turnerings­sejr samt mulige EM-billetter handler Nations League om op- og nedrykning, og nogle af elevatorla­ndsholdene er fundet.

I alt skal 24 ud af de 55 deltagerla­nde skifte liga. 12 hold fra Liga B, C og D rykker op, 12 hold fra Liga A, B og C rykker ned. Og fire af holdene – to oprykkere og to nedrykkere – er på plads.

I Liga B, Gruppe 1 kan Ukraine ikke nås på førsteplad­sen. I pulje med Tjekkiet og Slovakiet har Andrej Sjevtjenko­s mandskab maksimumpo­int efter tre kampe, og på andenplads­en har tjekkerne kun én kamp tilbage og seks point op. I Liga D, Gruppe 1 er det Georgien, der har maksimpoin­t efter fire kampe. Derfor må Kasakhstan, Letland og Andorra finde sig i, at de også i naeste Nations League, i 2020-21, skal spille i nederste lag.

De to nedrykkere skal findes i Liga A, hvor Polen og Island tilsammen har samlet ét point sammen i seks kampe. Derfor skal de nu spille i Liga B.

”Vi konkurrere­r med Belgien og Schweiz, der er nummer ét og otte på verdensran­glisten. For os er det normalt at blive nummer tre, når vi møder sådanne hold. Vi har én mulighed mere for at vinde en kamp i Nations League, men det er på udebane mod Belgien. Vi har tabt tre kampe, og det er aldrig godt, men vi må også vaere realistisk­e,” siger den islandske landstraen­er Erik Hamrén til fotbolti.net. (Stan)

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 20. OKTOBER 1989

• Michael Laudrup havde udgivet sin første bog, ”Mod Nye Mål”, som var skrevet i samarbejde med Politikens Rasmus Bech. I en kort anmeldelse skrev Tipsbladet: ”Der er noget H.C. Andersen over Michael Laudrup, selv om den nu 25-årige fodboldspi­ller af profession aldrig har vaeret en grim aelling. Hans bogudgivel­se er på een gang utroligt aerlig, kløgtig, eftertaenk­som og godmodigt naiv.”

• I godt et år havde Johan Cruyff vaeret manager for FC Barcelona, men resultater­ne havde vaeret middelmådi­ge. Et af Europas traeneriko­ner, Ernst Happel, troede ikke på hollaender­ens visioner. ”Cruyff leger med ilden. Han slår på tromme for en anden slags fodbold, men spillerne til hans system eksisterer ikke mere. Cruyff vil have tiden til at stå stille. Han ser på en måde endnu sig selv, langt fremme på banen og mellem fløjspille­re som Swaart og Keizer. Men den slags spillere finder man bare ikke mere,” sagde Happel til den hollandske avis Volkskrant.

• VM i Italien var trekvart år vaek, men i vaertsland­et var slutrunden blevet mindre og mindre populaer. I begyndelse­n havde den stor opbakning, men i takt med at regningen steg, faldt begejstrin­gen nogle steder. ”De kolossale investerin­ger vil nok ikke give de ønskede frugter i form af flere turister eller bedre omtale. Pengene ville vaere bedre investeret i bekaempels­en af arbejdsløs­heden og i forbedring­en af hospitaler­ne,” lød det i en udtalelse fra kommunistp­artiet. (Stan)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark