Ekstra Bladet - Tipsbladet

OB’s første Bur

-

For tredje gang uddelte Tipsbladet Det Gyldne Bur, som blev givet til Årets Målmand i dansk fodbold. Og efter Ole Qvist og Troels Rasmussen havde vundet i 1984 og 1985, gik Buret denne gang til manden, der begge foregående år var blevet nummer to: Den 27-årige OB-spiller Lars Høgh. De 30 målmaend i 1. division og 2. division havde hver én stemme. Lars Høgh fik 11 stemmer, mens Troels Rasmussen fra AGF blev nummer to med seks. Dernaest fulgte Ole Kjaer

(Naestved), Peter Schmeichel (Hvidovre), Peter Kjaer (Vejle),

Palle Petersen (B 1903) og Ole Qvist fra KB.

”Det er faktisk utroligt, at det ikke er sket noget tidligere.

Efter min opfattelse har Høgh gennem flere saesoner vaeret vores bedste målmand, og jeg ved, at mange er enige med mig,” sagde en af de anonyme kolleger, der havde givet sin stemme til fynboen.

”Med 11 stemmer har fynboen fået naesten dobbelt så mange som nummer to, Troels Rasmussen, og det er vel isaer bemaerkels­esvaerdigt, når man taenker på, at Høgh det meste af efterårssa­esonen var udenfor på grund af den skulderska­de, han pådrog sig i turnerings­kampen mod Brøndby sidst i juli,” skrev Tipsbladet.

”Men kollegerne, der har krydset af ud for Høgh, har fokuseret på hans stabile forår og hans flotte praestatio­n i Mexico, da han trådte til som 3. målmand og leverede en pragtkamp mod Vesttyskla­nd. Det var ikke mindst Høghs fortjenest­e, at vi vandt den kamp 2-0.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark