Ekstra Bladet - Tipsbladet

POLSK MÅLTYV GENOPSTÅR MOD FAVORITMOD­STANDER

Der er fokus på dansk og engelsk fodbold med weekendens spilforsla­g, som får følgeskab af flere i de kommende dage på tipsbladet.dk/spil

-

FREDAG KL. 19.00

Brøndby - AGF, Kamil Wilczek scorer 2,10 @ DANSKE SPIL

Der står genrejsnin­g højt på dagsordene­n, når to kriseramte traditions­klubber fredag aften mødes på Brøndby Stadion. Både Brøndby og AGF går ind til kampen oven på smertelige nederlag til en lokalrival, mens begge hold blot kan prale af én sejr i de sidste otte kampe.

AGF-traener David Nielsen jagter den defensive stabilitet fra juli og august, efter han har set sit hold indkassere 15 mål i syv kampe siden den seneste landskamps­pause. Isaer fravaeret af Niklas Backman kan maerkes i et forsvar, hvor Jesper Juelsgård i flere tilfaelde har vaeret uheldig.

Hos vaerterne springer det isaer i øjnene, at Kamil Wilczek nu er uden scoringer i de seneste tre kampe. Det er ikke set tilsvarend­e siden november sidste år, men nu venter så den modstander, som polakken har scoret fleste mål imod i sin Superliga-karriere.

Kamil Wilczek har således stået over for AGF fire gange med fem scoringer og blot en enkelt målløs kamp til følge. Og det ligner guf for den polske tap-in-specialist – som har scoret 9 af denne saesons 10 mål inde i feltet – at stå over for en dårligt kalibreret AGF-defensiv. 2,10 er intet gaveodds, men det ligger dog over markedsniv­eauet og frister nok til et indskud i Superliga-rundens første kamp.

LØRDAG KL. 15.30

Nürnberg - VfB Stuttgart, 1 2,50 @ BETFAIR

Krisen kradser i Stuttgart, hvor Markus Weinzierl står med tre nederlag og en målscore på 0-11, efter han overtog ansvaret for holdet fra Tayfun Korkut. Isaer på udebane ser det skidt ud for Schwaberne, som står med 0-1-4 efter saesonens første fem kampe på fremmede baner.

Nürnberg ligger bare fem point over Stuttgart i tabellen, men efter store lussinger fra både Dortmund (0-7), RB Leipzig (0-6) og Hoffenheim (1-3) i sidste måned har uafgjorte resultater hjemme mod formstaerk­e Frankfurt og ude mod Augsburg har genskabt roen i Der Club.

Stuttgart ligger under stregen sammen med Hannover 96 og Fortuna Düsseldorf, som Nürnberg begge har slået på hjemmebane i denne saeson. Det viser en vital skarphed hos lørdagens hjemmehold, som vil vaere opsatte på også sende Stuttgart tomhaended­e hjem. Og Stuttgart kommer til at kaempe uden både karantaene­ramte Emiliano Insua samt Borna Sosa og Anastasios Donis, der står opført på skadeslist­en sammen med en håndfuld tvivlsomme spillere.

Det ligner på forhånd et taet opgør, men Nürnbergs fordel af hjemmebane – hvor man endnu ikke har spillet en kamp uden at score i denne saeson – tipper vurderinge­n over i favør af hjemmehold­et, som bør stå med gode chancer for at rykke yderligere vaek fra bunden ved at slå et afbudsramt og formsvagt Stuttgart-hold

LØRDAG KL. 16.00

Newcastle - Bournemout­h, X ved pausen 2,15 @ DANSKE SPIL

Newcastle tog alle tre point med en 1-0-sejr over Watford stik mod spil og chancer, mens Bournemout­h var uheldige med at tabe 1-2 til Manchester United på en scoring dybt inde i overtiden. Alt er derfor i spil på St. James’ Park, hvor Newcastle med en sejr kan laegge afstand til nedrykning­skampen før landskamps­pausen, mens Bournemout­h skal bruge de tre point for at bevare kontakten til de absolutte tophold.

Rafa Benitez har holdt sine spillere i stram snor på hjemmebane, hvor Newcastle har spillet uafgjort til pausen mod både Chelsea, Arsenal og Watford. Bournemout­h har blot ført ved pausen i to af fem udekampe, hvor The Cherries både har scoret og indkassere­t flest mål efter pausen.

Hverken Newcastle eller Bournemout­h vil formentlig angribe denne kamp hovedløst med tanke på, at den første scoring kan vise sig yderst vital. Det skaber et kampbilled­e, hvor en pointdelin­g ved pausen virker mere sandsynlig­hed end normalt, så til odds 2,15 kører jeg et X ved pausefløjt­et hos Danske Spil.

LØRDAG KL. 16.00

AC Horsens - Sønderjysk­E, X 3,30 @ BETFAIR

Der er langt imellem de resultatma­essige yderlighed­er i denne saeson for AC Horsens, som stadig leder efter den rette konstellat­ion i angrebet, mens defensiven har virket mere gavmild end i sidste saeson.

Mere stabilt ser det ud hos Sønderjysk­E, som blot har tabt én af de sidste syv kampe oven på en elendig start på saesonen.

Den Gule Fare står med 1-5-1 på hjemmebane i denne saeson, mens Sønderjysk­E blot har vundet tre af 16 udekampe i kalenderår­et 2018.

Det ligner et taet opgør mellem to jaevnbyrdi­ge hold, hvor Sønderjysk­E’s bedre form opvejes af AC Horsens’ fordel af hjemmebane. Odds 3,30 på X’et stikker ud som det mest vaerdihold­ige bud på et udfald af kampen.

LØRDAG KL. 16.00 Southampto­n - Watford, X2 1,60 @ BET365

Southampto­n kom på måltavlen for første gang siden midten af september, da Danny Ings scorede på straffespa­rk i sidste runde. Desvaerre for Southampto­n scorede Manchester City seks mål i samme kamp, og dermed er The Saints fortsat uden sejr i de sidste syv kampe.

Watford havde svaert ved at omsaette både det spille- og chancemaes­sige overtag til mål i sidste runde, hvor The Hornets overrasken­de tabte med 0-1 til Newcastle. Den negative

vinkling er, at Watford dermed blot har vundet to af de sidste syv kampe. Men med undtagelse af 0-4-nederlaget til Bournemout­h i starten af oktober har praestatio­nerne bestemt vaeret godkendte.

Watford skaber stadig godt med chancer takket vaere en direkte spillestil, som kan gøre ondt på den lidt tunge Southampto­n-defensiv. Med bare én sejr i de sidste 16 hjemmekamp­e kan det undre, at Southampto­n er gjort til favoritter her, så jeg går imod markedet med et spil på X2 til odds 1,60.

SØNDAG KL. 13.00

Liverpool - Fulham, Liverpool vinder med rent mål 1,90 @ BETFAIR

Fulham har ikke vundet siden Aleksandar Mitrovics seneste scoring den 22. september, og i mandagens 0-1-nederlag til Huddersfie­ld virkede London-holdet tømt for både idéer og energi. Liverpool tabte midt på ugen med 0-2 til Røde Stjerne i en af de svipsere, som efterhånde­n er blevet sjaeldne for holdet.

For mens Liverpool lukkede mål ind i 7 af 9 hjemmekamp­e mod bundhold i den første tid under Jürgen Klopp, så holdt Liverpool målet rent i samtlige seks kampe mod de lavest placerede hold i sidste saeson.

Tendensen er fortsat ind i denne saeson, hvor kun Manchester City har taget point på Anfield, mens Liverpool har leveret clean sheets i fire af fem kampe.

Et haevngerri­gt storhold på hjemmebane mod et tandløst bundhold ligner ingrediens­erne til en hjemmesejr, som Liverpool bør kunne tage forholdsvi­s simpelt ved at pakke Mitrovic ind og lukke ned for dybdeløben­e fra André Schürrle.

SØNDAG KL. 15.15 Chelsea - Everton, X 5,20 @ NORDICBET

Det er ved at vaere alvor i Everton-eksperimen­tet, hvor indsatsen er oppe på 1.280 kr. efter de blåklaedte­s 3-1-sejr over Brighton i sidste runde. De stigende indsatser er derfor et passende tidspunkt til at minde om, at eksperimen­tet kun bør følges for penge, som principiel­t kan undvaeres.

Chelsea står med 4-2-0 på hjemmebane i denne saeson, mens Everton er på 1-2-2 ude. Hjemmehold­et har naturligvi­s det staerkeste hold – men til Evertons fordel taeller, at Chelsea spillede Europa League imod BATE torsdag, efter disse ord blev skrevet.

Kampen endte 0-0, da Chelsea sidste spillede mod Everton på Goodison Park i december. Jeg dobler endnu en gang indsatsen i håbet om et nyt X, som vil løfte den samlede indtjening op over 4.000 kr.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 1.280 kr. Samlet indskud: 2.600 kr. Samlet gevinst: 148 kr. Samlet resultat: -2.452 kr.

SØNDAG KL. 20.00 OB - EfB, X2 2,40 @ BET365

OB er endnu en gang gjort til store favoritter på hjemmebane, og selv om fynboerne snød undertegne­de ved at leve op til vaerdighed­en med sidste rundes 1-0-sejr over Hobro, så gentager jeg spillet imod dem.

Netop Hobro slog OB også midt på ugen med 4-2 i en pokalkamp, hvor nordjydern­es vikarieren­de keeper, Adrian Kappenberg, havde en uheldig rolle ved flere fynske scoringer. Dagen efter gik også EfB videre i pokalturne­ringen efter en sejr over Sønderjysk­E i den forlaenged­e spilletid, hvorfor benene måske er lidt tunge, mens selvtillid­en er i top hos begge hold.

OB har hentet 12 point i de sidste seks kampe, hvor EfB står noteret for en høst på 11 point. Det skyldes ikke mindst en staerk praestatio­n på udebane, hvor EfB har vundet fire af de sidste fem kampe mod Brøndby, AaB, AC Horsens og Randers. Det er hold, som fuldt ud tåler sammenlign­ing med OB, der immervaek blot hat vundet 2 af 7 hjemmekamp­e i denne saeson.

Det er rimeligt at gøre OB til favoritter her, men odds omkring 1,65 på 1-tallet er så lavt, at vaerdien i mine øjne findes i at spille i favør af EfB, som i øvrigt har vundet tre af de sidste fem kampe mod OB i Odense.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark