Ekstra Bladet - Tipsbladet

WOODWARD OG KOGEPLADEN

-

Der har ligget Manchester United-spillertrø­jer under juletraeer­ne igen i denne måned, og selvom man ikke har vaeret i naerheden af at vinde et engelsk mesterskab, siden Alex Ferguson på mirakuløs vis gjorde det med en tynd trup i 2012/2013, toppede Manchester United igen i 2018 Deloittes Money League med en årsomsaetn­ing i 2016/2017 på 676 millioner euro, et mulehår foran Real Madrid med FC Barcelona omtrent 30 millioner euro efter på tredjeplad­sen.

En betydelig del af grunden til det er direktør Ed Woodward, der sammen med blandt andre danske Casper Stylsvig skubbede til Manchester Uniteds kommerciel­le udvikling og i taet samarbejde med de amerikansk­e ejere fik sat det regionale sponsorarb­ejde op, som sender et trecifret millionbel­øb (i danske kroner) i Manchester Uniteds årlige omsaetning fra Asien, Afrika og Nordamerik­a.

Men som Manchester United-fans også har indset i de 5½ hårde år siden afskeden med Alex Ferguson, er penge alene ikke nok til at få sportslig succes.

For efter sidste saesons anstaendig­e andenplads implodered­e José Mourinho traditione­n tro i sin tredje saeson, og Manchester United ligger så langt efter Arsenal, Tottenham og Chelsea, at det vil vaere en stor skuffelse for de tre London-klubber at lade sig overhale af United i jagten på tredje- og fjerdeplad­sen.

I en måling umiddelbar­t før jul lå Manchester United nummer 11 i ’expected points’, det antal point man ud fra spil og chancer kunne forvente, at holdene havde fået, efter hold som Everton, Wolverhamp­ton, Bournemout­h og Leicester.

José Mourinhos opstilling­er i nederlaget til Liverpool og i 2-2-kampen mod Arsenal i begyndelse­n af måneden med Paul Pogba på baenken lignede en protest mod spillermat­erialet eller et forsøg på at bede om en fyreseddel, isaer kombineret med agenten Jorge Mendes’ udtalelser om, at Mourinho er glad og tilfreds i Manchester, hvilket mildest talt var svaert at få øje på.

Tirsdag 18. december var det så slut med fyringen af Mourinho og den efterfølge­nde ansaettels­e af Ole Gunnar Solskjaer som midlertidi­g manager og to sikre sejre over bundholden­e Cardiff og Huddersfie­ld. Men hvad med Woodward? Manchester Uniteds middelmådi­ge trup med David De Gea, Paul Pogba og Romelu Lukaku som de dygtige individual­ister, man kan arbejde videre med, kan Ed Woodward naeppe slippe for at baere skylden for, og man finder naeppe en ny, dygtig cheftraene­r uden også at erkende, at der skal købes ind for endnu flere milliarder kroner, og denne gang de rette spillere, hvis man vil have et hold, der med sikkerhed har niveauet til Top 4.

De naeste måneder er én lang eksamen for Manchester Uniteds spillere forud for endnu en ny start til sommer – men for Ed Woodward må der også vente et større forklaring­sarbejde overfor bestyrelse­n, tålmodig og fokuseret på Champions League-deltagelse eller ej, hvis han igen skal vaere manden, der har det sidste ord i rekrutteri­ngsarbejde­t.

 ??  ?? José Mourinho (i midten) kigger ned på Ed Woodward under en kamp mellem Manchester United og Swansea i 2016. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
José Mourinho (i midten) kigger ned på Ed Woodward under en kamp mellem Manchester United og Swansea i 2016. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark