Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN PERFEKTE BAGGRUND FOR EN FODBOLDSTJ­ERNE

-

Det kan egentlig ikke overraske, at Leroy Sané er blevet så fremragend­e en fodboldspi­ller, for han har den perfekte baggrund til at blive lige praecis det. For det første er hans far selv tidligere fodboldspi­ller på højt niveau, for Souleyman Sané nåede gennem sin 20-årige karriere i Tyskland, Østrig og Schweiz blandt andet 174 kampe i Bundeligae­n fra 1988 til 1994 for henholdsvi­s Nürnberg og Wattensche­id og scorede undervejs 51 mål som en lynhurtig angriber. Desuden spillede han også 55 landskampe for Senegal fra 1990 til 1997, hvilket i øvrigt fik ham til at opkalde sin anden søn efter landstraen­eren, der gav ham debut, franskmand­en Claude Le Roy.

Og så blev Souleyman Sané gift med Regina Weber, den eneste tyske kvinde der udover 32 nationale titler har vundet OL-medalje for Tyskland i rytmisk sportsgymn­astik med sølvet i Los Angeles i 1984.

Så Leroy Sané fik sin fars fornemmels­e for fodbold og hans hurtighed – den gamle Nürnberg-angriber skulle have kunnet løbe 100 meter på 10,7 sekunder i sin storhedsti­d, mens sønnen aldrig har villet fortaelle, om han er hurtigere end sin far – mens han fik balancen og koordinati­onen fra sin mor. Og så voksede han selvfølgel­ig også op i et hjem med en forståelse for både sport og talentudvi­kling, hvilket også har smittet af på den et år aeldre storebror Kim, der dog aldrig fik sit store gennembrud, og den nu 15-årige lillebror Sidi, der er en del af akademiet i Schalke, som begge hans brødre var det før ham.

 ??  ?? Souleyman Sané i Bundesliga­kamp for Wattensche­id mod Stuttgarts Michael Frontzeck tilbage i 1990.Foto: Ritzau Scanpix
Souleyman Sané i Bundesliga­kamp for Wattensche­id mod Stuttgarts Michael Frontzeck tilbage i 1990.Foto: Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark