Ekstra Bladet - Tipsbladet

HÅRDE TIDER I HUDDERSFIE­LD

-

Når man sad med Mathias ”Zanka” Jørgensen og Jonas Lössl mellem de lokale pensionist­er i den klubhusres­taurant, der er åben for alle, selv om Premier League-spillerne fra Huddersfie­ld altså går til og fra, så var man aldrig i tvivl om, at manager David Wagner var en vigtig mand i deres beslutning om at tørne ud for Yorkshirek­lubben med raekkens mindste budget.

”Jeg tog til Dortmund for at besøge David Wagner hjemme i Tyskland. Her snakkede vi to-tre timer om fodbolden, livet, mennesket, filosofien – alt. Der var sat op med to agenter og sportschef­en, men det endte med, at det bare var mig og David, der sad og snakkede, mens de andre kiggede på.”

”Bagefter gik jeg derfra og taenkte, at det var sjaeldent, at man havde sådan en fornemmels­e. Filosofier­ne stemte overens, og der var nogle ting i mig, som han kunne se, at han kunne bruge både som menneske og fodboldspi­ller. Det var bare en rigtig god oplevelse,” sagde ”Zanka” for eksempel til Tipsbladet­s udsendte for 10 måneder siden, da oprykkerne var i gang med at sikre sig en flot redning i bunden som Premier League-debutanter.

For David Wagner havde altid pilene udad og fokuserede konsekvent på de positive ting, så selv om den aktuelle saeson har vaeret betydeligt svaerere for Huddersfie­ld, der havde tabt otte kampe i traek, før sidste weekends 0-0 mod Cardiff, så støttede spillerne fortsat 100 procent op om deres tyske manager.

”Han er en meget, meget staerk leder ... Han er realistisk og aerlig. Det sagde jeg også, da vi havde succes. Han er på samme måde nu,” sagde målmand Jonas Lössl således til lokalavise­n Examiner.

”Han giver os sandheden, men han holder sig også til det, han ved, der kan bringe os ud af det her. Han holder hovedet koldt, og det er det, jeg som spiller har behov for i den her situation. Så jeg synes, han gør det godt, og jeg kan ikke se, at det ville aendre noget, hvis han skulle vaek. Jeg støtter ham 100 procent,” lød det fra Lössl.

Men dagen efter var David Wagner pludselig fortid i klubben. Efter godt tre år mistede den 47-årige tysker åbenbart selv troen på, at han var manden, der kunne lukke hullet på otte point op til den rigtige side af nedrykning­sstregen i en saeson, hvor Huddersfie­ld kun havde fået 11 point ud af de første 22 kampe.

”Jeg havde ikke nogen intentione­r om at fyre David i denne saeson. Men David, som den store mand han er, kom til os og gjorde det klart, at han traengte til at pause fra det hårde job som fodboldman­ager.”

”Vi diskutered­e at skifte med det samme, men han sagde til os, at han ville give alt, hvad han havde i resten af saesonen, før han stoppede til sommer, hvis det var det, vi foretrak. Efter lange diskussion­er nåede vi frem til, at det var bedst, at David blev, men vi holdt samtalen kørende, og nu føler vi alle, at det var den rette tid at skilles.”

”Det er en meget trist dag, men nu må vi kigge fremad. Det kraever fodbolden, og det kraever vores aktuelle situation,” sagde Huddersfie­ld-formand Dean Hoyle efter den overrasken­de afsked mandag.

Så ikke nok med at Huddersfie­ld ligger sidst i Premier League, nu skal de også afslutte saesonen uden den mand, som har løftet holdet og de enkelte spillere, hvilket ser mere end svaert ud. Og det bliver ikke nemmere af, at den kommende modstander hjemme på John Smith’s Stadium er Manchester City.

I sidste saeson tabte man 1-2 hjemme og klarede 0-0 ude, men i denne omgang fik gaesterne høvl med hele 6-1 tidligt i saesonen, da de to klubber mødtes på Etihad, og Manchester City er i storform. De er ubesejret i fem kampe, og selv om to af de seneste var mod Rotherham hjemme i FA Cuppen og Burton hjemme i Liga Cup-semifinale­n, så vaekker det alligevel en smule opsigt, at målscoren i de seneste tre kampe har vaeret på 19-0.

Huddersfie­lds store problem i denne saeson har vaeret de manglende mål fra angriberne, men der er naeppe nogen tvivl om, at ”Zanka”, Lössl og de andre Huddersfie­ld-forsvarere får en meget travl søndag. Og det bliver altså uden Jürgen Klopps gode ven David Wagner som indpisker på sidelinjen. Den opgave er i stedet tilfaldet den tidligere anfører og nuvaerende traener Mark Hudson, mens Huddersfie­ld-ledelsen overvejer, hvem der dog kan afløse den populaere Wagner på sigt.

Navne som Sam Allardyce og David Moyes blev straks naevnt naermest per refleks, men det tyder faktisk på, at Yorkshire-klubben fortsat vil kigge mod Dortmund. Jan Siewert, reservehol­dstraenere­n på de kanter og det job som Wagner havde før skiftet til Huddersfie­ld, er nemlig bookmakern­es favorit lige nu, men der naevnes også den tidligere Dortmund-chef Peter Stöger og Guardiola-assistente­n Mikel Arteta, der på søndag altså kan få et førstehånd­sindtryk af den klub, han bliver sat i forbindels­e med.

 ??  ?? Huddersfie­ld og Mathias ”Zanka” Jørgensen har uventet måtte sige farvel til manager David Wagner, der havde løftet holdet, men følte sig udmattet af det hårde job. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Huddersfie­ld og Mathias ”Zanka” Jørgensen har uventet måtte sige farvel til manager David Wagner, der havde løftet holdet, men følte sig udmattet af det hårde job. Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark