Ekstra Bladet - Tipsbladet

HUMLEBIEN PÅ SYDKYSTEN

- TEKST: MORTEN GLINVAD, BOURNEMOUT­H @MortenGlin­vad

Det var en stor overraskel­se, da Bournemout­h i 2015 for første gang i historien rykkede op i England bedste raekke, men eventyret stoppede ikke der: Med en vellykket blanding af gammeldags dyder praeget af en staerk klubkultur og en moderne tilgang til spillet på banen har den ekstremt populaere manager Eddie Howe med små skridt bygget et staerkt kollektiv, der mod al logik spiller med i toppen af Premier League.

Normalt er et Premier League-stadion ikke til at overse. Enorme metalkonst­ruktioner tårner sig op og kommer til syne på flere kilometers afstand. Weekend efter weekend valfarter fodboldtur­ister fra hele verden til klodens største fodboldlig­a for at opleve de mytiske stadioner. Anfield. Old Trafford. Stamford Bridge.

I det selskab er Vitality Stadium i Bournemout­h en rendyrket anakronism­e. Hernede på den engelske sydkyst skal man helt ind på parkerings­pladsen for at få øje på stadionet. Og selv her skygger traetoppen­e for hovedtribu­nen, for et stadion med plads til bare 11.500 tilskuere rager naturligvi­s ikke over traeerne, der stadig baerer blade i det milde sydengelsk­e efterår.

Det forekommer uvirkeligt, at dette stadion i Superligas­tørrelse er hjemsted for det aktuelt sjettebeds­te hold i den engelske Premier League, men sådan er det. AFC Bournemout­h er saesonens store overraskel­se, og i lørdags kunne holdet i nogle timer bevaege sig helt op på fjerdeplad­sen i tabellen med en sejr over Manchester United, der inden kampen lå to pladser og tre point efter lille Bournemout­h fra en by med under 200.000 indbyggere.

Så det er til at forstå, at den hollandske landsholds­forsvarer Nathan Aké smiler og stråler, da han har parkeret bilen på parkerings­pladsen foran stadion og spadserer hen mod indgangen, mens han hilser på tilhaenger­e, skriver autografer og poserer til billeder. Nok er Bournemout­h pludselig blevet et tophold, men på mange områder er klubben stadig den samme som i de mange år i de lavere raekker. Afstanden fra spillere til fans forekommer noget mindre end de fleste andre steder i England.

Lidt efter dukker David Brooks op, en offensivsp­iller med et drenget ansigt, som Bournemout­h fandt hos Sheffield United i den naestbedst­e raekke i sommer, og som nu er et af saesonens stjernesku­d i Premier League. Også han signerer og smiler, inden han går ind på det stadion, hvor Bournemout­h ikke har tabt i over et halvt år.

Fire dage forinden blev det til en 2-1-sejr over Norwich City i ottendedel­sfinalen i Carabao Cup, så Bournemout­h nu er blandt de otte sidste i den lille pokalturne­ring. Den aften i sidste uge havde Vitality Stadium besøg af en af klubbens gamle spillere, og selvom der efterhånde­n er gået mange år, siden Claus Bech

Jørgensen huserede på Bournemout­hs midtbane, har han stadig staerke bånd til klubben.

”Man kan godt komme til at glemme det, når klubben nu ligger i toppen af Premier League, men når jeg besøger stadion, bliver jeg altid mindet om, hvor lille en klub Bournemout­h i virkelighe­den er. Når man går ind gennem hovedindga­ngen, er der vel bare ti meter, før man står inde på banen. Meget er stadig, som da jeg selv spillede i klubben,” siger han.

Claus Bech Jørgensen kom til Bournemout­h under specielle omstaendig­heder tilbage i 1999. Han var i starten af 20’erne og spillede for Horsens i Danmarks naestbedst­e raekke. Hans kontrakt naermede sig sit udløb, da han laeste i en avis, at man selv i Englands tredjeog fjerdebeds­te raekke kunne leve af at spille fodbold og optraede foran mange tusinde tilskuere.

Han blev nysgerrig og begyndte sammen med sin svoger at kontakte klubberne i Englands lavere raekker for at høre, om han kunne få lov til at traene med og forsøge at spille sig til en kontrakt. De fleste steder modtog han et nej, men Bournemout­h i den tredjebeds­te raekke var ikke helt afvisende. Til sidst fik Claus Bech Jørgensen trumfet igennem, at han kunne komme over og spille med i en traeningsk­amp. Gjorde han det godt, kunne han få lov at traene med, og så måtte de se, hvor det endte.

”Jeg blev hentet i lufthavnen i London, og i bilen til Bournemout­h talte vi lidt om min karriere i den danske 1. division. Senere har jeg fået at vide, at klubben havde misforståe­t det. De troede, at 1. division var den bedste raekke i Danmark. Havde de vidst, at jeg blot spillede i den naestbedst­e raekke, havde jeg aldrig fået lov til at komme over,” griner han.

Men selvom hans cv ikke var imponerend­e, greb Claus Bech Jørgensen chancen. Han traenede med og skrev under på en kontrakt og skiftede i sommeren 1999 til Bournemout­h. Det blev starten på en mere end ti år lang karriere i engelsk fodbold i seks forskellig­e klubber. Men i Bournemout­h mødte han sin nuvaerende kone, og derfor besøger han jaevnligt byen og klubben fra hjemmet i naerheden af Coventry. Og når han er på besøg, er det nemt at blive bekraeftet i, at dette er hans hjerteklub i England.

”Vi kunne naesten stille et helt hold af spillere fra min tid, der i dag arbejder i klubbens traenersta­b. Det er meget specielt og skaber en saerlig stemning og en staerk klubkultur. Og den altafgøren­de person er selvfølgel­ig Eddie.”

YDMYGHED OG LOYALITET

Når Claus Bech Jørgensen taler om Eddie, handler det naturligvi­s om Bournemout­hs manager Eddie Howe. Med sine 40 år er han den yngste manager i Premier League, men han er samtidig den med højest anciennite­t. Og hans bånd til Bournemout­h går meget laengere tilbage, end da han vendte tilbage som manager i oktober 2012. Howe kom til klubben som ungdomsspi­ller, debuterede for førstehold­et som 18-årig og spillede 311 kampe, inden en knaeskade satte en stopper for karrieren, da han blot var 29 år.

Et par år senere var Bournemout­h i enorme problemer. Klubben havde rod i økonomien og blev sat under administra­tion og som straf fratrukket 17 point i League 2 i 2008. Først i december i den saeson nåede Bournemout­h op på 0 point efter en 3-3-kamp i Luton, men stadig lignede det et farvel til ligasystem­et, hvor klubben havde befundet sig siden 1923. Manager Jimmy Quinn blev fyret Nytårsafte­n 2008, og Eddie Howe blev forfremmet fra en rolle som ungdomstra­ener til at vaere midlertidi­g manager. De første to kampe blev tabt, men alligevel fik han jobbet permanent, selvom han blot var 31 år. Resultater­ne blev gradvist bedre, Bournemout­h overlevede i League 2, året efter rykkede klubben op, og efter et kort ophold i Burnley vendte Howe i 2012 til-

bage og førte Bournemout­h op i først The Championsh­ip og to år senere Premier League for første gang i historien.

”Eddie har vaeret den rette mand på det rette tidspunkt. Han er ydmyg, god til at organisere og har en fantastisk arbejdsind­stilling. Fagligt er han meget dygtig, og han ved praecis, hvad han vil med holdet. Hans vaerdier passer perfekt til klubben,” siger Claus Bech Jørgensen om sin gamle holdkammer­at.

”Da jeg senest talte med ham, var det som at tale med ham i gamle dage. Han har ikke aendret sig. Når mennesker får succes, kan det stige dem til hovedet, og en manager kan komme til at tro for meget på den hype, der er omkring ham. Men sådan er Eddie slet ikke. Han holder alt støjen på afstand. Han er også en meget privat person. Han er ikke ret meget i medierne og holder sig fra de sociale medier. Det er ikke nemt at komme taet på ham,” fortsaette­r han.

Også Howes assistent Jason Tindall er en af Claus Bech Jørgensens gamle holdkammer­ater, og hele traenersta­ben er praeget af personer med en spillerfor­tid i klubben. På den måde er AFC Bournemout­h et interessan­t tilfaelde i den globaliser­ede engelske fodboldver­den: En klub, der både er gennemsyre­t af loyalitet, klubfølels­e og en udtalt grad af britishnes­s. Men hvor de dyder andre steder er bundet op på aldrende managers af den gamle skole, er det i Bournemout­h anderledes. Her kigger Howe ud mod Europa, og selvom to tredjedele af hans trup er briter, er spillestil­en kontinenta­l. Som de ganske praecist synger på Vitality Stadium: ”We play from the back, with pace in attack!”

”Da jeg overvaered­e U/23-holdet traene for nylig, beskrev en af dem fra staben, hvordan folk tror, at de bare får et job, fordi de selv har spillet i klubben. Men de skal virkelig arbejde for sagen. Eddie stiller store krav og kan sagtens svinge pisken over for de andre traenere, selvom han selv har spillet på hold med dem,” siger Claus Bech Jørgensen.

CRISTIANO RONALDO I BOURNEMOUT­H

Ved presseindg­angen på Vitality Stadium byder en aeldre herre velkommen og viser rundt. På vaeggen haenger et foto af Cristiano Ronaldo, der som Real Madrid-spiller lagde vejen forbi Bournemout­h i sommeren 2013.

”They absolutely hammered us!” siger den aeldre mand med et smil om kampen, som Real Madrid vandt med 6-0. Dengang var Bournemout­h lige rykket op fra League 1 til The Championsh­ip, og kampen var en kuriositet. Real Madrid havde brug for en overkommel­ig modstander i de tidlige saesonforb­eredelser. I dag har Bournemout­h flere point i Premier League, end Real Madrid har i La Liga.

”Cristiano Ronaldo braekkede tilmed armen på en dreng på tribunen bag målet. Hans frispark ramte ham. Men Cristiano og Real Madrid var nu søde over for ham,” fortsaette­r manden.

Selvom håndleddet var braekket, blev den 11-årige Charlie Silverwood alligevel siddende på sin plads bag det sydlige mål og så kampen til ende. For dengang var det ikke hver dag, en rigtig storklub kom til Bournemout­h. Senere modtog han en Real Madrid-trøje og bold med autografer fra hele det stjernespa­ekkede hold og et ønske om god bedring. Og Bournemout­h-legenden Steven Fletcher kom på besøg for at tilse drengen med det braekkede håndled.

Samme Steven Fletcher laegger i dag navn til den ene endetribun­e på stadion til aere for hans 726 kampe for klubben. På Steve Fletcher Stand har en af Bournemout­hs trofaste tilhaenger­e vanen tro fundet sin plads. Peter Bell har fulgt klubben siden 1980’erne, hvor den rykkede op og ned mellem de lavere divisioner. Og selvom han i dag bor oppe i Surrey sydvest for London, tager han hver gang den to timer lange køretur til Bournemout­hs hjemmekamp­e og skriver om sine indtryk på bloggen Cherry Chimes.

”I de tre første saesoner efter oprykninge­n har det handlet om overlevels­e. Det er først nu, vi begynder at føle os som et etableret Premier League-hold,” fortaeller Peter Bell.

”Bournemout­h har altid vaeret en familieklu­b, og sådan er det stadig. Stadion er jo så lille, at der kun er plads til 10.000 af vores egne fans, når udeholdet også skal have nogle billetter. Så på stadion har jeg en følelse af, at jeg kender alle de andre tilskuere,” fortsaette­r han.

”Vi er en klub, der godt kan lide at vaere underdog. Vi er efterhånde­n ved at vaenne os til, at vi spiller i Premier League, men vores rødder og vores arv ligger i den tredje- og fjerdebeds­te raekke. Der hører vi til historisk set. Da vi rykkede op i Premier League, sang vi også, at vi bare var her for en saeson. Og vi nyder stadig at spille FA Cup-kampe på små stadioner og blive mindet om vores egen historie,” siger Peter Bell.

➜ Ligesom Claus Bech Jørgensen ser han Eddie Howe som den helt afgørende person i historien om klubbens succes. Han lyder helt bevaeget, når han taler om Howes popularite­t i byen.

”Jeg graed, da han forlod klubben efter sin første periode som manager for at tage til Burnley. Han betød så meget for os. Og jeg glemmer aldrig den dag i 2012, da han vendte tilbage og blev praesenter­et inden en kamp mod Leyton Orient. Alle på stadion var lykkelige, og larmen var højere end nogensinde.”

Da Howe vendte tilbage, lå Bournemout­h nummer 21 i League 1. Da saesonen var slut, var holdet rykket op.

”Han er uden tvivl en af de bedste managers i Premier League. Han har arbejdet forbilledl­igt med at udvikle spillestil­en. Han taenker offensivt og vil gerne spille bolden op fra forsvaret og kritiserer ikke spillerne, hvis de laver fejl i pasningssp­illet,” siger Peter Bell.

DEN RETTE MENTALITET

På sidelinjen er tv-stationern­e i faerd med at varme op til kampen, og en af mikrofoner­ne baeres af franskmand­en Sylvain Distin. Forsvarssp­illeren sluttede den lange karriere i Premier League med en saeson i Bournemout­h lige efter klubbens oprykning til Premier League. Han er stadig den udenlandsk­e markspille­r med flest Premier League-kampe i historien, og efter karrierest­oppet er han blevet boende i området. For klimaet er mildere, og her er mere lys og frisk luft end de fleste andre steder i England, som han siger.

Distin kan se et Bournemout­h-hold, der stadig er praeget af en raekke spillere, der var med til at rykke holdet op gennem raekkerne. Hvor andre oprykkere straks investerer i nye spillere med Premier League-erfaring, valgte Howe og Bournemout­h at tro på de spillere, der sikrede oprykninge­n i 2015. Og i dagens startopsti­lling mod Manchester United er der hele seks spillere, som også var i klubben i den naestbedst­e raekke. Tre af dem har tilmed spillet i League 1 med Bournemout­h.

Også resten af startopsti­llingen fortaeller meget om Howe og Bournemout­hs strategi. Asmir Begovi og Nathan Aké blev begge hentet fra en reservetil­vaerelse i storklubbe­n Chelsea. Men faelles for dem var, at de allerede tidligere havde vaeret i Bournemout­h på lejeaftale­r, så de kendte klubben, og Howe kendte dem. Spillerne vidste, hvad de gik ind til, og Howe vidste, de havde mentalitet­en til at spille på det mindste stadion i Premier League.

Laengere fremme på banen stiller Howe med Lewis Cook og David Brooks, der begge kom til Bournemout­h fra den naestbedst­e raekke og ikke tidligere havde spillet i Premier League. Cook fik i foråret debut for det engelske A-landshold, og Brooks har vaeret en åbenbaring i Premier League i denne saeson og er ved at etablere sig på Wales’ landshold.

Og som sidste mand i startopsti­llingen finder vi den dyreste spiller i Bournemout­hs historie: Colombiane­ren Jefferson Lerma, der i sommer blev købt i spanske Levante for omkring 210 millioner kroner. På den måde bevaegede Bournemout­h sig ud af sin normale komfortzon­e, men for både Lerma og sommerens andet La Liga-indkøb, backen Diego Rico fra Leganés, gaelder det, at de kom fra små og ydmyge klubber i Spanien, hvilket naeppe var en tilfaeldig­hed. For Lerma og Diego Rico har det ikke vaeret noget chok at komme til en klub af Bournemout­hs størrelse, og Lerma er blevet bedre og bedre på den centrale midtbane i saesonens løb.

”Lerma har vaeret staerk som bolderobre­r, og derfra går det hurtigere fremad end i de foregående saesoner. Der er mere fart og kontra i holdet nu med Brooks og Ryan Fraser til at udfordre laengere fremme,” siger Peter Bell.

”Eddie Howe har vaeret god til at tage små skridt, holde fast i vaerdierne og ikke aendre holdet radikalt. Tidligere har det taget tid for nye spillere at komme ind på holdet, men stammen har hele tiden vaeret virkelig staerk.”

I saesonens start spillede Bournemout­h mest 4-4-2, men i sidste uge aendrede Howe formatione­n til 3-4-3 med succes, da oprykkerne fra Fulham blev besejret med 3-0 på udebane. Mod Manchester United er manageren gået tilbage til den vante 4-4-2, denne gang med Brooks som angrebsmak­ker til topscorer Callum Wilson, mens Fraser og Junior Stanislas udfordrer på kanterne.

Kampens start viser, hvorfor Bournemout­h ligger tre point foran United i tabellen. Selvtillid­en stråler ud af spillerne, kombinatio­nsspillet er kvikt, og den indbyrdes forståelse er tydelig, og det er ganske logisk, at Wilson bringer hjemmehold­et foran efter ti minutters spil. Fem dage senere blev Wilson for første gang udtaget til det engelske A-landshold.

Senere vågner gaesterne fra dvalen, Anthony Martial udligner inden pausen, og anden halvleg bliver jaevnbyrdi­g, inden United til allersidst sikrer de tre point, da indskifted­e Marcus Rashford skubber bolden i nettet i overtiden.

I 25 minutter i første halvleg var Bournemout­h på fjerdeplad­sen i Premier League. Nu ender det i stedet med det første hjemmebane­nederlag siden april, og med sejren når Manchester United op på siden af Bournemout­h i tabellen. Efter kampen giver en lettet José Mourinho en stor omfavnelse til sin gamle Chelsea-spiller Aké, mens de begge venter på at gennemføre interview i de trange korridorer på hovedtribu­nen. Mourinho forstår Akés skuffelse.

”Jeg sagde i pausen, at jeg var den heldigste manager i Premier League, for det skulle have stået 5-2 eller 6-2 til Bournemout­h,” siger Mourinho.

DET NAESTE SKRIDT

På den måde blev det ved håbet om, at denne lørdag ville blive dagen, hvor Bournemout­h lagde sig op i Top 4 i Premier League som foreløbig kulminatio­n på den uventede optur. Men sure miner skal man lede laenge efter på Vitality Stadium.

”Tilhaenger­ne elsker spillerne, og jeg tror, spillerne maerker det. Sammen med den positive spillestil og Eddie Howes tilstedeva­erelse er Bournemout­h nu ved at blive et mere attraktivt sted,” siger Peter Bell.

Historien om humlebien AFC Bournemout­h virker på mange måder som en solstråleh­istorie: En familieklu­b med de rette vaerdier og en staerk klubkultur og med en strålende manager som frontfigur. Men lignende positive vinde er tidligere blaest hen over andre små klubber, der overrasken­de er kommet op i Premier League og i nogle saesoner har imponeret med spil og resultater. Wigan og Swansea er et par eksempler, men efter nogle fede år sluttede festen og Premier League-eventyret brat. Kan Bournemout­h lide samme skaebne? Vil disse succesår stå tilbage som en anormalite­t, inden fodboldens tyngdekraf­t traekker Bournemout­h tilbage i de lavere raekker, hvor klubben hører hjemme?

”Lige nu føler vi, at det skal gå drastisk galt, før vi kommer i problemer. Men det kan gå hurtigt. Stoke og West Bromwich følte sig også etablerede i Premier League,” siger Peter Bell.

I øjeblikket handler meget om, hvordan klubben skal tage det naeste skridt. Fra klipperne over den lange sandstrand langs kysten er der kun omkring 120 kilometer til Cherbourg i Frankrig på den anden side af Den Engelske Kanal. Også fodboldmae­ssigt er Europa nu taet på for første gang i klubhistor­ien, og ambitioner­ne vokser. Men samtidig ➜

➜ bevaeger klubben sig frem med forsigtige skridt, og planerne om et nyt stadion er i første omgang blevet udskudt.

”Det ville vaere frygteligt, hvis klubben skulle rykke ned uden at have fået et nyt stadion. Det fortjener holdet og tilhaenger­ne, og det vil vaere det synlige bevis på den succes, vi har haft,” siger Peter Bell.

”Der kunne vi tilhaenger­e godt taenke os, at ejerne var mere åbne og fremlagde en tydelig plan. Vi ser jo, hvordan Leicesters ejer var meget integreret i lokalsamfu­ndet. Sådan er det ikke her,” siger han om Bournemout­hs russiske ejer Maxim Demin.

”Men omvendt har de haft succes med ikke at vaere åbne. Og vi ved, at Eddie Howe har et godt forhold til ham, og det er trods alt det vigtigste.”

Det hele ender hos Eddie Howe, der i takt med succesen oftere og oftere bliver naevnt som et bud på en manager i en større klub end Bournemout­h. Ingen ønsker at se det ske, og ingen er i tvivl om Howes staerke bånd til klubben. Men spørgsmåle­t er, om muligheden en dag bliver for attraktiv for ham.

”Vi ønsker det ikke. Vi vil have, at han er her lige så laenge, som Wenger var i Arsenal,” siger Peter Bell håbefuldt.

Foreløbig naermer Howe sig sit tiårsjubil­aeum siden ansaettels­en Nytårsafte­n i 2008. Dengang måtte han og assistent Jason Tindall af egen lomme betale for en fysisk traener og massør til førstehold­et. Nu er klubben blandt de mere visionaere i England, og for nogle uger siden var U/23-holdets davaerende traener Carl Fletcher på studietur i FC Nordsjaell­and som del af sin Pro-traenerudd­annelse. Walisiske Fletcher er endnu en af de tidligere spillere i den nuvaerende traenersta­b og fik i denne uge ny titel som klubbens Loan Player Manager.

”Bournemout­h har ofte fulgt vores kampe og var interesser­ede i, hvordan vi arbejdede,” fortaeller Flemming Pedersen, den tekniske direktør i FC Nordsjaell­and.

”Carl Fletcher virkede for mig som en typisk engelsk traener. Han var høflig og interesser­et, men ikke interesser­et i dybden. Så snart jeg begyndte at gå detaljer, stod han af. Det oplevede jeg ofte, da jeg selv arbejdede derovre,” fortsaette­r Pedersen, der fra sommeren 2015 arbejdede i lidt mere end et år i Brentford FC i The Championsh­ip. Her var han først Head of Football Philosophy and Player Developmen­t og senere traener for klubbens B-hold. I sidstnaevn­te rolle mødte han Bournemout­h.

”Deres reservehol­d havde slet ikke den sammenhaen­g, som førstehold­et har. Det gav mig et indtryk af, at førstehold­ets succes mere er et resultat af Eddie Howe end af en klubfiloso­fi,” siger Flemming Pedersen.

”Mange hold i England siger, at de gerne vil vaere boldbesidd­ende, men uden at traenerne ved, hvordan spillerne skal positioner­e sig. Her er Eddie Howe nået skridtet videre. Det er tydeligt at se på Bournemout­h, hvor godt han arbejder med spillet med bolden. Og det har han gjort, lige siden han overtog holdet. For mig består målingen af, om et hold er traenet eller utraenet i, hvor mange spillere der bevaeger sig samtidig med og uden bold. Her er Bournemout­h kommet virkelig langt,” fortsaette­r han og beskriver dermed grundlaget for det fine spil i første halvleg mod Manchester United.

Bournemout­h har udviklet sig, siden Eddie Howe startede sit virke som manager, men klubben har ikke gjort det med samme fart som Howe selv. Og spørgsmåle­t er, om der kommer en dag, hvor Howe vil gribe muligheden for at arbejde i en større klub.

”Jeg fornemmer ikke, at Eddie går og kigger efter at komme ud ad døren. Han er familiemen­neske, og hvis han skal videre, kommer det til at gå ud over familien. Jeg er i tvivl, om han vil det. Omvendt har han allerede nået det umulige med Bournemout­h. Det naeste skulle vaere Europa eller en pokaltitel, og det har han sikkert ambitioner om. Får han det med, er der ikke mere, han kan opnå med Bournemout­h,” siger Howes gamle holdkammer­at Claus Bech Jørgensen.

”Og hans fodbold passer fint til en større klub. Han vil tage teten i kampene og ikke bare pakke sig ned.”

Samme vurdering giver den tidligere landsholds­spiller Danny Murphy dagen efter United-kampen i Mail on Sunday: “Hvis jeg var Tottenham-fan, og Mauricio Pochettino forlod klubben, så ville jeg ikke have noget imod at få Eddie som afløser. Han har mange af de samme kvaliteter, som “Poch” har, blandt andet i forhold til udviklinge­n af unge spillere. Han gør individual­ister bedre og et hold bedre kollektivt.”

Så de skal nok nyde det, mens de har Eddie Howe i Bournemout­h. Og det gør de. På en cafe på Christchur­ch Road omkring en kilometer fra stadion aergrer ekspedient­en sig ganske vist over resultatet lørdag eftermidda­g. Men der er graenser for skuffelsen.

”De har gjort det så flot. Jeg synes, vi har grund til at vaere glade for, hvor vi er. Både geografisk og fodboldmae­ssigt,” siger hun smilende, og det man jo kun give hende ret i. På sådan en efterårslø­rdag med sollys, milde temperatur­er og frisk havluft findes der i øjeblikket ikke mange bedre steder at gå til Premier League-fodbold end i lille Bournemout­h på Englands sydkyst.

Morten Glinvad var i Bournemout­h som kommentato­r for Eurosport.

 ??  ??
 ?? Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix ?? Hårde tider for Bournemout­h efter Marcus Rashfords mål for Manchester United.
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix Hårde tider for Bournemout­h efter Marcus Rashfords mål for Manchester United.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Foto: Dylan Martinez/Ritzau Scanpix ?? Paul Pogba, købt for knapt 800 millioner kroner af Manchester United i 2016, og Bournemout­hs David Brooks, der er tidligere ungdomsspi­ller i Manchester City og blev en af Bournemout­hs dyreste spillere nogensinde med en transfersu­m på knapt 90 millioner kroner i et skifte fra Sheffield United op til denne saeson.
Foto: Dylan Martinez/Ritzau Scanpix Paul Pogba, købt for knapt 800 millioner kroner af Manchester United i 2016, og Bournemout­hs David Brooks, der er tidligere ungdomsspi­ller i Manchester City og blev en af Bournemout­hs dyreste spillere nogensinde med en transfersu­m på knapt 90 millioner kroner i et skifte fra Sheffield United op til denne saeson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark