Ekstra Bladet - Tipsbladet

”ØRNENE” FLYVER PLUDSELIG HØJT IGEN

Før søndagen: FC ROSKILDE-HB KØGE

-

For et par uger siden lå FC Roskilde ganske isoleret i bunden af den naestbedst­e raekke, og udsigten til snarlig forbedring var ikke stor. Ikke nok med at topholdet Viborg og en tur til Fredericia stod på programmet, formkurven havde også vaeret ringe i rigtig lang tid, faktisk fra starten af foråret 2018 hvorfra 28 kampe blot havde givet 21 point, og selv om Rasmus Monnerup blev byttet ud som cheftraene­r med Christian Lønstrup den 10. september, havde det ikke haft den store effekt på resultater­ne.

I skrivende stund ligger Roskilde stadig nummer 12 og sidst i Nordic Bet Ligaen, men fornemmels­en er nu en helt anden i domkirkeby­en, for de seneste par kampe er gået over al forventnin­g. Først blev Viborg nemlig sendt hjem med saesonens blot andet nederlag på 3-1, og derefter gik Roskilde-spillerne helt amok i Fredericia med en sejr af en størrelse, der gjorde, at man lige skulle tjekke, hvor mange spillere hjemmehold­et egentlig havde fået vist ud i den kamp. Svaret var ingen, de blev simpelt hen bare blaest omkuld af Roskilde, der vandt med hele 7-1.

Men hvorfor flyver ”ørnene” pludselig så højt?

”Hvis man kigger på det laengere forløb, efter ”Løns” er kommet til, så har vi haft en opadgående kurve rent sportsligt. Selv om vi desvaerre mistede nogle point i nogle af kampene, så har vi skabt ekstremt mange chancer, og på et eller andet tidspunkt måtte det vende. Vi har jo lidt følt, at vi har haft meget stolpe ud, og så må vi så sige, at vi her i de to sidste kampe har haft stolpe ind, hvilket også har vaeret fuldt fortjent,” lyder det fra FC Roskildes rutinerede midtbanema­nd Mikkel Thygesen, som peger på den nye traener som en hovedårsag­erne til fremgangen.

”Han er kommet ind med et fast koncept, og han stiller ekstremt store krav til spillerne. Det har vaeret med til at løfte rigtig mange. Man kan for eksempel se Emil Nielsen, der virkelig har løftet sit spil, efter Lønstrup er kommet til, og det har måske vaeret det, som vi har haft brug for. En hård men til tider også kaerlig hånd. Han har stillet en masse krav til os som trup, så forhåbentl­ig kan vi blive ved med at levere, som vi gør i øjeblikket, og så indfri hans forventnin­ger,” siger Thygesen med en tanke på topscorer Emil Nielsen, der er vendt tilbage, hvor det hele begyndte efter en forgaeves rundtur til Rosenborg og AGF, og hvor han nu har genfundet målformen med fire mål i de seneste to kampe.

Rent spillemaes­sigt har Roskilde sikret midtbanen lidt mere under Lønstrup, for man spiller nu med to seks’ere, hvilket har givet en defensiv tryghed, samtidig med at de fire offensive spillere presser højt og gør bolderobri­ngerne nemmere for spillerne bag dem, hvis de da ikke selv snupper bolden med det samme.

For det spiller for bundholdet, og derfor er der også masser af optimisme før søndagens hjemmekamp mod HB Køge, der ellers ødelagde alle de gode intentione­r i saesonens første kamp, som FC Roskilde tabte med 5-2.

”Jeg ser det nu som en lige kamp. Generelt set er der ikke den store forskel på holdene i 1. division, for hver kamp har lidt deres eget liv. Man ser ikke rigtig, at nogle hold er decideret stabile. HB Køge startede for eksempel ekstremt godt og fik rigtig mange velfortjen­te point, og nu er de så gået lidt i stå her på det seneste [tre point i de seneste syv kampe uden sejr], hvor vi er startet ekstremt dårligt, men så har fået point i de sidste to kampe. Det er lidt den, der rammer dagen, og det håber og tror jeg, at vi gør i og med, at vi kommer med en stor portion selvtillid,” lyder det fra Mikkel Thygesen om en saeson, som FC Roskilde nu er ved at få rettet op på efter 11 point i otte kampe under Christian Lønstrup.

”Lige nu bliver vi nødt til at kigge på den korte bane i og med, at vi ligger, hvor vi gør, og p.t. handler det kun om overlevels­e og at få skrabet så mange point sammen som muligt. Men kan vi fortsaette det fodboldspi­l, vi har vist nu, så er jeg sikker på, at der er nogle andre forventnin­ger til os, når vi indleder forårssaes­onen,” siger den 34-årige midtbanema­nd med 234 kampe i Superligae­n bag sig.

Og håbet om et gensyn med den bedste raekke er ikke helt slukket for Thygesen, selv om han aktuelt kun har kontrakt med FC Roskilde til og med sommeren 2020. For han føler sig fit og er sjaeldent skadet.

”Hvis jeg skulle tilbage til Superligae­n, skulle det vaere med Roskilde. Der er ikke så meget andet, der er interessan­t for mig med den alder, jeg nu har. Jeg tror heller ikke, at jeg ville vaere interessan­t for så mange andre klubber. Men jeg er faktisk også ret sikker på, at man inden for en treårig periode ser Roskilde i Superligae­n, hvis vi klarer frisag i denne saeson,” siger Mikkel Thygesen fra en klub i fremdrift, der med Christian Lønstrup på sidelinjen har fået en traener, som tidligere har ført FC Helsingør op i det forjaetted­e land.

Men først og fremmest gaelder det søndagens spaendende kamp hjemme mod HB Køge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark