Ekstra Bladet - Tipsbladet

SANÉS FANTASTISK­E GENNEMBRUD

-

Talentet var der aldrig tvivl om, men alligevel var det overrasken­de, hvordan den 19-årige Leroy Sané eksplodere­de ind på de store fodboldsce­ner. Han debuterede for Schalke 04 i Bundesliga­en tilbage i april 2014, hvor han som 18-årig fik et kvarters indhop i en tabt kamp mod Stuttgart, før han året efter blev rykket op i førstehold­struppen som reserve. Fra slutningen af november 2014 til februar 2015 fik han således seks indhop og fik også scoret sit første mål for Schalke i 1-2 nederlaget hjemme til 1. FC Köln. Men så blev Leroy Sanés fodboldliv for alvor forandret.

Schalke 04 havde lige klaret sig videre fra Champions League-gruppen trods 0-5 hjemme til Chelsea og skuffende resultater mod både Sporting og Maribor, så optimismen var ikke stor, da Real Madrid blev trukket som modstander i 1/8-finalerne. Ronaldo og kompagni vandt da også 2-0 i Gelsenkirc­hen uden de store problemer, og returkampe­n virkede som en formssag, specielt da Ronaldo udlignede Christian Fuchs’ tidlige åbningsmål.

Men så gik Choupo-Moting i stykker efter en halv times spil, og når nu det så så svaert ud, taenkte cheftraene­r Roberto Di Matteo, at han lige så godt kunne give den nu 19-årige Sané chancen. Og det fik han ikke grund til at fortyde.

For teenageren leverede et eksplosivt indhop og scorede blandt andet til 3-2, og da Klaas-Jan Huntelaar efter et ryk af Sané gjorde det til 4-3 med seks minutter igen på Santiago Bernabéu lurede sensatione­n. Den unge kant fik også sendt en fornuftig afslutning af sted, men miraklet udeblev. Iker Casillas snuppede skuddet, og dermed røg Schalke 04 som ventet ud, men til gengaeld fik de et nyt aktiv på holdet i form af Leroy Sané.

Det blev til syv kampe og to mål i resten af den saesons Bundesliga, og i 15/16 leverede Sané så ni mål og syv assists i 42 kampe, før han i august 2016 blev det største salg ud af Schalke nogensinde.

 ??  ?? En meget ung Leroy Sané midt i sit store gennembrud mod Cristiano Ronaldo og Real Madrid på Santiago Bernabeu. Foto: Luis Fernandez/ Ritzau Scanpix
En meget ung Leroy Sané midt i sit store gennembrud mod Cristiano Ronaldo og Real Madrid på Santiago Bernabeu. Foto: Luis Fernandez/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark