Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS DILEMMA

-

Da saesonen gik på haeld, og de fleste danske hold så småt begyndte at se frem mod sommerferi­en, fik Silkeborg travlt. For holdet havde spillet sig i pokalfinal­en Kristi Himmelfart­sdag, men i Superligae­n sluttede midtjydern­e så lavt, at de skulle spille playoff om at undgå nedrykning. Og de to ting ramlede sammen i begyndelse­n af maj: første playoffkam­p mod Lyngby den 6., pokalfinal­e den 10. og anden playoffkam­p den 13. Og hvad vejede egentlig tungest? Hvad skulle de laegge flest kraefter i? Chancen for at vinde en titel? Eller risikoen for at rykke ned? Tipsbladet spurgte i en optaktsart­ikel klubmanden Peder Knudsen, der stillet over for valget helst ville undgå en tur i 1. division.

”Hvis man har nogen, der sidder og betaler bagved, og det hele er ligegyldig­t, er titler måske det vigtigste. Men det er dyrt at rykke ned, og der er arbejdspla­dser på spil. Hvis vi skal vaelge det ene frem for det andet, taenker jeg alligevel, at Superligae­n naeste år er det vigtigste,” sagde Peder Knudsen.

Det var sympatisk, at assistentt­raeneren i tankerne havde de mange kolleger i klubben og organisati­onen, hvis job ville vaere i fare som følge af en nedrykning, men det var også sigende for der, hvor fodbolden er. For en titel ville vaere noget, som Silkeborg IF kunne prale med til evig tid; noget der ville blive markeret i fodboldens historiebø­ger og på farverige billeder i klubhuset. Nedrykning er til gengaeld noget, der med jaevne mellemrum sker for en klub af Silkeborgs størrelse, og klubben vender altid tilbage til den bedste raekke. Men Knudsens forståelig­e prioriteri­ng siger også noget om sporten anno 2018 som en verden, hvor haeder og titler kommer i anden raekke sammenlign­et med økonomi og drift.

Peder Knudsen understreg­ede i øvrigt i interviewe­t, at han heldigvis ikke behøvede at vaelge. Silkeborg kunne godt gå efter både pokal og overlevels­e. Og det gjorde han og holdet, men begge dele mislykkede­s. Brøndby vandt pokalfinal­en, og Silkeborg endte med at rykke ned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark