Ekstra Bladet - Tipsbladet

KANDIDATER­NE

-

1. BARCELONA

For: Så laenge Lionel Messi er i naerheden af sit aktuelle niveau, vil Barcelona vaere favorit til at genvinde mesterskab­et, selvom holdets spillemaes­sige niveau ikke imponerer voldsomt. Samtidig har Barcelona vaeret i fremgang den seneste måned siden 3-4-nederlaget til Betis hjemme på Camp Nou.

Imod: Barcelona vandt 5-1 over Real Madrid uden den skadede Lionel Messi, men alligevel er det svaert at komme uden om, at Messis betydning er større end nogensinde. Kun i glimt har Barcelona vist spil, der kan måle sig med de store år under Guardiola.

Højdepunkt: Mange af Barcelonas triumfer mod Real Madrid har fundet sted på Santiago Bernabéu. 5-1-sejren over Real Madrid i oktober var den mest markante hjemmesejr over rivalerne siden 5-0-sejren i 2010.

Lavpunkt: Det var bund mod top, da Barcelona i slutningen af september rejste til Madrid for at møde Leganés. Men efter en ringe og umotiveret indsats led Barcelona saesonens første nederlag, som var del af en serie på fire ligakampe i traek uden sejr.

Nøglespill­er: Lionel Messi. Tre mål og to oplaeg var resultatet af argentiner­ens tur til Valencia i søndags. Ugen før scorede han to formidable frisparksm­ål i lokalopgør­et mod Espanyol. Mesterskab­schance: 60 procent.

2. SEVILLA

For: Pablo Machíns indtog som traener har vaeret imponerend­e, efter at Sevilla havde tre forskellig­e traenere i en kaotisk sidste saeson. Starten var svingende, men nu er Machíns karakteris­tiske

3-5-2 på plads i Andalusien, og Sevilla er blevet en staerk enhed, som ikke har tabt i ligaen i to måneder.

Imod: Holdet bør ikke have kvalitet nok til at udfordre de tre forhåndsfa­voritter over en hel saeson, og forsvaret har ved flere lejlighede­r vist svaghedste­gn. Samtidig vil den i Sevilla så elskede Europa League kraeve opmaerksom­hed, og andalusier­ne vil naeppe nedpriorit­ere turneringe­n.

Højdepunkt: Første halvleg af opgøret mod Real Madrid i slutningen af september vaekkede minder om det store Sevilla-hold, der var på nippet til at vinde mesterskab­et i 06/07. 3-0 stod det efter 40 minutters haesblaese­nde og dynamisk angrebsfod­bold på et feststemt Sánchez Pizjuán.

Lavpunkt: Bare halvanden uge inden triumfen mod Real Madrid var Sánchez Pizjuán praeget af skepsis og utilfredsh­ed. Getafe parkerede sig solidt, holdt Sevilla fra fadet og scorede to mål, der efterlod Sevilla hele otte point fra førsteplad­sen.

Nøglespill­er: Éver Banega. Den 30-årige argentiner har spillet et stort efterår på den centrale midtbane, og det har vist sig at passe ham glimrende ikke laengere at have Steven N’Zonzi ved sin side. Mesterskab­schance: 5 procent.

3. ATLÈTICO MADRID

For: Atlético så staerke ud, da de i august vandt den europaeisk­e

Super Cup over Real Madrid, og holdet har kun tabt én kamp i

La Liga, hvilket er faerrest af alle. I de seneste kampe har Antoine

Griezmann fundet vej til målet, og som en raekke medspiller­e bør franskmand­en kunne løfte sit niveau i resten af saesonen.

Imod: Heller ikke denne gang er det lykkedes for Diego Simeone at gøre Atlético til et mere offensivt og spilstyren­de hold. Det store indkøb Thomas Lemar og den nu skadede Diego Costa har slet ikke haft den ønskede betydning for spillet.

Højdepunkt: 4-2-sejren over Real Madrid i Tallinn var en sød triumf i august, som virkelig taendte optimismen inden saesonstar­ten.

Lavpunkt: 4-0-nederlaget i Dortmund i Champions League var Diego Simeones største nederlag som Atlético-traener. Holdet var ukendeligt den aften.

Nøglespill­er: Antoine Griezmann. Det var en symbolsk triumf, at franskmand­en valgte at blive i Atlético frem for at skifte til Barcelona. Men endnu har han ikke ramt topniveaue­t i saesonen. Mesterskab­schance: 20 procent. 4. REAL MADRID For: At Real Madrid efter et raedselsfu­ldt efterår kun er fem point fra førsteplad­sen, er den største grund til optimisme. Intet er tabt, og praestatio­nerne kan vel kun blive bedre end hidtil. Resultater­ne er desuden blevet bedre efter traenerski­ftet fra Julen Lopetegui til Santiago Solari. Imod: Selvom han har vundet 9 af sine 11 kampe som traener, lider Real Madrid stadig af store spillemaes­sige problemer under Solari. Noget klar spillestil er svaer at få øje på, og mange nøglespill­ere er milevidt fra deres bedste niveau.

Højdepunkt: Da Real Madrid vandt 3-0 over Roma i september, lignede Julen Lopetegui et godt valg som traener. Her var der energi i genpresset og bevaegelig­t angrebsspi­l.

Lavpunkt: I hård konkurrenc­e med nederlagen­e til Barcelona, Eibar og CSKA Moskva var hjemmenede­rlaget til Levante en ydmygende affaere.

Nøglespill­er: Gareth Bale. Det er svaert at forestille sig, at Real Madrid som hold rammer et topniveau i denne saeson, og så afhaenger succesen af individual­isterne. Bale har haft et svingende efterår, men er stadig den individuel­t mest afgørende spiller på holdet. Mesterskab­schance: 15 procent.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark