Ekstra Bladet - Tipsbladet

ÅRETS LIGE VED OG NAESTEN

-

Saesonen, der startede så kaotisk for FC Barcelona, var lige ved at blive magisk. I sommeren stoppede Luis Enrique, og den nye traener Ernesto Valverde fik en uhyre vanskelig begyndelse, da Paris Saint-Germain udløste Neymars frikøbskla­usul og fratog catalanern­e deres naeststørs­te stjerne og efterlod dem med den naesten umulige opgave at finde en afløser. Men resultater­ne var bedre end forventet. Ledet af en staerk Lionel Messi fandt holdet ind i en god rytme, og da Barcelona lillejulea­ften vandt 3-0 på Bernabéu og dermed havde et hul på ni point til Atlético Madrid og hele 11 til Real, var det umuligt at se mesterskab­et ende andre steder end på Camp Nou. Derfor var spørgsmåle­t et andet i La Liga, da 2018 begyndte: Kunne FC Barcelona gå ubesejret gennem saesonen?

Det ubesejrede ligahold er noget ganske saerligt – se bare på den status, Arsenal 2003-04-mandskab har fået i England som ”The Invincible­s”. Og laenge så det ud til, at Barcelona skulle blive det første spanske hold til at blive det, siden Athletic Club gjorde i det i 1929-30. Sidst i marts spillede Barcelona uafgjort i Sevilla efter at have vaeret bagud 2-0 ind to minutter før tid. Og da holdet i tredjesids­te spillerund­e fik 2-2 hjemme mod Real Madrid trods en halvleg i undertal efter Sergi Robertos røde kort kunne det naesten ikke gå galt. Men det gjorde det så alligevel.

En uge efter Real Madrid-kampen og en uge før saesonen sluttede, tabte Barcelona en vanvidskam­p med 5-4 i Levante, der scorede 11 procent af alle saesonens ligamål den aften. Det havde vaeret så taet på en historisk saeson for FC Barcelona, nu blev det bare til endnu et mesterskab og en pokaltitel samt en kvartfinal­e-exit i Champions League.

Det bemaerkels­esvaerdige var, at det var saesonens kun anden ligakamp uden Messi i truppen. Den første var han ude af, fordi hans kone fødte, men mod Levante blev han hvilet. Hans holdkammer­ater scorede altså alligevel fire gange, men gik også op limningen på en måde, man aldrig ser, når den argentinsk­e stjerne er med. Men det var han ikke her. Til gengaeld spillede han tre dage senere i en opvisnings­kamp mod Mamelodi Sundowns i Sydafrika, hvor Barcelona var kontraktli­gt forpligtet til at stille med alle sine stjerner. Sådan var prioritete­rne altså den uge.

 ?? Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix ??
Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark