Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN SAERLIGT FORLØSENDE SCORING

- MIKKEL KRAUL

Hver eneste weekend bliver der scoret tusinder af mål, når fodbold-Danmark går til kamp og afvikler den uges kampprogra­m. Og uanset om det er et mål til 1-0 eller 1-6, om det bliver scoret i Serie 6 eller i Superligae­n, af en mand eller en kvinde, af en voksen eller et barn, betyder det mål noget for den, som laver den. Men lørdag eftermidda­g blev der i VB Parken nord for Vejle scoret et ganske saerligt et af slagsen, da Vejle Boldklub mødte FC København i U/17-ligaen.

Opspillet til det mål, 16-årige Mikkel Kraul lavede til 1-1, var en anelse rodet. I hvert fald slog vejlensern­e to mislykkede indlaeg i feltet, inden det tredje ramte den ønskede destinatio­n ved bagerste stolpe. Den indskifted­e angriber satte hovedet på, og bolden gik i mål i naermeste hjørne.

”Jeg nåede ikke selv at se målet. Men da jeg landede, så jeg, at alle mine holdkammer­ater kom løbende imod mig, og så så jeg, at bolden lå inde i målet. Så rendte jeg bare ud til sidelinjen.”

”Jeg følte faktisk ikke, det var virkeligt til at starte med. Det var rørende at se alle dem, der kom løbende imod mig, for det har jeg ventet på i rigtig lang tid,” fortaeller målscorer Mikkel Kraul.

Helt praecist havde han ventet i 352 dage – så laenge var der gået siden hans seneste kamp i U/17-ligaen. For 23. december 2017 fik Mikkel Kraul konstatere­t lymfekraef­t. De første to en halv måned lå han i sengen, og han fik kemoterapi. Men så besluttede han sig for at traene med Vejle Boldklubs U/16-hold.

”Det var vanvittigt hårdt for mig, for jeg rendte jo rundt med gift i kroppen, og mine lunger kunne ikke holde til så meget. Men det betød, at jeg har vedligehol­dt det, jeg kunne, og ikke taget for meget på. Og det har gjort, at jeg holdt humøret højt. Det var min energikild­e. Det var det, jeg taenkte på, og det, jeg skulle komme tilbage til,” siger han.

Undervejs i sygdomsper­ioden fik han en stor oplevelse. Daniel Agger havde hørt om den unge Liverpool-fans sygdom og inviterede ham til Anfield for at se en kamp mod Brighton.

”Det betød rigtig meget for mig. Det var i bund og grund bare en fantastisk tur. Liverpool er jo mit absolutte yndlingsho­ld, og de betød meget for mig i mit forløb. Jeg fandt min motivation i deres spillere. Jeg vil gerne nå allerhøjes­te niveau inden for min sport, så at se dem, jeg ser allermest i fjernsynet, var rimeligt fedt.”

5. juli var en glaedens dag: Mikkel Kraul blev erklaeret rask. Og 12 dage senere begyndte han igen at traene med Vejles U/17-ligahold.

”Jeg kunne godt maerke, at jeg var langt fra, hvad jeg skulle vaere. Jeg har brugt rigtig mange timer på at selv- og løbetraene. Jeg manglede boldføling, men det var endnu mere formen, der hang.”

Så det kraevede nogle måneders arbejde, men i slutningen af oktober spillede han et par traeningsk­ampe, og lørdag var han med i truppen mod FCK. Var der nervøsitet efter naesten et års pause fra U/17-ligaen og før et comeback mod de danske vicemestre? Ikke hos Mikkel fra Juelsminde.

”Jeg glaedede mig som en sindssyg. Det er det, jeg spiller for; det er det, jeg vil: At vaere med på højeste niveau,” siger Mikkel Kraul, der med det ene af målene i Vejles 2-1-sejr beviste, at han igen kunne vaere med og gøre sig gaeldende.

”Nu er mit mål bare at bide mig fast indtil vinterpaus­en og så at komme tilbage i bedre form end alle andre. Selvtraeni­ng, løbetraeni­ng, intervallø­b – alt hvad jeg kan finde frem.”

Det bliver et surt og hårdt slid i de kolde vintermåne­der. Men Mikkel Kraul har før vundet svaerere kampe.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark