Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN ’UKENDTE’ HAZARDS SUCCES

-

Jo jo, taenkte man. Selvfølgel­ig ville den to år yngre bror også til fransk fodbold som storebror, og selvfølgel­ig skulle det også vaere til det nordlige Frankrig, bare Lens i stedet for den større klub Lille. Og 24. juli 2012 skulle han selvfølgel­ig til Chelsea, syv uger efter storebrore­n var rykket dertil for 300 millioner kroner.

Thorgan, som Eden Hazards lillebror hedder, kostede kun fire millioner kroner for Chelsea at købe fri efter at have deltaget i 16 kompetitiv­e kamp med Lens, så selvfølgel­ig ville Chelsea gøre det.

Chelsea lejede Thorgan Hazard til Zulte Waregem i Belgien i i to saesoner og derefter til Borussia Mönchengla­dbach, samme vej som Andreas Christense­n fulgte året efter. Her er Thorgan Hazard blevet sin egen. ”I de seneste måneder har Thorgan vist, hvor stort et talent, han er. Vi er henrykte over, at vi har vaeret i stand til at tilknytte ham, så han skal spille de kommende år for os,” sagde Borussia Mönchengla­dbachs sportsdire­ktør Max Eberl i februar 2015 om sin offensive midtbanesp­iller fra Belgien, da han fik konvertere­t lejeaftale­n i Chelsea til et permanent køb.

Thorgan Hazard fik en landskamp tilbage i 2013 og igen i 2016, men siden sidste år har han vaeret fast mand omkring det belgiske landshold, inklusiv minutter mod Panama og en hel kamp mod England ved VM i Rusland.

Så lillebror spiller fodbold i samme stil som den berømte storebror i Chelsea? Det korte svar er ja.

Thorgan Hazard er en dygtig dribler, han er målfarlig og har blik for at bringe sig selv i gode positioner til afslutning, og så har han ikke mindst blik for holdkammer­aterne med flest chanceskab­ende aflevering­er af alle i denne Bundesliga-saeson, hvor han af mange betragtes som den bedste individual­ist, også i konkurrenc­en med de dygtigste tandhjul i Dortmund-maskinen og de lettere kriseramte superstjer­ner i Bayern.

”Jeg er en anden type spiller. Eden er en af de bedste spillere i verden. Da jeg tog til Chelsea, stod det klart, at jeg skulle lejes ud som så mange andre talenter. Og det er derfor, jeg tog til Belgien og leverede gode praestatio­ner i to år. Da jeg var ’Blues’-spiller, var jeg for ung og ikke klar til de helt store skridt. Chelsea er en storklub med enestående spillere. Det var en klogere beslutning for mig at spille for et andet hold,” sagde Thorgan Hazard i et interview med tysk tv på Sport1 i slutningen af oktober.

I Tyskland fylder broren Eden mindre, nu hvor Thorgan Hazard på fjerde saeson er fast mand og profil i Borussia Mönchengla­dbach. Men Gladbach-spilleren er fuldt bevidst om brorens skygge og sammenlign­ingerne, og at de efter lillebrore­ns mening nok ikke skal eller kommer til at spille på samme klubhold.

”Nogle gange ser jeg hans kampe, og han ser nogle gange mine. Så er vi sådan: ’Cool, bliv ved!’ Men ellers taler vi ikke så meget om fodbold. Det skulle man måske ellers tro, når man ser os udefra, men sådan er det altså ikke. Vi taler om vores familie og børn, og vi er i kontakt naesten hver dag, men fodbold fylder bare ikke så meget. Det er ikke sådan, at Eden giver mig råd om noget. Han er bare glad på mine vegne, og, selvfølgel­ig, utrolig stolt på mine vegne,” sagde Thorgan Hazard.

Eden og Thorgan Hazard har to mindre brødre. Kylian Hazard, to år yngre end Thorgan, er ejet af Chelsea og på lån i Cercle Brugge, mens deres 15-årige lillebror Ethan Hazard spiller i den lokale klub Tubize – og selvfølgel­ig også har vaeret i kikkerten hos Chelsea.

 ??  ?? Thorgan Hazard i løb mod Stuttgarts mål i en kamp 9. december. Hazard blev tidligere på måneden sat i forbindels­e med Liverpool. Foto: Robin Rudel/Ritzau Scanpix
Thorgan Hazard i løb mod Stuttgarts mål i en kamp 9. december. Hazard blev tidligere på måneden sat i forbindels­e med Liverpool. Foto: Robin Rudel/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark