Ekstra Bladet - Tipsbladet

FØR LØRDAGEN: RANGERS-CELTIC GERRARD OG RANGERS SKAL OP MOD OVERMAGTEN

-

Målmanden Allan McGregor er en rigtig Rangersdre­ng, der kun gik glip af UEFA Cup-finalen i 2008 mod Zenit på grund af en skade, og som vendte tilbage til klubben denne sommer efter ophold i Besiktas og Hull City under Rangers’ dybe nedtur med tvangsnedr­ykning og økonomisk ruin.

Angriberen Kyle Lafferty husker nogle sikkert fra EM 2016 med Nordirland, og han er ligesom McGregor vendt tilbage til Rangers denne sommer, sent i karrieren.

Backen Lee Wallace var med Rangers nede i fjerdebeds­te raekke, og anføreren, den tidligere Newcastle-reserve James Tavernier, er blevet en vellidt mand i klubben i sine tre år i Glasgow.

Men som trup er der ikke meget, der tilskriver Steven Gerrards Rangers-mandskab, at man kan udfordre Celtic saesonen ud, som man senest gjorde med tre mesterskab­er på stribe fra 2009 til 2011.

For året efter, i 2012, blev Rangers tvangsoplø­st og tvangsnedr­ykket til fjerdebeds­te raekke med en skattegael­d over 500 millioner kroner, og selvom klubben var tilbage i bedste raekke i 2016 efter et enkelt ekstra år i elevatoren i naestbedst­e raekke, har Rangers med to tredjeplad­ser og henholdsvi­s 39 og 12 point op til mesterhold­et Celtic indtil videre ikke vaeret en trussel mod de seneste syv års mestre og bitre rivaler.

Hvor Celtic har et spillerbud­get som et mindre engelsk Premier League-hold og med regelmaess­ig Champions League-fodbold kan tiltraekke spillere som PSG’s talentfuld­e forward Odsonne Edouard for 75 millioner kroner og attraktive topspiller­e som Moussa Dembélé og Scott Sinclair, handler Rangers ind i klubber som Slaven Belupo, Angers, HJK Helsinki og på Liverpools reservehol­d, hvor Steven Gerrard fandt starterne Ovie Ejaria og Ryan Kent før starten på denne saeson.

”Vi vil ikke gøre os selv til et mål eller laegge ekstra pres på os selv,” sagde Steven Gerrard forud for saesonen.

”De har haft en stor turnaround, siden han kom til. Man kan se, at Rangers igen er den klub, den var for 12-13 år siden. Jeg tror, de er med og har muligheden helt indtil slutningen,” sagde Kilmarnock­s østrigske målmand Daniel Bachmann i midten af december om Rangers’ muligheder for at udfordre Celtic.

Rangers startede saesonen staerkt, men siden uvante nederlag til Hearts og Kilmarnock i de første to måneder af turneringe­r har Celtic siden landsholds­pausen i oktober fundet målformen.

Celtic-angriberen Leigh Griffiths fik tidligere på måneden orlov på grund af psykiske problemer, men i stedet har tidligere naevnte Odsonne Edouard og en lille håndfuld offensive midtbanesp­illere skudt Celtic tilbage til tops i den skotske liga og fået mesterhold­et videre til februars Europa League-knockoutka­mpe foran Yussuf Poulsens RB Leipzig og Nicklas Bendtners Rosenborg, en turnering hvor Rangers sluttede som treer i pulje G efter Villarreal og Rapid Wien.

Lørdagens kamp mellem Rangers og Celtic bliver den 415. i historien, og Rangers har kun én gang siden tvangsnedr­ykningen vundet over Celtic, i en Liga Cup-semifinale i foråret 2016 umiddelbar­t før returen til Premiershi­p, hvor man slog Celtic i en straffespa­rkkonkurre­nce.

 ??  ?? Steven Gerrard på sidelinjen til Rangers’ sidste gruppespil­skamp i Europa League mod Rapid Wien. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix
Steven Gerrard på sidelinjen til Rangers’ sidste gruppespil­skamp i Europa League mod Rapid Wien. Foto: Lisi Niesner/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark