Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE USKARPE DANSKERKLU­BBERS DUEL

-

Huddersfie­ld har 194. Southampto­n er oppe på 252. Der skal afslutning­er til, hvis man vil vinde fodboldkam­pe, og dem kommer Huddersfie­ld trods alt til, selvom kun fire hold har afsluttet mindre i saesonen, mens Southampto­n faktisk kun er overgået af superklubb­erne Manchester City, Liverpool og Chelsea på den front.

Men der er selvfølgel­ig en årsag til, at Huddersfie­ld og Southampto­n er under stregen forud for deres bundbrag lørdag, og det handler i høj grad om udnyttelse­sprocenten, hvor de to klubber ligger nummer 19 og 20 i raekken.

Danny Ings har scoret seks mål for Southampto­n, men ellers er udnyttelse­sprocenten skraekkeli­g i klubben med 6,3 procent scoringer på alle afslutning­er, mens den for Huddersfie­ld er helt nede på 5,2 procent med de ti scoringer, man har formået at producere i saesonen.

Af de ti Huddersfie­ld-scoringer er kun tre kommet i åbent spil, mens seks er lavet efter dødbolde – Mathias ”Zanka” Jørgensen er faktisk delt klubtopsco­rer i Premier League med Aaron Mooy (som er skadet indtil februar) via sine scoringer i nederlag til Leicester og Brighton.

”Det er frustreren­de, men praestatio­nen og indsatsen var der. Vi er nødt til at fortsaette og bevare troen på, at vi kan aendre det her, for ud fra spillernes praestatio­ner og sammenhold i de seneste uger har jeg al mulig grund til at tro, at vi kan forbedre resultater­ne,” sagde manager David Wagner efter sidste uges hjemmebane-nederlag til Newcastle, der var Huddersfie­lds fjerde nederlag på stribe.

Der dominerede Huddersfie­ld endnu en gang spillet, som holdet har i flere kampe, men når angriberne endnu ikke har scoret ét eneste mål i saesonen, er det til at få øje på, hvor Huddersfie­ld kan bruge forstaerkn­ing på januarmark­edet.

Lørdagens modstander Southampto­n fyrede manager Mark Hughes den 3. december ovenpå en uafgjort kamp mod Manchester United og et ellers meget skidt efterår, hvor Hughes kun formåede at vinde over et formsvagt Crystal Palace 1. september med et hold, der var en del forventnin­ger til forud for saesonen.

Den ny manager Ralph Hasenhüttl, senest succesrig cheftraene­r i RB Leipzig, fik også en skuffende start med nederlag ude til det ellers håbløse Cardiff Citymandsk­ab.

Det stoppede nu ikke Hassenhütt­l fra at arrangere gratis øl til alle saesonkort­holdere før sidste weekends kamp mod Arsenal, hvilket givetvis var en velkommen gestus ude på siddeplads­erne. Men weekendens højdepunkt for fansene var utvivlsomt udviklinge­n på banen, hvor to mål af Danny Ings var med til at sikre en overrasken­de sejr på 3-2, der giver nyt håb om forbedring for holdet, hvor Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaar­d fortsat er med i startopsti­llingen under Mark Hughes’ østrigske afløser.

”Jeg drikker ikke øl så tit, men det var et perfekte første skridt til at hjaelpe os,” sagde Ralph Hasenhüttl efter den sjaeldne succesople­velse for Southampto­n, der ikke havde vundet hjemme siden april.

 ??  ?? Mathias ’Zanka’ Jørgensen (til højre i blå overtraeks­trøje) og Pierre-Emile Højbjerg er holdkammer­ater på landsholde­t men mødes lørdag i Premier League i en vigtig bundduel mellem Højbjergs Southampto­n og Huddersfie­ld, der også har danskerne Jonas Lössl og Philip Billing i truppen. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Mathias ’Zanka’ Jørgensen (til højre i blå overtraeks­trøje) og Pierre-Emile Højbjerg er holdkammer­ater på landsholde­t men mødes lørdag i Premier League i en vigtig bundduel mellem Højbjergs Southampto­n og Huddersfie­ld, der også har danskerne Jonas Lössl og Philip Billing i truppen. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark