Ekstra Bladet - Tipsbladet

SAGT AF JOSÉ MOURINHO I LØBET AF EFTERÅRET

-

24. JULI – OM PAUL POGBA TIL ESPN

”Det handler ikke om, at vi skal få det bedste ud af ham. Det handler om, at han skal give det bedste, han har. Jeg tror, at VM er det perfekte miljø for, at en spiller som ham kan gøre sit bedste. Hvorfor? Fordi det er et lukket område i en måned, hvor han kun kan taenke på fodbold. Når han er med sit hold i en traeningsl­ejr, fuldstaend­ig isoleret fra verden udenfor og med fuld fokus på fodbold, så kan han kun blive motiveret af kampenes størrelse. I løbet af en saeson, når de store og de små kampe bliver blandet, og man skal spille en meget lille kamp, så kan man miste sit fokus, sin koncentrat­ion, før den naeste store kamp.”

28. AUGUST – TIL SKY SPORTS EFTER 0-3 NEDERLAGET HJEMME TIL TOTTENHAM I 3. SPILLERUND­E

”Vi har arbejdet hele ugen og ud fra et strategisk synspunkt tabte vi ikke. Fra en taktisk vinkel tabte vi ikke. Men vi tabte kampen.”

”Vores tilhaenger­e laeser ikke aviser. Vores tilhaenger­e ser ikke tv. Det er vores tilhaenger­e alt for begavede til, og de svarede på fantastisk vis. Det er ikke normalt for et hold at tabe hjemme, og tilhaenger­ne så reagerer, som de gjorde i dag [med bifald].”

28. AUGUST – VED PRESSEMØDE­T EFTER 0-3 NEDERLAGET HJEMME TIL TOTTENHAM

”I vil gøre det mirakel, at mit hold spillere så godt, og taktisk var så, så, så, så, så, så fremragend­e, og lave det om til et pressemøde, hvor jeg skal have skylden.”

”Når jeg vinder kampe, er jeg tit kommet her, og så har I vaeret utilfredse, fordi I siger, at det vigtigste er måden at spille på. I må beslutte jer. Hvad er vigtigst? At spille godt eller at vinde kampe? At spille offensivt eller at få et bestemt resultat? I dag var vi aggressive og pressede højt. Tottenham kunne ikke saette to aflevering­er sammen. De lavede masser af fejl på grund af vores høje pres.”

”I første halvleg havde de ikke et hjørnespar­k eller et frispark mod mål. I det 50. minut får de et hjørne og scorer et mål, og med det mål vil I forandre historien om kampen. Men I skal ikke spilde jeres tid. I dag fik jeg beviset på, at de bedste til at vurdere en fodboldkam­p er tilhaenger­ne.” Men mange gik før tid?

”Det ville jeg også gøre, når der står 3-0, og det tager to timer herfra til centrum af Manchester. Det er der, jeg bor, og jeg ved, at det tager to timer efter en kamp.”

”Sidste saeson tabte vi her til Sevilla, og vi blev buhet, fordi vi fortjente det, og fordi vi ikke var gode. Vi var ikke farlige nok, og de fortjente at vinde kampen.”

”I dag forlod spillerne banen efter et nederlag hjemme og blev klappet ud, fordi de fortjente det. Så bliv I bare ved og ved og ved.”

”Og her til sidst: Ved I, hvad kampen blev? 3-0. Hvad betyder det her [raekker tre fingre op]. 3-0. Men det betyder også tre mesterskab­er. Jeg har alene vundet flere engelske mesterskab­er end de 19 andre managere lagt sammen. Tre for mig og to for dem. Respekt, respekt, respekt, mand.”

31. AUGUST – FØR KAMPEN I BURNLEY

”Jeg er manager i en af verdens største klubber, men jeg er også en af de største managere i verden.”

”Selvfølgel­ig [på spørgsmåle­t om det også gaelder, hvis han ikke vinder mesterskab­et med United]. Har du aldrig brugt

tid på at laese filosoffen Hegel. Han sagde ”Sandheden er i helheden. Det er altid i helheden, at man finder sandheden.”

”Ville du stille det samme spørgsmål til en manager, der blev nummer tre i sidste saeson, eller nummer fire eller fem. Jeg havde stor succes i sidste saeson, og det er nok det, som man ikke vil acceptere. For to saesoner siden havde vi en fantastisk saeson, fordi vi vandt Europa League. Vi vandt den, fordi det var vores niveau. Vi er den seneste klub i England, der har vundet en europaeisk turnering.”

”Jeg har vundet otte titler. Jeg er den eneste manager, der har vundet mesterskab­et i Italien, Spanien og England. Ikke små titler, rigtige titler. Og min andenplads i sidste saeson var en af mine største bedrifter i fodbolden.”

28. SEPTEMBER – DAGEN EFTER EN ÅBEN TRAENING, HVOR MOURINHO BLEV FANGET I DISKUSSION MED POGBA, DER HAVDE FÅET FRATAGET HVERVET SOM VICEANFØRE­R

”Jeg forklarede mig i detaljer til dem, der har brug for det, nemlig truppen og specielt Paul.”

”Jeg analyserer altid en spiller som en spiller, og når han er anfører, analyserer jeg ham også som anfører. Efter ugevis af analyser og samtaler med min stab har vi besluttet, at Paul fra nu af bare er spiller og ikke anfører.”

”Forholdet mellem spilleren og traeneren er godt, men det er ikke laengere et forhold mellem en af anførerne og traeneren.”

”Han er en spiller som alle andre. Ingen spiller er større end klubben, og hvis jeg er tilfreds med hans daglige arbejde, så spiller han. Hvis ikke, så spiller han ikke.”

6. OKTOBER – TIL TV-KAMERAET PÅ VEJ UD AF OLD TRAFFORD EFTER DEN SENE 3-2 SEJR OVER NEWCASTLE

”Fodas filhos de puta [”Fuck af, luderunger”].”

7. NOVEMBER – EFTER 2-1 SEJREN UDE OVER JUVENTUS I CHAMPIONS LEAGUE

”Jeg blev svinet til i 90 minuter. Jeg laver mit arbejde og ikke mere, og jeg fornaermed­e ikke nogen til sidst. Jeg viste dem bare, at jeg gerne ville høre dem endnu højere. Men jeg ville ikke gøre det igen. Jeg kom her som en profession­el, der gør sit arbejde, og så fornaermed­e folk min familie. Derfor reagerede jeg sådan.”

 ??  ?? Mourinho hilser på Juventus-tilhaenger­ne i Torino efter Uniteds meget sene 2-1 sejr. Foto: Alessandro Di Marco/Ritzau Scanpix
Mourinho hilser på Juventus-tilhaenger­ne i Torino efter Uniteds meget sene 2-1 sejr. Foto: Alessandro Di Marco/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark