Ekstra Bladet - Tipsbladet

SAGT AF JOSÉ MOURINHO I LØBET AF EFTERÅRET

-

11. NOVEMBER – EFTER 1-3 UDE TIL MANCHESTER CITY

”Jeg bryder mig ikke om at tabe en kamp og så snakke om den ene og den anden spiller, der ikke var her, men det var vigtigt for os, at vi måtte starte med Fellaini, der ikke var klar til at spille fuld tid. Taenk, hvis vi ved 2-1 havde kunnet kaste en frisk Fellaini på banen. Så havde City fået store problemer. Men da vi skulle skubbe frem til sidst, kaempede Fellaini med det yderste for at blive på banen for at give alt for holdet.”

23. NOVEMBER – I SPANSK TV-INTERVIEW MED HRISTO STOICHKOV

”Der er så mange diamanter på dit hold. Hvad savner de?”

”De savner modenhed. Modenhed som dengang du spillede. De unge i dag... Se på vores situation. Jeg var ikke selv spiller, men når jeg siger modenhed, så mener jeg det på et personligt niveau. Vi var mere som maend. Vi var mere modne. Vi var mere forberedt på livet. Vi var mindre beskyttede.”

”På engelsk kalder man det forkaelede unger. Vores børn er meget mere forkaelede, end vi var af vores foraeldre. Så vi var mere modne og bedre forberedt. De unge i dag lever et liv på et andet socialt niveau, end vi gjorde.”

”De folk, der omringer spillerne i deres naermiljøe­r, beskytter dem for meget, de passer alt for godt på dem og giver dem for mange undskyldni­nger. Der er altid en undskyldni­ng for alt. Så folk bliver langsommer­e modne. Tag en ung knaegt som Luke Shaw, der kom til United to år før mig og spillede på landsholde­t. Han havde stort potentiale ja, men han vidste ikke, hvordan man skulle konkurrere.”

”Når vi taler om Luke Shaw, Martial, Lingard, Marcus Rashford, så taler vi om unge gutter, der stadig mangler noget, som jeg ikke kan sige her. Men det mangler de. Karakter, personligh­ed, den naturlige aggression, som du havde.”

24. NOVEMBER – EFTER 0-0 HJEMME MOD CRYSTAL PALACE

”Der manglede både intensitet og vilje. Vi spillede kampen som om, det bare var en kamp mere, men det var virkelig en kamp, vi havde brug for at vinde. Min følelse var, at vi ikke havde hjertet nok med i det.”

”Jeg kan ikke på dramatisk vis aendre spillernes personligh­ed. Løsningen er, at jeg nok må tage nogle valg med hjertet og måske saette mig selv på banen.”

”I aften vil nogen [af spillerne] føle, at de får en dårlig aftensmad, nogen vil få et dejligt måltid, og nogen vil tage til fest.”

27. NOVEMBER – PRESSEMØDE FØR YOUNG BOYS-KAMPEN

”Jeg vil gerne have, at holdet starter staerkt og angriber modstander­en, ikke at de venter. Men I mediefolk eller tilhaenger­ne taenker nok, at José har fortalt dem, at de skal starte langsomt og spille stille og roligt, indtil modstander­en reagerer. Det er praecis det modsatte. Jeg vil have, at holdet angriber med det samme, og det er en smule frustreren­de.”

28. NOVEMBER – EFTER SEJREN OVER YOUNG BOYS

”Til alle dem der elsker mig så højt, og til dem der godt kan lide statistik, vil jeg bare sige: 14 saesoner i Champions Lea-

gue, 14 saesoner videre fra gruppespil­let. Mit hold er aldrig blevet slået ud i gruppespil­let. Og den saeson jeg ikke spillede Champions League, vandt jeg Europa League. Det er en god statistik.”

30. NOVEMBER – EFTER KRITIK FOR SIDELINJER­EAKTIONEN, DA MARCUS RASHFORD BRAENDTE EN CHANCE MOD YOUNG BOYS

”I Manchester United er der altid et problem eller et rygte, hver eneste gang en spiller ikke spiller. Spilleren må havde opført sig dårligt, eller manageren har haft et skaenderi med ham. Det sker kun her, så I får mig til at føle mig som noget ganske saerligt, for jeg er tydeligvis noget helt andet end alle de andre.”

”Når Willian ikke spiller for Chelsea, er der ingen problemer mellem ham og Sarri. Det er aldrig et problem, når Gabriel Jesus ikke får spilletid i City, det er bare en af Peps normale beslutning­er. Når Fabinho og Naby Keïta ikke spiller for Liverpool, så elsker de stadig Jürgen, og Jürgen elsker dem. Men her er det et spørgsmål om at discipline­re en spiller, når Paul er på baenken. Når Alexis ikke spiller, har han skaendtes med manageren. I denne klub kan spilleres formkurve ikke gå op og ned, og manageren kan hverken traene sine spillere eller snakke om dem.”

”Jeg var utilfreds med, at en spiller braendte en chance. Laengere er den ikke. Dagen efter sendte en ven mig et klip med Cristiano Ronaldo, der braendte en chance for United, og Sir Alex Ferguson råbte ad ham på sit smukke skotske. Det øjeblik smadrede jo Ronaldos karriere. Han var aldrig den samme spiller efter det.”

2. DECEMBER – MOURINHO SKAELDER UD PÅ POGBA FOR LUKKEDE DØRE EFTER 2-2 I SOUTHAMPTO­N, IFØLGE DAILY TELEGRAPH

”Du spiller ikke. Du respektere­r ikke dine medspiller­e og tilhaenger­ne. Og du draeber mentalitet­en hos de gode og aerlige folk omkring dig. Du er som en person med influenza. En virus i et lukket rum. Og den virus giver du videre til andre.”

14. DECEMBER – FØR KAMPEN I LIVERPOOL

”Langt fra [på spørgsmåle­t om United er et hold i hans image, som Liverpool er det i Jürgen Klopps]. Et fodboldhol­d handler ikke kun om at bruge penge. Et fodboldhol­d er som et hus, og et hus handler ikke kun om at købe møbler. Først må man arbejde på huset, og når det er faerdigt, kan man købe møblerne. Så kan man bruge penge på de bedste møbler overhovede­t, og så er man klar til at bo i et fantastisk hus.”

 ??  ?? Mourinho fejrer den sene sejr over Young Boys med et voldsomt udbrud på sidelinjen. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
Mourinho fejrer den sene sejr over Young Boys med et voldsomt udbrud på sidelinjen. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark