Ekstra Bladet - Tipsbladet

SIDEN SIDST // DEBATTEN OM DUBAI

-

Chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen lagde ikke fingrene imellem i sidste uges leder: ”FCK, BIF og FCM burde droppe Dubai-traeningsl­ejr,” hed rubrikken, og nede i teksten argumenter­ede redaktøren for, hvorfor de tre danske storklubbe­r ikke burde afvikles vinterens traeningsl­ejr i Emiraterne.

”Men FC København taler altså selv om, at man har et samfundsan­svar, herunder at man skal udvise ansvarligh­ed, anstaendig­hed, og man naevner selv menneskere­ttigheder som et hovedområd­erne i det samfundsan­svar (…) Så meget desto mere aergerligt er det, at Danmarks førende klub i de europaeisk­e turneringe­r de seneste 15 år vaelger at laegge vinterens traeningsl­ejr i et land, hvor man kan ryge i spjaeldet for at skrive den her leder,” skrev han.

Lørdag meldte Superligae­ns tophold så ud, man efter i år ikke laengere vil rejse til Dubai. Det var dog ikke med henvisning til Tipsbladet.

”FCK har aldrig haft andre motiver end at traene optimalt op til forårssaes­onen, men vi forstår og respektere­r, at det er et staerkt ønske fra vores fans, at vi finder en anden løsning. Det har vi valgt at lytte til,” skrev klubben i en pressemedd­elelse.

I Brøndby har man endnu ikke afgjort, hvordan man fremover vil forholde sig til traeningsl­ejre i Dubai. Man vil diskutere sagen med klubbens fangrupper, men har i første omgang valgt Emiraterne af sportslige grunde.

”Kongehuset har lige vaeret dernede, danske virksomhed­er opererer dernede, danske turister rejser derned i et vaeld, og der er ingen officielle anbefaling­er, der siger, man skal fraholde sig til at tage derned, og det laener vi os opad. Men jeg forstår kritikken, og det er noget, vi diskuterer internt,” sagde kommunikat­ionschef Christian Schultz lørdag til BT.

Hos FC Midtjyllan­d vil man slet ikke kommentere Dubais problemati­ske holdning til menneskere­ttigheder.

”Der er rigtigt gode forhold. Der er gode baner og god mad, og så kan vi vaere sikre på, at der er varmt,” argumenter­er sportschef Svend Graversen i stedet i Herning Folkeblad. (Stan)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark